ΕΛΙΖΑ και Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δίπλα στους αστυνομικούς που προστατεύουν τα παιδιά

ΕΛΙΖΑ και Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δίπλα στους αστυνομικούς που προστατεύουν τα παιδιά

• ΕΛΙΖΑ, Ελληνική Αστυνομία και Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Εκπαίδευση 450 αστυνομικών σε Αττική, Κεντρική και Δυτική Ελλάδα
• Χορηγία από τις εταιρείες τουΟμίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, Νέα Οδό)

gek-terna_main01
Περισσότεροι από 450 αστυνομικοί όλων των βαθμίδων εκπαιδεύθηκαν στην αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών κακοποιημένων παιδιών, στο πλαίσιο εθνικής πρωτοβουλίας που υλοποιεί η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού – ΕΛΙΖΑ σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και με την πολύτιμη υποστήριξη των εταιρειών του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η εκπαίδευση των αστυνομικών εντάσσεται στην Πανελλαδική Εκστρατεία ενάντια στην Κακοποίηση Ανηλίκων που άρχισε το ΕΛΙΖΑ το 2016, επικεντρωμένο στην εκπαίδευση των επαγγελματιών που φροντίζουν μωρά και παιδιά. Μέχρι σήμερα, έχουν εκπαιδευθεί περισσότεροι από 1.450 ιατροί και νοσηλευτές, 2.600 παιδιά, 1.000 δάσκαλοι και 2.000 γονείς. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαίδευσης των αστυνομικών υλοποιηθήκαν 3 ταχύρρυθμες εκπαιδευτικές ημερίδες σε:

• Αθήνα, με 185 αστυνομικούς από όλη την Αττική και με την υποστήριξη της εταιρείας ΤΕΡΝΑ

• Αγρίνιο, με 145 αστυνομικούς από την Αιτωλία, Ακαρνανία, Άρτα, Πρέβεζα, Ιωάννινα με την υποστήριξη της Νέας Οδού και υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγρινίου

• Χαλκίδα, με 120 αστυνομικούς από την Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Φωκίδα, με την υποστήριξη της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και της Νέας Οδού και υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Αναγνωρίζοντας πως οι αστυνομικοί είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται καθημερινά δίπλα σε παιδιά και ευάλωτες οικογένειες, αναλαμβάνοντας την προστασία και φροντίδα τους, στόχος του επιμορφωτικού προγράμματος ήταν αφενός να ευαισθητοποιήσει και αφετέρου να θέσει γερές βάσεις δίνοντας απαντήσεις σε πρακτικά ερωτήματα, λύσεις σε καθημερινούς προβληματισμούς και πολύτιμη γνώση.
Κλείσιμο
gek-terna02

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης δήλωσε «Στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επιδιώκουμε να είμαστε πάντα δίπλα στις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και να στηρίζουμε δράσεις που βοηθούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα που αφορούν τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, αξιολογήσαμε ως πολύ σημαντικό τόσο το έργο που κάνει το ΕΛΙΖΑ για την ευαισθητοποίηση όλων μαςστο ζήτημα των κακοποιημένων παιδιών όσο και το έργο που καλούνται να διαχειριστούν οι αστυνομικοί σε καθημερινή, δυστυχώς, βάση. Ευελπιστούμε ότι μέσα από το πρόγραμμα εκπαίδευσης τους θα συμβάλουμε και εμείς στην προσπάθεια ενημέρωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΖΑ, ΜαρίναΚαρέλλα, δήλωσε σχετικά «Όσο υπάρχει έστω και ένα παιδί που κακοποιείται, κανείς δεν θα πρέπει να εφησυχάζει. Η εκπαίδευση των αστυνομικών είναι η αρχή για μία σειρά ουσιαστικών αλλαγών, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο, καθώς όλοι μαζί αποτελούμε μία ομάδα που πρέπει και μπορεί ενωμένη να λειτουργήσει σωστά, ώστε να προστατέψει όλα τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνιστά την κινητήριο δύναμή μας, καθώς πίστεψε στο όραμά μας και μας εμπιστεύεται, ώστε από κοινού με την Ελληνική Αστυνομία να πραγματοποιήσουμε μία τόσο πολύτιμη πρωτοβουλία σε εθνικό επίπεδο.»

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΙΖΑ
Η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού- ΕΛΙΖΑ ιδρύθηκε το 2008. Είναι μία εξειδικευμένη Eλληνική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που ασχολείται αποκλειστικά με την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων των παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση και είναι η μόνη που δίνει έμφαση στην προσχολική ηλικία.
Δεν λαμβάνει καμία ενίσχυση από κρατική πηγή και στηρίζεται στη γενναιοδωρία της ιδιωτικής χρηματοδότησης από ιδιώτες, εταιρίες, οργανισμούς ή ιδρύματα καθώς και από τα έσοδα των εκδηλώσεων που οργανώνει.
Μάθετε περισσότερα για το έργο του ΕΛΙΖΑ:
www.eliza.org.gr
https://www.facebook.com/ngoELIZA/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
www.gekterna.com
www.terna.gr
www.terna-energy.com
www.neaodos.gr



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης