Με τηλεσκόπιο και κάμερα έλεγχαν τις χασισοφυτείες

Με τηλεσκόπιο και κάμερα έλεγχαν τις χασισοφυτείες

Στην προανάκριση διαπιστώθηκε ότι στην καλλιέργεια της φυτείας συμμετείχε ο 55χρονος αδελφός του δράστη και ο 21χρονος γιος του

samos_xasiso
Κάθε μέσο επιστράτευαν δυο χασισοκαλλιεργητές για να ελέγχουν ποιος πλησίαζε στις φυτείες κάνναβης που καλλιεργούσαν στη Σάμο. Ο ένας είχε εγκαταστήσει σύστημα παρακολούθησης με κάμερα, ενώ ο άλλος παρατηρούσε την περιοχή με... τηλεσκόπιο και ο γιος του με κυάλι!

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν όταν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν έρευνα στο σπίτι ενός 53χρονου και ανακάλυψαν ποσότητα πυρίτιδας βάρους 13 γραμμαρίων, 43 φυσίγγια και τέσσερις κροτίδες. Στη συνέχεια, ερεύνησαν το αγρόκτημά του και διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε 42 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,38 ως 2,1 μέτρων! Από τον χώρο κατασχέθηκαν 22 πλαστικές γλάστρες, πλαστικοί κουβάδες, ένα λάστιχο ποτίσματος, ένα σκαλιστήρι και η κάμερα που είχε δυνατότητα καταγραφής εικόνας και ήχου και λειτουργούσε με κάρτα μνήμης και μπαταρίες.

Στην προανάκριση διαπιστώθηκε ότι στην καλλιέργεια της φυτείας συμμετείχε ο 55χρονος αδελφός του δράστη και ο 21χρονος γιος του. Μάλιστα, στο σπίτι τους κατασχέθηκαν άλλα 21 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,18 μ. ως 1,7 μέτρου, το τηλεσκόπιο που ήταν έτσι τοποθετημένο ώστε να έχει οπτική επαφή με το αγρόκτημα του 53χρονου, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 6,3 γραμμαρίων, δυο tablet, ένας μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα χασίς και λαθραίος καπνός βάρους 342 γραμμαρίων. Ακόμη, στο σπίτι του 21χρονου γιου του κατασχέθηκε ένα μονό κιάλι.

Σε βάρος των των δυο αδελφών σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, παραβάσεις των νόμων περί όπλων, παράνομη κατοχή εκρηκτικών και ειδών πυροτεχνίας, καθώς και για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα κατά περίπτωση, ενώ ο 21χρονος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης