Καμπάνια από το ΘΕΜΑ 104,6: «Το bullying δεν είναι μαγκιά. Είναι δειλία»

themma1046

Πόσα άλλα θύματα bullying; Πόσοι ακόμη ατιμώρητοι θύτες; Πότε θα σπάσουμε αυτόν τον περίεργο κώδικα σιωπής; Πότε θα φωνάξουμε ένα δυνατό «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»;

Με αφορμή το σοκ της αυτοκτονίας του 15χρονου στην Αργυρούπολη, ο ΘΕΜΑ 104.6 ευαισθητοποιείται και αναλαμβάνει πρωτοβουλία. Σπάει τον κώδικα σιωπής και φωνάζει «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ». Λέει «ΟΧΙ» σε άλλα θύματα.

Ο ΘΕΜΑ 104.6, μέσα από την καμπάνια που οργανώνει κατά του bullying, με τη συμμετοχή ειδικών, καλεί την κοινωνία να ευαισθητοποιηθεί και να περάσει από τα λόγια στην πράξη. Καλεί όλους μας να σπάσουμε τη σιωπή μας. Να μη φοβηθούμε. Να μιλήσουμε για το bullying.

Ν' ακούσουμε τα παιδιά μας. Να ξεριζώσουμε το κακό από τη ρίζα του. Γιατί κανείς δεν δικαιούται να τραυματίζει τις αθώες ψυχές των παιδιών μας. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με τις ζωές των παιδιών μας. Και κανείς δεν δικαιούται να κλείνει τα μάτια απέναντι στο φαινόμενο.
Virginia Makri 1


Virginia Makri 2


Η καμπάνια γίνεται σε συνεργασία με την κυρία Άρτεμις Κ. Τσίτσικα, Επίκ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Εφηβικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστ. Υπεύθυνο Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», αλλά και την ψυχολόγο εφήβων Βιργινία Μακρή.
Tsitsika 1

Tsitsika 2


Μεταδίδει δε τα spot της «Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων» ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό με πρωταγωνιστές τον Κώστα Μαρκουλάκη και την Μαίρη Συνατσάκη!
Το Bullying σταματάει ΕΔΩ!

Το Bullying σταματάει ΕΔΩ! 1


Ήρθε η ώρα της δράσης.
Το bullying δεν είναι μαγκιά. Είναι δειλία.
Μην ανέχεσαι. Μη σιωπάς. Μίλα.

Πες κι εσύ «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ», μαζί με τον ΘΕΜΑ 104.6.
ΣΧΟΛΙΑ (3)

Γιάννης

Παλαιότερα οι μάγκες ήταν από τα χειρότερα άτομα του υπόκοσμου,που προκαλούσαν φόβο στους πολίτες.Δεν έχω καταλάβει γιατί,σήμερα,τους έχουν κάποιοι ως πρότυπα.Για όσους επιχειρούν bullying,οι τιμωρία να είναι παραδειγματική.Και αν οι νόμοι δεν επαρκούν,να αυστηροποιηθούν.Να γνωρίζετε ότι αυτοί οι τύποι ειναι θρασύδειλοι και με τις πρώτες τιμωρίες θα " μαζευτούν".

john

Θρασύδειλοι και κομπλεξικοί είναι και αυτό ακριβώς είναι που τους οδηγεί στο να σχηματίζουν οργανωμένες ομάδες με σκοπό να βασανίσουν , να μειώσουν και να απαξιώσουν άτομα τα οποία θεωρούν ανώτερα τους , αλλά που από εγωϊσμό ποτέ δεν παραδέχονται ανοιχτά την ανωτερότητα των ατόμων αυτών. Η πολιτεία πρέπει να θεσπίσει νόμους και διαδικασίες με τις οποίες θα διώκονται αυτεπάγγελτα και με ταχύτητα άτομα για τα οποία υπάρχουν καταγγελίες ότι οργανωμένα επιδιώκουν την ηθική απαξίωση των άλλων η χρησιμοποιούν βία και βασανιστήρια σε βάρος άλλων ατόμων , είτε πρόκειται για ενήλικες είτε για ανήλικους για τους οποίους τελικά την ευθύνη έχουν οι ενήλικες , υπό την επιμέλεια των οποίων ευρίσκονται .

Γιάννης

Συγνώμη για το οι τιμωρία,αντί του ορθού η τιμωρία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

army_ar

Με έγγραφό του ο νέος διοικητής της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών «παραγγέλλει» την «μη απαγγελία συνθημάτων» κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και απειλεί με πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις διώξεις

ImgSrc-89-1

Στην αγορευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε λόγο για «συγκλίνουσα διαδοχική δράση» των κατηγρουμένων και η επίθεση στο Λουκμάν ήταν «αναίτια και απρόκλητη»

petrailea3

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «360ο Ενέργειες» που υλοποιεί για τη Νέα Γενιά και την ποιοτική εκπαίδευση, αναλαμβάνει τη γενικότερη υποστήριξη του αγγλόφωνου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «MSc in Oil and Gas Process Systems Engineering» (Βιομηχανικά συστήματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου) του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.