Σωματείο εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ: Καταχρηστική και απάνθρωπη η συμπεριφορά του προέδρου

keelpno-porta

Κάνουν λόγο για «διαχωρισμό των υπαλλήλων σε ημετέρους και μη, διχαστικές πρακτικές, ψεύδη και απόκρυψη της αλήθειας προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων»

Καταχρηστική και απάνθρωπη συμπεριφορά του Προέδρου του Δ.Σ του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κ. Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ απέναντι σε εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, καταγγέλλει το Σωματείο. Οι δύο περιπτώσεις που παραθέτει σε σημερινή του ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ καταδεικνύουν οπως αναφέρουν "ανήθικη και απάνθρωπη συμπεριφορά, διαχωρισμό των υπαλλήλων σε ημετέρους και μη, διχαστικές πρακτικές, ψεύδη και απόκρυψη της αλήθειας προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων".

"Είναι γνωστό τόσο σε όλους εμάς που εργαζόμαστε στο ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και στη Διοίκηση, ότι μεταξύ ημών των Εργαζομένων, υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα που περνάνε τον δικό τους Γολγοθά, βιώνουν τον συνεχή και καθημερινό τους αγώνα για να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τα προβλήματα υγείας τους. Μερικά από αυτά τα άτομα μπόρεσαν και κατήγγειλαν την απάνθρωπη συμπεριφορά του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ σπάζοντας την σιωπή και το μαρτύριο που βίωσαν" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η μία περίπτωση αφορά οροθετική υπάλληλο του ΚΕΕΛΠΝΟ που στερήθηκε την αντιρετροϊκή της θεραπεία για τρεις ολόκληρες ημέρες "όταν ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και ιατρός στο επάγγελμα της αρνήθηκε την απλή είσοδό της στο γραφείο, προκειμένου αυτή να πάρει τα φάρμακα της που είχε αφήσει εκεί, με την αιτιολογία ότι είχε τελειώσει το συμβατικό ωράριο της υπηρεσίας. Έφτασε δε στο σημείο να εξαπολύσει ασύστολα ψεύδη σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα".

Η άλλη περίπτωση αφορά καρκινοπαθη υπάλληλο στην οποία ο κ. Ρόζενμπεργκ αρνήθηκε τη χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών προκειμένου να συνεχίσει την εξειδικευμένη θεραπεία της στο εξωτερικό, και παρόλο που είχε επισημανθεί τόσο από την ίδια όσο και από την άμεσα προϊσταμένη της το πρόβλημα υγείας επιθετικού καρκίνου που αντιμετωπίζει μαζί με όλο το ιατρικό της ιστορικό.

"Η ανήθικη και απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ διοικεί τον Οργανισμό. Η αυταρχική συμπεριφορά, ο διαχωρισμός των υπαλλήλων σε ημετέρους και μη, οι διχαστικές πρακτικές που υιοθετεί, τα ψεύδη και η απόκρυψη της αλήθειας προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, τον περιγράφουν και τον ακολουθούν σε όλη την πορεία της Διοικήσεώς του, ως Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ" διαπιστώνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Κέντρου και διαβεβαιώνουν πως "θα στηρίξουμε τους ασθενείς συναδέλφους μας στον δικαστικό αγώνα που έχουν ξεκινήσει όχι απλά από συναδελφική αλληλεγγύη αλλά και από ανθρώπινη αξιοπρέπεια".

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mastropoi

Ο 48χρονος φωτογράφος που φέρεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος μαστροπείας πήρε τον δρόμο για τη φυλακή – Με βάση τις συνομιλίες - «φωτιά» οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι έκλειναν έως και 30 ωριαία ραντεβού την ημέρα έναντι 140 ευρώ την ώρα

15