Βίτσας: Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών

main_vitsas

«Ο στόχος μας είναι από 17.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα νησιά, να φτάσουμε μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου τους 10.000» είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Η μείωση των προσφυγικών ροών, η συμφωνία Ελλάδας - Γερμανίας - Ισπανίας και οι δηλώσεις του Βίκτορ Όρμπαν και του Σεμπάστιαν Κουρτς βρέθηκαν στο επίκεντρο των δηλώσεων του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

«Αν εξαιρέσει κανείς τον Απρίλιο, που είχαμε μία αύξηση των ροών, όλους τους άλλους μήνες είχαμε πολύ μεγάλη μείωση των ροών στον Έβρο και μια μείωση -αν κι όχι αντίστοιχη- στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Αυτό είναι καλό. Συγχρόνως, κάνουμε προσπάθεια να επιταχύνουμε τις διαδικασίες εξέτασης αιτημάτων ασύλου ώστε κι ο ίδιος ο αιτών να ξέρει τι θα συμβεί: αν θα πάρει το άσυλο, αν διαπιστωθεί ως ευάλωτος ή αν θα επιστραφεί είτε στη χώρα καταγωγής του είτε στην Τουρκία. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε να δουλεύουμε» επισήμανε ο κ. Βίτσας.

Στη συνέχεια τόνισε: «Ο δικός μας στόχος είναι να αποσυμπιέσουμε τα νησιά, ιδιαίτερα στη Λέσβο και στη Σάμο. Είναι αναγκαίο οι διαδικασίες εκεί να προχωρήσουν πολύ γρήγορα. Ο στόχος μας είναι από 17.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα νησιά να φτάσουμε μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου τους 10.000».

Παράλληλα, σημείωσε: «Υπάρχει μια περίεργη, κατά τη γνώμη μου υποκινούμενη, φημολογία ότι θα ανοίξουν καινούρια κέντρα στα νησιά. Αυτό δεν ισχύει. Σε κάθε ένα από τα πέντε νησιά -Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο- θα υπάρχει ένα Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Υπάρχει μια πιθανότητα να δημιουργηθεί ένα άλλο κέντρο στη Σάμο σε αντικατάσταση του υπάρχοντος. Αυτό θα γίνει σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία και το υπάρχον θα αποδοθεί στον δήμο για αξιοποίηση, αν προχωρήσει το σχέδιο».

Όσον αφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του Βίκτορ Όρμπαν και του Σεμπάστιαν Κουρτς, ο υπουργός σημείωσε: «Δεν θα επιτρέψουμε ως κυβέρνηση η Ελλάδα να γίνει αποθήκη ψυχών. Υπάρχουν Ευρωπαίοι ηγέτες που προσπαθούν να επιβάλουν μία πολιτική αυταρχισμού, μία πολιτική της Ευρώπης-φρούριο. Οι κύριοι Κουρτς και Όρμπαν προσπαθούν να επιβάλουν μια φοβική ατζέντα. Αυτό δεν θα περάσει. Ο κ. Όρμπαν φτιάχνει μια αφήγηση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Αναλύοντας τα σημεία της συμφωνίας Ελλάδας - Γερμανίας - Ισπανίας, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε: «Η Συμφωνία Ελλάδας - Γερμανίας - Ισπανίας περιλαμβάνει πέντε σημεία: πρώτον, ότι οι τρεις χώρες θα δουλέψουν μαζί, ώστε με ευρωπαϊκό τρόπο να αντιμετωπίζονται τα ζητήματα. Δεύτερον, σε περιόδους κρίσης θα υπάρχει συνεργασία και βοήθεια από τη Γερμανία προς τις άλλες δύο χώρες. Τρίτον, θα συνδράμει η Γερμανία, ώστε να δοθεί επιπλέον βοήθεια οικονομική και σε υποδομές και προσωπικό στις άλλες δύο χώρες. Τέταρτον, στο μέλλον, οι άνθρωποι που θα βρίσκονται στη Γερμανία και θα έχουν περάσει από την Ελλάδα, θα επιστρέφονται στην Ελλάδα. Το πέμπτο σημείο αφορά τις επανενώσεις οικογενειών στη Γερμανία. Έχουν γίνει ήδη δεκτά 2.000 αιτήματα ατόμων που βρίσκονται στην Ελλάδα για επανένωση με την οικογένειά τους στη Γερμανία. Υπάρχουν επιπλέον 900 ανάλογα αιτήματα. Αυτή τη στιγμή γίνονται οι διαπραγματεύσεις για το τεχνικό μέρος, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου. Η εφαρμογή της θα ξεκινήσει από αρχές Αυγούστου. Από αυτούς που θα επαναπροωθηθούν από τη Γερμανία δεν υπάρχει περίπτωση να πάει κάποιος στα νησιά. Θα έρχονται στην ενδοχώρα. Δεν υπάρχει κάτι κρυφό σε σχέση με τη Συμφωνία».

Καταλήγοντας, ο υπουργός τόνισε: «Κάθε ένας άνθρωπος που έρχεται, είτε είναι πρόσφυγας είτε είναι παράτυπος είτε είναι οικονομικός μετανάστης, προστίθεται και με αυτή την έννοια πρέπει να λειτουργήσει κι η βοήθεια προς τις χώρες που γεννούν πολέμους ή γεννούν οικονομική μετανάστευση. Ακόμη πρέπει να τεθεί και το ζήτημα του τρόπου που με βάση τη συνθήκη της Γενεύης διαχειριζόμαστε αυτά τα θέματα στα σύνορά μας καθώς κι η αναγκαία κατανομή του βάρους σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει σε όλα αυτά τα επίπεδα να δουλέψουμε και συγχρόνως να υπάρχει μία ισορροπία δικαιωμάτων και των προσφύγων και μεταναστών και του ντόπιου πληθυσμού».

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Ενιαία μορφή ασύλου η επιστροφή στην μη έγκριση

Ενιαία μορφή ασύλου η επιστροφή στην μη έγκριση των προσφύγων. Ελεύθερη διακίνηση των προσφύγων μέσα στην Ευρώπη σε οποίο κράτος θέλουν. Αλλιώς Ευρώπη μας τελείωσε

......

Η λεξη Ελλάδα και Έλληνες ουδέποτε ξεστομιζονται σε τετοιες περιπτώσεις, μονο ντοποιοι πληθυσμοί λες και και αναφέρεται σε ιθαγενείς του Αμαζονίου και οχι σε αυτους που εκπροσωπεί.

danaos

Δηλαδή,η Μόρια δεν είναι αποθήκη ψυχών είναι ο παράδεισος της Αριστεράς! Καλά,έχουν την εντύπωση ότι τους πιστεύει κανείς?

Β

Στα τσακίδια και εσύ και όλοι οι βρωμιάρηδες που κουβαλήσατε. Αχρηστη χολέρα της αριστερής τάχα μου ιδεολογίας.

Τκ

Τι, δηλαδη οι τυποι αποφασισαν να κλεισουν τα συνορα??

Υποκριτές - Προδότες!

Οι μετανάστες που έφτασαν στη Γερμανία μπήκαν από την Ελλάδα αλλά ξαναβγήκαν από την Ελλάδα για να φτάσουν στη Γερμανία! Δεν πηγαν με το αεροπλανο! Οδικώς πέρασαν από Σκόπια, Αλβανια, Μαυροβουνιο! Δεν είναι Ευρώπη αυτά! Γιατί επιστρέφουν στην Ελλαδα!; Γιατί πάλι δεν επιστρέφουν στη Τουρκία που υπάρχει και συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ η διμερής Ελλάδας-Τουρκίας έχει παύσει. Προδότες που εποικιζουν τη χώρα με το ισλάμ. Αυτό είναι όλο!

Ε.Π

Διάλογος με ξεφτίλες εμμονικούς και πουλημένους δεν γίνεται, αλλά όποιος περπατήσει στην Αχαρνών, στην Ηπείρου, στην Πλ. Αμερικής, Βικτωρίας, Κολιάτσου,στο πεδίο Αρεως κλπ.καταλαβαίνει ότι το μόνο που προσφέρουν όλοι αυτοί, είναι η απλωμένη για επιδόματα παλάμη τους, οι ληστείες/βιασμοί/φόνοι και η τουρλωμένη κοιλιά της τραπεζομαντηλοφορούσας, η οποία επιδεικνύει τον πισινό της με κολάν, κρύβει όμως τα μαλλιά της, γιατί προφανώς το ισλαμικό πέος ανορθούται με τας τρίχας. Εχετε κι εσείς κυβέρνηση, γελοίοι καρπαζοεισρπακτορες της Ευρώπης και σφουγγοκωλάριοι του Σόρος

Ε.

Ψεύτικη ιδεολογία, άκρως φασιζουσα, αποτυχημένη στις χώρες που εφαρμόστηκε , αντιχριστιανικη, αντιδημοκρατικη, ακραια: Αριστερά και άκρα αριστερά (η μεγαλύτερη ασκηση βίας ή εκτελέσεις εις βαρος των αντιφρονουντων είναι η διαφορα της). Πως γίνεται Έλληνας να ψηφίζει αριστερα; Πως γινεται Χριστιανός να ψηφιζει αριστερά; ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, της δημοκρατιας, του κράτους. Τα παραδεχονται και παλιοι αγωνιστές πρωην συντροφια τους.

Σκάσε και κολυμπά!

Τα ξέρατε και τους ψηφίσατε.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΣΤΟΧΟ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΑΓΡΙΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΕΡΚΑ ΣΟΥ ΑΚΟΠΩΣ ΤΑ ΔΕΚΑΧΙΛΙΑΡΑ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης