Έτοιμο το σχέδιο του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής

DSC09329

«Νοσοκομείο πρότυπο» το χαρακτήρισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό - Με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου η ανέγερση

«Νοσοκομείο- πρότυπο» χαρακτήρισε το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, το οποίο θα ανεγερθεί με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μετά τη σημερινή παρουσίαση των σχεδίων κατασκευής και της μακέτας του νοσηλευτικού ιδρύματος, από εκπροσώπους του αρχιτεκτονικού γραφείου του αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο και εκπροσώπους του Νοσοκομείου Τζον Χόπκινς των ΗΠΑ, που είναι σύμβουλοι σε θέματα υγείας στο έργο.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης δεσμεύτηκαν ότι θα υπογραφεί σύντομα συμβόλαιο αποδοχής των αρχικών μελετών, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο για κάποιες πιθανές μικρές βελτιώσεις το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στην παρουσίαση των σχεδίων στο υπουργείο Υγείας παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ. Γιάννης Ζερβάκης και άλλα στελέχη του Ιδρύματος, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γεώργιος Φιλιππίδης, εκπρόσωποι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας και της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας - Θράκης, καθώς και εκπρόσωποι της Internation Ηill – Project Manager του έργου και της Healthcare Initiative A.E. που έχει αναλάβει την εργοδοσία του.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, αναφέρει πως το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, κι αφού εκδοθούν οι απαραίτητες οικοδομικές άδειες. Χαρακτηρίζεται δε ενδεικτικό της μεγάλης αποδοχής από την τοπική κοινωνία αλλά και της πολιτικής βούλησης από πλευράς του Ελληνικού Δημοσίου για την υλοποίηση του έργου, ότι ήδη στο οικόπεδο στην Κομοτηνή άρχισαν να γίνονται οι πρώτες εδαφολογικές και περιβαλλοντολογικές μετρήσεις με τη συνδρομή και του Δήμου Κομοτηνής.

Όλες οι σχετικές μελέτες που απαιτούνται για την κατασκευή των αναγκαίων υποδομών πέριξ του οικοπέδου του Γ.Ν. Κομοτηνής (έργα Οδοποιίας, Ύδρευσης και Αποχέτευσης) ύψους 162.000 ευρώ εκπονούνται με Δωρεά από το Σύλλογο Διπλωματούχων Τοπογράφων Μηχανικών Ροδόπης, θα παραδοθούν στο Δήμο Κομοτηνής μέχρι τον Νοέμβρη του 2018, ενώ ο Δήμος και η ΔΕΥΑ Κομοτηνής έχει αναλάβει την υλοποίησή τους.

DSC09320
DSC09322
DSC09341

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zoulas_dead

Πολιτικός συντάκτης από το 1977, αρχισυντάκτης από το 1981, διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινής» από το 1996 ως το 2002, σύμβουλος εκδόσεως και αρθρογράφος της μέχρι προ διετίας

1
rodos_police

Πληθαίνουν οι καταγγελίες στο αστυνομικό τμήμα του νησιού  - Οι περιγραφές του οχήματος και των επιβατών του έχουν δοθεί στις αστυνομικές υπηρεσίες των περιοχών, αλλά και στην Ασφάλεια Ρόδου που τις εξετάζει με προσοχή