Αδρεναλίνη, υπερθέαμα και... «φλαμπέ» καταδύσεις με φόντο τη λίμνη του Αγίου Νικολάου

Αδρεναλίνη, υπερθέαμα και... «φλαμπέ» καταδύσεις με φόντο τη λίμνη του Αγίου Νικολάου

Παγκόσμιας φήμης αθλητές, εντυπωσιακά βραδινά σόου και αμέτρητες εκπλήξεις στο Agios Nikolaos Cliff Diving

cliffdiving_main01
Με ένα εντυπωσιακό νυχτερινό σόου, που δεν μπορεί παρά να χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη όσων του παρακολούθησαν, έριξε «αυλαία» το βράδυ της Κυριακής το τρίτο κατά σειρά Agios Nikolaos Cliff Diving, το πιο fun sport event του καλοκαιριού, όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Με το διαγωνιστικό κομμάτι της εκδήλωσης να έχει ολοκληρωθεί μετά τις απονομές των βραβείων, οι αθλητές παγκόσμιας φήμης που συμμετείχαν στο event είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό τις πιο φαντασμαγορικές, ευφάνταστες και παράτολμες καταδύσεις που διαθέτει το ρεπερτόριό τους.

Αναμφισβήτα highlight της βραδιάς η διάσημη flag dive του σούπερσταρ Lazaro Schaller (που αυτή τη στιγμή κατέχει το ρεκόρ της υψηλότερης κατάδυσης στον κόσμο από τα 59 μέτρα) ο οποίος βούτηξε στο νερό με αλεξίπτωτο την ελληνική σημαία, αλλά και η «φλαμπέ» βουτιά του Ρώσου Ilia Shchurov, που πήδηξε από τον βατήρα τυλιγμένος στις φλόγες, με μια προστατευτική στολή φυσικά να προστατεύει τη σωματική του ακεραιότητα.

Δείτε ολόκληρο το εντυπωσιακό βραδινό σόου με το οποίο έπεσε η αυλαία της διοργάνωσης
2η ημέρα Cliff Diving: Βραδινό High Diving Show


Μία μοναδική διοργάνωση για τα ελληνικά δεδομένα

Συνδυάζοντας την αδρεναλίνη με το υπερθέαμα, η αθλητική διοργάνωση που έχει εξελιχθεί σε θεσμό πρόσφερε στους ντόπιους και τους τουρίστες που βρέθηκαν στον Άγιο Νικόλαο το περασμένο σαββατοκύριακο την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια γιορτή: Μια γιορτή αφιερωμένη σε ένα άθλημα ελάχιστα διαδεδομένο στην Ελλάδα, αλλά που κάθε χρόνο – χάρη στη συγκεκριμένη διοργάνωση - αποκτά ένα ολοένα και πιο φανατικό κοινό: το cliff diving.

Στο μυαλό κάποιων, οι καταδύσεις από ψηλά βράχια και γκρεμούς αποτελούν απλά ένα παρακινδυνευμένο χόμπι, μια ενασχόληση που προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για adrenaline junkies. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα απαιτητικό σπορ, που χρειάζεται ταλέντο, ατέλειωτες ώρες εξάσκησης αλλά και κάτι παραπάνω που λείπει από άλλα αθλήματα: Μια αίσθηση showmanship, την επιθυμία να προσφέρεις ασύγκριτο θέαμα και να αφήσεις άφωνο το κοινό σου εκτοξεύοντας την αδρεναλίνη του στα ύψη.

Οι 22 αθλητές διεθνούς εμβέλειας που βρέθηκαν στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης στις 7 και 8 Ιουλίου απέδειξαν ξανά όχι μόνο ότι αξίζουν τις διακρίσεις που έχουν κατακτήσει σε παγκόσμιους αγώνες cliff diving αλλά ότι αποτελούν εξαιρετικούς showmen και showwomen.

Δείτε το θεαματικό Laser Show στο τέλος της διοργάνωσης
2η ημέρα Cliff Diving: Laser Show
Κλείσιμο


Κι όπως φυσικά σε κάθε σόου, έτσι και εδώ, ο ρόλος του παρουσιαστή είναι ιδιαίτερα σημαντικός και καθοριστικός για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Παραλαμβάνοντας την «σκυτάλη» από τον περσινό παρουσιαστή, Γιώργο Καπουτζίδη, το φετινό event παρουσίασαν με απίστευτη ενέργεια, ενθουσιασμό αλλά και πολλές γνώσεις η τραγουδίστρια Αποστολία Ζώη, πρώην πρωταθλήτρια καταδύσεων και ο Νίκος Αντωνογιαννάκης, εκφωνητής των αγώνων κολύμβησης στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας (2004).

«Ήταν ότι καλύτερο έχω ζήσει. Δεν περίμενα ότι αυτή η εμπειρία θα μπορούσε να μου προσφέρει τόση συγκίνηση» είπε στο protothema.gr η Αποστολία Ζώη, λίγο μετά το τέλος της διοργάνωσης και ενώ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για Αθήνα.

Όπως εξήγησε, οι καταδύσεις είναι ένα άθλημα που έχει αγαπήσει, πονέσει και στο οποίο έχει αφιερώσει πολλά χρόνια της ζωής της. Το Agios Nikolaos Cliff Diving της υπενθύμισε όλες τις συγκινήσεις που είχε βιώσει στο παρελθόν γι' αυτό και το αγάπησε από την πρώτη στιγμή, και θέλει να το στηρίξει με όλες τις τις δυνάμεις.

«Δεν ένιωθα απλώς σαν παρουσιάστρια, έγινα ξανά παιδί», είπε η τραγουδίστρια, χαρακτηρίζοντας «μεγάλη τιμή» και «δώρο» την επιλογή της από τον δήμο σε έναν τόσο καίριο ρόλο της διοργάνωσης.
Agios Nikolaos Cliff Diving 2018 - Τα Highlights της 2ης Ημέρας  8 7 2018


Οι μεγάλοι νικητές

Από τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ, μέχρι την Ρωσία, τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ισπανία, αθλητές και αθλήτριες από 11 διαφορετικές χώρες διαγωνίστηκαν για μια θέση στο βάθρο και στη βαθμολογία της παγκόσμιας ομοσπονδίας, αφού οι αγώνες περιλαμβάνονται στο καλεντάρι για την ανάδειξη των παγκόσμιων πρωταθλητών.

Τους αθλητές βαθμολόγησε η πενταμελής κριτική επιτροπή της διοργάνωσης, αποτελούμενη από διακεκριμένους διεθνείς κριτές, όπως ο Ελβετός Guido Vassalli που έχει διατελέσει επί σειρά ετών κορυφαίος κριτής και πρώην αθλητής καταδύσεων και εθνικός προπονητής του cliff diving, ο Ουκρανός Oleg Vyshyvanov, ευρωπαίος πρωταθλητής του αθλήματος το 2008 και κριτής τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες Αργύρης Βαραλής και Λάμπρος Λιάρος, πρωταθλητές καταδύσεων και κριτές αγώνων και ο χρυσός ολυμπιονίκης (2004) στη συγχρονισμένη κατάδυση Νίκος Συρανίδης.

Δείτε την απονομή των βραβείων
2η ημέρα Cliff Diving: Τελετή Απονομής Βραβείων


Στην κατηγορία των γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η Ουκρανή Antonina Vyshyvanova, η οποία πέρυσι είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στον διαγωνισμό. Στη δεύτερη και την τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν δύο Αμερικανίδες, η Jessica Macauley και η Eleanor Smart, αντίστοιχα.

Στους άνδρες αδιαμφισβήτητος νικητής αναδείχθηκε ο Kris Kolanus, που πέρυσι είχε ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο απ' όλους, αφού κάθε βουτιά του εκπληκτικού Πολωνού και τις δύο ημέρες των αγώνων συνοδευόταν με επιφωνήματα θαυμασμού από το κοινό και υψηλές βαθμολογίες από τους κριτές.

Το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν αντίστοιχα ο Βρετανός Blake Aldridge, και ο Ρώσος Aleksei Samushenkov.

Μετά την απονομή των βραβείων και την ολοκλήρωση του σόου, οι αθλητές γιόρτασαν τις διακρίσεις τους αλλά και τη συμμετοχή τους στο event που έχει κατακτήσει μια θέση στην καρδιά τους με ένα... ξέφρενο συρτάκι. Στη σκηνή ανέβηκαν για να πανηγυρίσουν και να χορέψουν μαζί τους αγκαλιασμένοι, μέλη της κριτικής επιτροπής, εθελοντές αλλά απλός κόσμος.

Η μέχρι τώρα εξέλιξη του θεσμού και τα επόμενα βήματα

Απόλυτα ικανοποιημένος με τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε η φετινή διοργάνωση εμφανίστηκε στο protothema.gr ο δήμαρχος του Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό και μοναδικό event, αφού σε κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας δεν υπάρχει κάποιο ανάλογο φυσικό τοπίο που να μπορεί να φιλοξενήσει έναν διαγωνισμό αυτού του είδους.

Επιπλέον, όπως επισήμανε, το Agios Nikolaos Cliff Diving διαθέτει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι πραγματοποιείται μέσα στην πόλη, κάτι που δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να το παρακολουθήσει και να συμμετάσχει ενεργά σε αυτό.

Αυτό είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο που διαχωρίζει την εκδήλωση από αντίστοιχες διοργανώσεις του εξωτερικού, οι οποίοες συνήθως πραγματοποιούνται σε απομακρυσμένα μέρη.

Αναφορικά με τους επόμενους στόχους της διοργάνωσης, ο κ. Ζερβός αποκάλυψε ότι ο δήμος και η περιφέρεια Κρήτης στοχεύουν στην αύξηση του αριθμού των αθλητών αλλά και στον εμπλουτισμό του καλλιτεχνικού προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος το ψυχαγωγικό κομμάτι του διημέρου περιλάμβανε ρυθμικές μουσικές της μπάντας κρουστών Batala, που πλημύρισαν τους δρόμους της πόλης, αλλά και εμφανίσεις του θιάσου Minoan Theater που μετέφεραν τους θεατές στη Μινωική Κρήτη.

Στιγμιότυπα από την εμφάνιση του θιάσου Minoan Theater
2η ημέρα Cliff Diving: Minoan Theatre

Όπως υπογράμμισε στο protothema.gr o Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, καίριο ρόλο στην επιτυχία της διοργάνωσης έπαιξε η ντόπια κοινωνία, που έχει αγκαλιάσει τον θεσμό αναγνωρίζοντας τις προοπτικές του. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Ζερβός στον τοπικό επιχειρηματικό κόσμο που στήριξε την εκδήλωση αλλά και στους εκατοντάδες εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Μιλώντας στο protothema.gr, o αντιδήμαρχος Χάρης Αλεξάκης χαρακτήρισε το Agios Nikolaos Cliff Diving ένα event που διάφημίζει τον Άγιο Νικόλαο και την Κρήτη σε όλη τη Γη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα «ατού» του διαγωνισμού με πρώτο και κύριο τη μοναδική του τοποθεσία του δίνουν τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για την πόλη αλλά και για μία εκδήλωση για την οποία θα μιλά όλος ο πλανήτης.

Δείτε περισσότερα στιγμιότυπα από τον διαγωνισμό
2η ημέρα Cliff Diving: Οι αγώνες (3)

2η ημέρα Cliff Diving: Οι αγώνες (2)


2η ημέρα Cliff Diving: Οι αγώνες (1)


cliffdiving01
cliffdiving03
cliffdiving04
cliffdiving05
cliffdiving08
cliffdiving09
cliffdiving10
cliffdiving13
cliffdiving16
cliffdiving17
cliffdiving18
cliffdiving19
cliffdiving20
cliffdiving21

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης