Μόνο σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα πωλούνται φάρμακα αξίας πάνω από 1.000 ευρώ

Μόνο σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα πωλούνται φάρμακα αξίας πάνω από 1.000 ευρώ

Οι φαρμακοποιοι καταλογίζουν στον ΕΟΠΥΥ οτι προκειται για ενέργεια απαράδεκτη γιατί "έγινε χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και διάλογο"

EOPYY
Αιφνιδιαστικά και χωρίς καμιά προειδοποίηση δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του ΕΟΠΠΥ οπου μεταξύ αλλων περιλαμβάνεται διάταξη που απαγορεύει τη διάθεση από τα ιδιωτικά φαρμακεία φαρμάκων αξίας άνω των 1.000 ευρώ, καταγγελλουν οι φαρμακοποιοί.

Συμφωνα με τον Πανελληνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), "ο νέος κανονισμός επιβάλει τη διάθεση των φαρμάκων αυτών μόνο από τα ελάχιστα κρατικά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ- με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία των ασθενών - που όλοι γνωρίζουμε πόσο δυσχερής είναι η πρόσβαση σε αυτά".
Οι φαρμακοποιοι καταλογίζουν στον ΕΟΠΥΥ οτι προκειται για ενέργεια απαράδεκτη γιατί "έγινε χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και διάλογο".

"Συνιστά έλλειψη σεβασμού προς τους ασφαλισμένους γιατί περιορίζει το δικαίωμα πλήρους και απρόσκοπτης πρόσβασης στην παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης" τονίζει ο ΠΦΣ και ζητεί την απόσυρση του επίμαχου άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση ο ΠΦΣ δηλωνει αποφασισμένος να προσφύγει κατά του επιμάχου άρθρου με όσα θεσμικά και νομικά μέσα διαθέτει .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης