«Εφυγε» ο δημιουργός των σχολείων της «Ακαδημίας του Πλάτωνα» στην Φλόριντα, Στηβ Χριστόπουλος

steve-christopoulos

Έχασε τη ζωή του από πνιγμό στην Κόστα Ρίκα όπου παραθέριζε - Τα εκπαιδευτικά του ιδρύματα είχαν εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους πυλώνες του Ελληνισμού στις ΗΠΑ

Ο Στηβ Χριστόπουλος, επικεφαλής της «Ακαδημίας του Πλάτωνα» και διευθύνων σύμβουλος των ομώνυμων ανώτερων σχολών στη Φλόριντα, έχασε τη ζωή του από πνιγμό την περασμένη Τετάρτη στην Κόστα Ρίκα.

Ο 59χρονος Ελληνας της Διασποράς είχε πάει εκεί για διακοπές μαζί με τις τρεις κόρες του - αγαπημένη συνήθεια που κρατούσαν οι τέσσερίς τους εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατός του οφείλεται σε ατύχημα.

Αυτό που ονειρευόταν ήταν με τα σχολεία του, τα οποία είχε ονομάσει Plato Academy, να εκπαιδεύσει τη νέα γενιά στην Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό της χώρας μας, σύμφωνα με τις αρχές του Σωκράτη. Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος των σχολείων «Ακαδημία του Πλάτωνα» εστίασε στην ακαδημαϊκή αριστεία, κάνοντας υποχρεωτικό το καθημερινό μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, με αποτέλεσμα τα σχολεία του να γίνουν από τους καλύτερους πυλώνες του Ελληνισμού στις ΗΠΑ.

Μάλιστα τα τελευταία 13 χρόνια άνοιξε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία στις επαρχίες Pinellas, Pasco και Hillsborough, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρό του, τα Αμερικανάκια να μαθαίνουν ελληνικά. Συνέχιζε απτόητος το έργο του μέχρι την τελευταία και τόσο πρόωρη στιγμή του. Οι Ελληνες της Διασποράς αλλά ακόμα και αυτοί που δεν ζουν στις ΗΠΑ έχασαν όχι απλώς έναν καλό φίλο, αλλά έναν μεγάλο σύμμαχο.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

ε ναι

...κλασσικά από πνιγμό.

Συλλυπητήρια

Αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο σημαντικοί απ' τους πολιτικούς. Η απώλειά τους είναι πραγματικά θλιβερή.

Νικος

Σωστά . Παράγουν "Ελληνάρες" του φραπέ και της λαμογιάς

AΛΗΘΙΝΟΣ

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΖΑΜΠΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΚΡΙΜΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mar4

«Η κυβέρνηση, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα άλυτα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει, σπιλώνει την φήμη κάποιων εκ των επιφανέστερων Ελλήνων, με διαρκή και πολύπλευρη προσφορά στην ελληνική κοινωνία» είπε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός