Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης: 2.800 προσφυγόπουλα φοίτησαν στα ελληνικά σχολεία

pro06

«Ο ΔΟΜ είναι προσηλωμένος στη δέσμευσή του για υποστήριξη της εκπαίδευσης και της ένταξης των παιδιών μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο γενικός διευθυντής Γουίλιαμ Λέισι Σουίνγκ

Περίπου 2.800 παιδιά προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας συμμετείχαν φέτος στο πρόγραμμα εκπαίδευσης που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εφαρμόζεται στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του ΔΟΜ, Γουίλιαμ Λέισι Σουίνγκ , αναγνωρίζοντας την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος για δεύτερη συνεχή χρονιά, υπογράμμισε αφενός την ευκαιρία των παιδιών προσφύγων και μεταναστών να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στα ελληνικά σχολεία και αφετέρου το επιπλέον βήμα που κάνουν προς την ένταξή τους στην
ελληνική κοινωνία.

«Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος που βλέπω αυτά τα παιδιά να επιστρέφουν στο σχολείο, ειδικά μετά τις δυσκολίες και τις στερήσεις που έχουν υποστεί. Το κενό στην εκπαίδευση είναι ζημιογόνο, όχι μόνο για την εξέλιξη του παιδιού, αλλά και για την κοινωνία γενικότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο ΔΟΜ είναι προσηλωμένος στη δέσμευσή του για υποστήριξη της εκπαίδευσης και της ένταξης των παιδιών μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική κοινωνία. Η εκπαίδευση έχει αξία από μόνη της, αλλά πρέπει να αναφέρουμε και τη δύναμη που έχει να βοηθήσει τα παιδιά και τις οικογένειές τους να συμμετέχουν και να κτίσουν δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες».

Ο ευρωπαίος επίτροπος ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης σημείωσε: «Έχουμε την ευθύνη να προλάβουμε την απώλεια γενεών και να αποφύγουμε τον κίνδυνο τα παιδιά να μεγαλώνουν χωρίς εκπαίδευση. Η ΕΕ ηγείται παγκοσμίως στην πρόσβαση των παιδιών στα σχολεία με το 8% φέτος και το 10% του προϋπολογισμού μας τον επόμενο χρόνο να είναι αφιερωμένο στην εκπαίδευση. Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας των ελληνικών αρχών, του ΔΟΜ και της ΕΕ. Οδήγησε ξανά τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών στα σχολεία. Συνέβαλε με ιδιαίτερο τρόπο στον περιορισμό των ψυχικών και σωματικών φραγμών που εμποδίζουν την επιστροφή του παιδιού στο σχολείο».

Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, 88 λεωφορεία με 117 συνοδούς μετέφεραν 2.800 παιδιά από 26 ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας σε 123 σχολεία. Στα παιδιά δόθηκε και ο απαραίτητος εξοπλισμός.

Η πλειονότητα των παιδιών (91%) κατάγεται από τη Συρία σε ποσοστό 35%, από το Ιράκ 31% και το Αφγανιστάν 25%, όπου και η εκπαίδευσή τους διεκόπη απότομα και τα σχολεία τους, είτε βομβαρδίστηκαν, είτε καταστράφηκαν.

Σε έρευνα που διεξήγαγε ο ΔΟΜ, το 89% δήλωσε ότι εκτιμά το σχολείο, τη μάθηση και την επικοινωνία με άλλα παιδιά - στοιχεία που αποτελούν δείκτες για την ένταξη στο ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

«Το μάθημα ελληνικών είναι το αγαπημένο μου και δε με δυσκολεύει και καθόλου. Έχω φίλους στο ελληνικό σχολείο. Μόλις χτυπάει το κουδούνι για διάλειμμα πηγαίνουμε στην αυλή και παίζουμε όλοι μαζί μπάλα. Μου αρέσει να πηγαίνω στο σχολείο και όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω γιατρός», λέει ο δεκάχρονος Γιούνες από το Ιράκ.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου «Humanitarian and Recovery Support to the Affected population in Greece».

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Χ

Το τουρκικό κόμμα της Θράκης δεν μπαίνει στη Βουλή λόγω του πλαφόν 3%το οποίο έχει επιβληθεί για αυτόν ακριβώς το λόγο.Μόλις ψηφίσουν αυτοί σε μερικά χρόνια θα μπούνε με τα τσαρούχια και σε συνδυασμό με την απλή αναλογική θα κυβερνούν κιόλας.Όλα αυτά βέβαια είναι λεπτομέρειες για τα αριστερά ανθελληνικά σκουπίδια τα οποία δίνουν μάχη με λύσσα για να μην ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού.Πιό αυτοκαταστροφικός και ανεγκεφαλος λαός που ψήφισε αυτούς τους άχρηστους δεν υπάρχει.

Κυνικός

Ταλιμπανάκια και μελλοντικές μαντηλοκουνελες δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία. Αν απαρνηθουν το Ισλάμ, μόνο τότε μπορούμε να το συζητήσουμε... Σας ενημερώνω πάντως ότι ο Σύριζα ήδη άρχισε να μοιράζει Ιθαγένειες σε μουσουλμάνους.

Totenkopf

Δεν θέλουμε κανένα λαθρομετανάστη να ενταχθεί στις κοινωνίες μας.Στα τσακίδια όλοι οι ισλαμοκαννίβαλοι και οι κουνέλες τους,είναι ανεπιθύμητοι

πάντως να υπενθυμίσω

πως και οι πιό πολλοί από αυτούς που ρίχνανε φορτηγά σε ευρωπαίους πολίτες, τους μαχαίρωναν μεσ' την μέση του δρόμου, έκαναν δολοφονίες, βομβιστικές επιθέσεις και διάφορα άλλα ενδεικτικά του "πολιτισμού" τους, να υπενθυμίσω πως και αυτοί πήγαν σχολείο στην Ευρώπη. Και είδαμε πόσο κατάφεραν, κατά πως λέει και ο κ. διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (άλλο φρούτο και αυτό που ξεφύτρωσε) "τα παιδιά και οι οικογένειές τους να συμμετέχουν και να κτίσουν δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες". Είδαμε τι ωραία "εξέλιξη για το παιδί αλλά και για την κοινωνία γενικότερα" είχε η με το ζόρι παντρειά δυό τελείως διαφορετικών πολιτισμών. Για την ακρίβεια, όχι δύο πολιτισμών. Η με το στανιό παντρειά ενός πολιτισμού, του δυτικού και ενός μη-πολιτισμού, αντιθέτως μεσαιωνικού σκοταδισμού, όπως είναι αυτή η "θρησκεία της αγάπης". Ξένο σώμα ήταν, είναι και θα είναι οι μουσουλμάνοι όπου κι αν πάνε. Κι ας μας τσαμπουνάει ο κ. διευθυντής όλα αυτά τα ψευτοανθρωπιστικά περί "ένταξης των παιδιών μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική κοινωνία". Την είδαμε την "ένταξη", την εμπεδώσαμε. κ. διευθυντά. Και την "ένταξη" και την "ενσωμάτωση", τα εμπεδώσαμε. Όχι άλλα πλυντήρια! Φτάνει, καταλάβαμε... Αλλά βέβαια, θα μου πει κανείς, τι τα βάζεις με τον άνθρωπο, πρέπει κι αυτός να κάνει κάτι για να φανεί άξιος του μισθού του. Τι, έτσι τζάμπα τον πληρώνει η Νέα Τάξη Πραγμάτων; Έτσι τζάμπα του δίνει έναν σκασμό λεφτά; Αμ πώς;

Μιλάμε ανοιχτά

Ποιός νοιάζεται για τα παιδάκια ; Την νομιμοπίσηση έπειτα την ελληνοποίηση και τα επακόλουθα πολιτικά δικαιώματα είς βάρος μας αυτωνών των οικογενειών τους και όλων των άλλων που θα έρθουν. Το σχέδιο λέει αφελληνισμός της χώρας , ισλαμοποίηση και τα παιδάκια μαζί με τους προδοτικούς - αντισυνταγματικούς νόμους απονομής ιθαγένειας - όχι τώρα απο σημίτη και εντεύθεν είναι αυτά τα κουρελουργήματα - είναι οι μοχλοί για τον σκοπό τους

Σαφή προειδοποίηση στέλνει προς όλες τις χώρες που έχουν πρόσφυγες,

συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ο Γερμανικός Οργανισμός Προστασίας Παιδιών. Με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι η είσοδος των προσφυγόπουλων στα σχολεία α προκαλέσει πολλά προβλήματα, καθώς σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των παιδιών είναι καλλιεργημένα αισθήματα μίσους και ειδικά, θρησκευτικού, όπως οι γονείς τους. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της αστυνομικής Κρατικής Προστασίας στην Φρανκφούρτη, Wolfgang Trusheim, χαρακτηρίζει “παιδικό μίσος” το φαινόμενο και προβλέπει μια σειρά εξεγέρσεων και επιθέσεων στα σχολεία. Ο Γερμανικός Οργανισμός Προστασίας Παιδιών, στη σχετική του ανακοίνωση υπογραμμίζει: “Εφόσον υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως γονείς ανατρέφουν τα παιδιά τους με βάση το μίσος και την βία, τότε θα πρέπει να δράσουν κοινωνικοί λειτουργοί”. Δ.Ν. 06/10/2016 [...]

Λαθρομεταναστες ειναι και πρεπει να απελαθουν

Συμφωνα με τις διεθνεις συνθηκες και ορους, προσφυγες ειναι στην γειτονικη τους χωρα και μεταναστες δεν ειναι αφου εχουν εισελθει παρανομα στην χωρα, αρα πρεπει να απελαθουν. Αυτο που κανετε να λετε τους λαθρομεταναστες, μεταναστες, ειναι ασεβεια και ρατσισμος απεναντι στους μεταναστες της Ελλαδας.

αβγ

Τις τοπικές κοινωνίες τις ρωτήσατε? Να μας πει ο κυριος που μενει να τους του στείλουμε να τους ενταξει στο σπιτι του.

Β

Ο πόλεμος τελείωσε και να πάνε στα τσακίδια όλοι τους, πρόσφυγες και λαθραίοι. Δεν με απασχολεί να με αποκαλούν φασίστα γιατί τους έχω γραμ.......νους.

ΤΘ

Ο πόλεμος στην Συρία τελειώνει οπότε καλή επιστροφή :). Και για να σας προλάβω ναι είμαι φασίστας. Εσείς που δεν είστε, βάλτε λαθρο στα σπίτια σας. Ειδικά εσείς που έχετε θυγατέρες. Σιγά μην το κάνετε υποκριτές.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

larisa_me

Οι επικοινωνίες που είχε η Βασιλική Κουκουνασούλη Σιλεβίστα πριν την εξαφάνισή της αναμένεται να οδηγήσει τις αρχές στον εντοπισμό της - Η 59χρονη είχε πάρει μόνο το κινητό μαζί της - Γυναίκα που της έμοιαζε εντοπίστηκε κοντά στην Αγία Τριάδα, στη Λάρισα