Θεσσαλονίκη: Αύξηση παραβάσεων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και υπερβολική ταχύτητα

Θεσσαλονίκη: Αύξηση παραβάσεων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και υπερβολική ταχύτητα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης,  σχεδόν 2 στους 100 οδηγούς που υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ. τον φετινό Ιούνιο, ήταν μεθυσμένοι  

metra-troxaia__9
Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και οι παραβάσεις του ορίου ταχύτητας κατέγραψαν θεαματική αύξηση τον φετινό Ιούνιο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Κατά τους τροχονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα στο οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε αύξηση σε ποσοστό 80,88% των οδηγών που βρίσκονταν υπό την επήρεια μέθης, ενώ κατά 48,34% αυξήθηκαν οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον Ιούνιο του 2018, σχεδόν 2 στους 100 οδηγούς που υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ ήταν μεθυσμένοι (246 από τους 12.536). Οι δε παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας εκτοξεύτηκαν το ίδιο διάστημα σε 1.206, 393 περισσότερες από την αντίστοιχη περίοδο πέρσι (813).

Οι δύο παραπάνω κατηγορίες αφορούν τις λεγόμενες επικίνδυνες παραβάσεις, δηλαδή εκείνες που ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για πρόκληση τροχαίου δυστυχήματος με θάνατο ή τραυματισμό. Η δε θεαμτική άνοδος που καταγράφηκε φέτος στις συγκεκριμένες κατηγορίες φαίνεται ότι αποδίδεται στους ενισχυμένους ελέγχους που έγιναν από πλευράς Τροχαίας, με στόχο την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Σε ό,τι αφορά, τα τροχαία ατυχήματα, θανατηφόρα ή με τραυματισμούς, καταγράφηκε το ίδιο διάστημα μια μείωση της τάξεως των 17,6%, συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2017 (117 φέτος από 142 πέρσι). Από το σύνολο των ατυχημάτων, δύο ήταν θανατηφόρα, όσα και πέρσι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης