Ελλάδα και Ισραήλ ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον παιδικό καρκίνο

var03-main

Η Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» υπέγραψε συμφωνία αδελφοποίησης με την παιδιατρική μονάδα «Edmond and Lily Safra» Children's Hospital του «Chaib Sheba» Medical Center

Ενισχύει το δίκτυο συμμάχων στη μεγάλη μάχη για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου η Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ».

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, υπεγράφη συμφωνία αδελφοποίησης με την παιδιατρική μονάδα «Edmond and Lily Safra» Children's Hospital του «Chaib Sheba» Medical Center, ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Ισραήλ.

Η συμφωνία αδελφοποίησης προβλέπει την εκατέρωθεν εκπαίδευση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τη δημιουργία θεραπευτικών πρωτοκόλλων σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο, τη διεξαγωγή κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, αλλά και ενημερωτικών ημερίδων.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μαζί με τον διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», Μανώλη Παπασάββα, υποδέχτηκαν, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, εκπροσώπους του «Chaib Sheba» Medical Center και υπέγραψαν τη συμφωνία αδελφοποίησης, «χαρίζοντας ελπίδα σε εκατοντάδες παιδιά σε Ελλάδα και Ισραήλ», όπως είπαν οι συμμετέχοντες. Παρούσα στην υπογραφή της σημαντικής αυτής συμφωνίας ήταν και η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπεν Άμπα (Irit Ben Abba).

«Είναι μία μεγάλη ημέρα για εμάς η σημερινή γιατί προσθέτουμε έναν ακόμα σύμμαχο στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί από την ημέρα που ξεκινήσαμε, πριν από 28 χρόνια, δεν έχουμε σταματήσει να παλεύουμε για τα παιδιά, πιστεύοντας ότι η ζωή ενός και μόνο παιδιού αξίζει για να αγωνίζεσαι. Ελπίζω ότι με αυτή τη συμφωνία, μαζί, θα μπορέσουμε να στηρίξουμε όλα τα παιδιά που δίνουν τη δική τους μάχη, στην Ελλάδα και στο Ισραήλ», είπε η κ.Βαρδινογιάννη αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Χαιρετίζοντας την υπογραφή της συμφωνίας η πρέσβης του Ισραήλ, Ιρίτ Μπεν Άμπα, αφού ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη «για τη συνεισφορά της», τόνισε: «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να βοηθάμε τα παιδιά. Ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια πριν από τέσσερα χρόνια και επιτέλους γίνεται πραγματικότητα. Είναι μία πολύ σπουδαία συνεργασία και για τις δύο πλευρές».

Για τη σπουδαιότητα ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου, μίλησε η διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του Νοσοκομείου «Chaib Sheba» Michal Raviv Reisman. «Η ιατρική είναι η παγκόσμια γλώσσα. Και πρέπει να μοιραστούμε όλοι τις γνώσεις μας για να εξασφαλίσουμε υγεία για τα παιδιά όλου του κόσμου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη σημασία της συμφωνίας «με μία Μονάδα υψηλών προδιαγραφών, όπως είναι η Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ"» αναφέρθηκε ο καθηγητής Άμος Τόρεν (Amos Toren), επικεφαλής της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων του «Chaib Sheba» Medical Center.

«Η Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ" αποτελεί πρότυπο στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου. Ελπίζω κάποια στιγμή να αποκτήσουμε και εμείς μία αντίστοιχη, αυτόνομη μονάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αδελφοποιήσεων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ» έχουν ήδη υπογραφεί σύμφωνα συνεργασίας με τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του κόσμου, προκειμένου να διαμορφωθεί μία πλατφόρμα συνεργασίας στη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

foto-kipros-1

Παρά το γεγονός ότι η  Λευκωσία έχει κάνει έντονο διάβημα στον ΟΗΕ ενώ η ειρηνευτική δύναμη του UNFICYP καταβάλλει προσπάθειες για απελευθέρωση των πέντε ψαράδων

sadorini_police

Ήταν ξημερώματα Παρασκευής, όταν ο 19χρονος κατάφερε να ξαφρίσει 300 ευρώ από ένα κατάστημα εστίασης στη Μύκονο και αμέσως έσπευσε να επιβιβαστεί στο πλοίο της γραμμής προς Σαντορίνη

astynomia

Οι δράστες έφτασαν με το φορτηγό του 43χρονου δράστη έξω από το σπίτι ενός 24χρονου και ο 43χρονος πυροβόλησε δύο φορές την πόρτα της εισόδου με κυνηγετικό όπλο, ευτυχώς χωρίς να προκληθεί τραυματισμός

moria_arthro

Μόνο την τελευταία εβδομάδα τέσσερις έφηβοι προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν στη Μόρια αποκαλύπτει ο επικεφαλής του γερμανικού τμήματος των Γιατρών χωρίς Σύνορα


miksi-arxei-1

«Η χώρα μας υποχρεώθηκε να υπογράψει την εκχώρηση της εθνικής μας αυτοτέλειας και του εθνικού μας πλούτου, πράγμα που δεν συνέβη με τις υπόλοιπες χώρες που έχουν αντιμετωπίσει Μνημόνια»