Βούλγαρος μετέφερε επικίνδυνα λαθραία φυτοφάρμακα στην Κομοτηνή

Kom02

Στο όχημα του 57χρονου βρέθηκαν 200 πλαστικές συσκευασίες και δοχεία

«Φρένο» στην παράνομη διάθεση επικίνδυνων φυτοφαρμάκων άγνωστης προέλευσης και σύστασης στην αγορά της Θράκης έβαλαν οι αστυνομικοί, που εντόπισαν στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης έναν Βούλγαρο ο οποίος τα είχε περάσει λαθραία από την πατρίδα του στην Ελλάδα.

Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος και του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου ακινητοποίησαν για έλεγχο το Ι.Χ. αυτοκίνητό που οδηγούσε ο 57χρονος αλλοδαπός και, κατά την έρευνα που έκαναν στο πορτ μπαγκάζ, βρήκαν 200 πλαστικές συσκευασίες και δοχεία με φυτοπροστατευτικά προϊόντα που δεν διέθεταν την απαιτούμενη πιστοποίηση, αλλά και δεν είχαν καταβληθεί για την εισαγωγή τους οι ανάλογοι φόροι και δασμοί στο δημόσιο.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη και παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και του νόμου περί διάθεσης γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ενώ και το αυτοκίνητό του και τα παράνομα φυτοφάρμακα κατασχέθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Plantagro

Σε πληροφορώ ότι οι Αλβανοί αγοράζουν από Ελλάδα φυτοφάρμακα γιατί εκεί δεν υπάρχει τίποτα σου το λέω γιατί έχω μαγαζί.Τα τελευται´α 2 χρο´νια ε´χουν ανοι´ξει Ε´λληνεσ μαγαζια´ στην Αλβανι´α. Κάτι δικοί μας μεγαλοαγρότες φέρνουν παράνομα φυτοφάρμακα από Βουλγαρία και αδιαφορούν παντελώς για τη δημόσια υγεία. Συνήθως είναι Τούρκικα που μέσω Βουλγαρίας έρχονται Ελλάδα.

Κ

ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα είχε πελάτες περήφανους ξερόλες αγρότες από κείνα τα μέρη αλλιώς γιατί να μεταφέρει φυτοφάρμακα...η άγνοια και η ανοησία στον αγροτικό πληθυσμό αποδεικνύεται επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία...

Lili

Το ίδιο κάνουν και οι Αλβανοί καλλιεργητές της χώρας, φέρνουν παράνομα και καταργημένα φυτοφάρμακα φτάνει να ειναι φτηνά. Τα προϊόντα διοχετεύονται στην εγχώρια αγορά, εκτός των εμπόρων που κάνουν εργαστηριακό ποιοτικό έλεγχο ( μεγάλες αλυσίδες s.m.).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

petrailea3

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «360ο Ενέργειες» που υλοποιεί για τη Νέα Γενιά και την ποιοτική εκπαίδευση, αναλαμβάνει τη γενικότερη υποστήριξη του αγγλόφωνου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «MSc in Oil and Gas Process Systems Engineering» (Βιομηχανικά συστήματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου) του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.