Λάρισα: Συμμορία διακινούσε κόκα, χασίς και αναβολικά με πλούσια κέρδη

Λάρισα: Συμμορία διακινούσε κόκα, χασίς και αναβολικά με πλούσια κέρδη

Μετά από πολύμηνη έρευνα, οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε τρεις περιοχές

larisanakrotika
Μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, αλλά και αναβολικών ουσιών, ανακάλυψαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας στην κατοχή των μελών μιας εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν από τον Φεβρουάριο του 2017 σε περιοχές της Λάρισας, της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης με ιδιαίτερα πλούσια έσοδα.

Μετά από πολύμηνη έρευνα, οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις στις τρεις περιοχές σε συνεργασία με την Δίωξη Ναρκωτικών Κατερίνης και την Ασφάλεια Λευκού Πύργου και συνέλαβαν τα οκτώ μέλη της οργάνωσης ηλικίας 35 ως 77 χρόνων, εξαρθρώνοντάς την πλήρως. Στα σπίτια τους, κατέσχεσαν ένα μέρος από τα τεράστια κέρδη της διακίνησης ύψους 62.805 ευρώ και 10.000 λεκ Αλβανίας, αλλά και επτά Ι.Χ. αυτοκίνητα, μία μοτοσικλέτα και ένα τρίκυκλο που χρησιμοποιούνταν στο αλισβερίσι και 17 κινητά με τα οποία έκαναν τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και τις επαφές με τους υποψήφιους αγοραστές.

Παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής πόσα κιλά ναρκωτικών και αναβολικών διακίνησε η σπείρα στο διάστημα της δράσης της, αλλά φαίνεται πως πρόκειται για πολύ μεγάλες ποσότητες, αφού κατά τις έρευνες βρέθηκαν συνολικά ένα κιλό και 167,9 γραμμάρια κοκαΐνης, ένα κιλό και 69,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τρία χασισόδεντρα ύψους ως 65 εκατοστών, 86,1 γραμμάρια σκόνης άγνωστης σύνθεσης που εστάλη για ανάλυση, 285 αμπούλες, δισκία, κάψουλες και φιαλίδια αναβολικών σκευασμάτων, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας και 91 γραμμάρια αφορολόγητου καπνού.

Ακόμη, κατασχέθηκαν ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου, μια βαλλίστρα με βέλος, μια σιδερογροθιά και ένα μεταλλικό αστέρι τύπου «νίντζα». Η προανάκριση συνεχίζεται και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ο οποίος απήγγειλε σε βάρος τους κατηγορίες κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί αθλητισμού και του Τελωνειακού Κώδικα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης