Ελληνοκύπριοι βάζουν βενζίνη με μισή τιμή στα κατεχόμενα

Ελληνοκύπριοι βάζουν βενζίνη με μισή τιμή στα κατεχόμενα

 Στις ελεύθερες περιοχές το λίτρο της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων κοστίζει 1,35 ευρώ ενώ στα κατεχόμενα περίπου 0,85 ευρώ

odofragma
Η μεγάλη διαφορά στις τιμές των καυσίμων, μεταξύ των ελεύθερων και των κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου, οδηγεί τους τελευταίους μήνες πολλούς Ελληνοκύπριους στα πρατήρια καυσίμων του ψευδοκράτους. Στις ελεύθερες περιοχές το λίτρο της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων κοστίζει 1,35 ευρώ ενώ στα κατεχόμενα περίπου 0,85 ευρώ. Εκτός από τους ιδιώτες την διαφορά τιμής εκμεταλλεύονται και πολλοί επαγγελματίες (εταιρείες ταξί, φορτηγά μεταφορών, επιχειρήσεις με στόλο αυτοκινήτων κλπ).

Το Τμήμα Τελωνείων της Κύπρου εξέδωσε προχθές εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία θα ελέγχονται τα ντεπόζιτα καυσίμων των αυτοκινήτων που περνούν τα οδοφράγματα ώστε αν διαπιστωθεί ότι Ελληνοκύπριοι μεταβαίνουν στα κατεχόμενα για να εφοδιαστούν με βενζίνη ή πετρέλαιο να καταγγέλλονται και αναπληρώνουν πρόστιμα.

Ωστόσο η απόφαση των Τελωνείων λήφθηκε χωρίς πολιτική απόφαση της κυβέρνησης προκαλώντας έντονες αντιδράσεις καθώς το κράτος δεν μπορεί να ελέγχει μόνο τους Ελληνοκύπριους, αλλά θα πρέπει να ελέγχονται και οι Τουρκοκύπριοι οι οποίοι είναι Κύπριοι Πολίτες και διακινούνται με τα οχήματα τους στις ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές.

katexomena_kausima


Επίσης θεωρήθηκε ότι γινόταν προσπάθεια παρεμπόδισης της διακίνησης μεταξύ των ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών. Η κυβέρνηση, με δήλωση του υπουργού εξωτερικών, του υπ. οικονομικών και του κυβερνητικού εκπροσώπου εξέφρασε τη διαφωνία της με τους ελέγχους από τελωνειακούς σε πολίτες που διακινούνται από τα οδοφράγματα, σημειώνοντας πως τέτοιοι έλεγχοι δικαιολογούνται μόνο σε περιπτώσεις λαθρεμπορίου καυσίμων.

Κλείσιμο
Οι τελωνειακοί σταματούσαν τα αυτοκίνητα των Ελληνοκυπρίων και κατέγραφαν την ένδειξη καυσίμων. Κατά την επιστροφή από τα κατεχόμενα, αν διαπιστωνόταν ότι υπήρχε περισσότερη βενζίνη τότε επιβαλλόταν πρόστιμο 4 ευρώ το λίτρο σε όσα καύσιμα υπολογιζόταν ότι είχαν αγοραστεί από τα κατεχόμενα


Δείτε βίντεο: Ελληνοκύπριοι βάζουν βενζίνη με μισή τιμή στα κατεχόμενα
Ελληνοκύπριοι βάζουν βενζίνη με μισή τιμή στα κατεχόμενα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης