«Αυτοαποθεώνεται» ο Κοντονής για τα δήθεν επιτεύγματα στο χώρο της Δικαιοσύνης

«Αυτοαποθεώνεται» ο Κοντονής για τα δήθεν επιτεύγματα στο χώρο της Δικαιοσύνης

Υποστηρίζει ότι η Κυβέρνηση έχει προσλάβει δικαστικό προσωπικό και ότι έχει μειώσει τον αριθμό των εκκρεμών υποθέσεων

333--12-thumb-large--2-thumb-large
Εδώ δικαστές, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στη Δικαιοσύνης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αυτοδοξάζεται και δοξάζει την Κυβέρνηση, ότι έχει προσλάβει δικαστικό προσωπικό, ότι έχει μείωση τον αριθμό των εκκρεμών υποθέσεων, ότι έχει καθιερωθεί η ηλεκτρονική Δικαιοσύνη, κ.ά.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του αργά σήμερα το βράδυ ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι ο πρόεδρος του κόμματος «Το Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης, στη σημερινή ομιλία του στη Βουλή, αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στο πρόβλημα της εκκρεμότητας πληθώρας υποθέσεων στα ελληνικά δικαστήρια.

Ο κ. Θεοδωράκης είπε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων εκκρεμούν περίπου 200 χιλιάδες υποθέσεις.

Με αφορμή την αναφορά αυτή του κ. Θεοδωράκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης σημειώνει ότι η αναφορά αυτή είναι «σωστή, διότι αυτή την ώρα ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων εκκρεμούν περίπου 195 χιλιάδες υποθέσεις».

Όμως, ο κ. Κοντονής, με την ανακοίνωσή του, εκτός Βουλής, γνωστοποίει ότι θέλει να πληροφορήσει τον κ. Θεοδωράκη (και μαζί τον Ελληνικό λαό) για «κάτι που προφανώς δε γνωρίζει, διότι αν το γνώριζε θα επαινούσε την Κυβέρνηση».

Τι είναι αυτό, συνεχίζει ο κ. Κοντονής, είναι ότι «το 2015 παραλάβαμε συνολική εκκρεμότητα στα Διοικητικά Πρωτοδικεία της χώρας 310 χιλιάδες υποθέσεις, με τάση αυξητική και σήμερα όχι μόνο έχουμε αναστρέψει την αυξητική πορεία της εκκρεμότητας, αλλά την έχουμε περιορίσει στον αριθμό που προανέφερα».

Και δεν φτάνουν όλα αυτά, υπογραμμίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης:
«Πρόκειται περί ενός επιτεύγματος της Κυβέρνησης, η οποία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μείωσε εντυπωσιακά τις εκκρεμείς υποθέσεις.

Τα νομοθετικά μέτρα που πήραμε, ο εκσυγχρονισμός της Διοικητικής Δικονομίας, η εφαρμογή του προγράμματος ηλεκτρονικής δικαιοσύνης και η στελέχωση των δικαστηρίων κυρίως σε διοικητικό προσωπικό, απέφεραν άμεσα τα προμνησθέντα αποτελέσματα.

Κλείσιμο
Με τη διεξαγωγή των δικών μέσω τηλεδιάσκεψης, που ευελπιστώ να αρχίζει να εφαρμόζεται περί τα τέλη τού έτους, υπολογίζουμε ότι η εκκρεμότητα στα Διοικητικά Δικαστήρια θα μηδενιστεί, μέσα σε δύο χρόνια.
Στην ίδια κατεύθυνση εργαζόμαστε και για την άρση των καθυστερήσεων στην Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη, όπου ήδη έχουμε τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης