Ζωοκλέφτης ρήμαζε επί χρόνια τα μελίσσια στη Σάμο

Ζωοκλέφτης ρήμαζε επί χρόνια τα μελίσσια στη Σάμο

Εξιχνιάστηκαν τουλάχιστον 40 περιστατικά με κυψέλες που εξαφανίζονταν τα τελευταία χρόνια – Είχε αποκομίσει τουλάχιστον 290 μελισσών και εξοπλισμό αξίας 75.000 ευρώ

peripoliko_1
Δεκάδες κυψέλες εξαφανίζονταν μυστηριωδώς τα τελευταία χρόνια από τα μελισσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου, αλλά μόνο όταν ο δράστης συνελήφθη για άλλη υπόθεση ζωοκλοπής πριν από δυο μήνες εξιχνιάστηκαν και οι άλλες… 40 που είχε διαπράξει!

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που ξεκίνησε μετά την σύλληψή του για ένα μεμονωμένο περιστατικό ζωοκλοπής, ο 70χρονος ήταν αυτός που ρήμαζε τα μελίσσια τα τελευταία χρόνια. Από τις 40 κλοπές που είχε διαπράξει, είχε αποκομίσει τουλάχιστον 290 σμήνη μελισσών καθώς και μελισσοκομικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 75.000 ευρώ! Οι άνδρες της Ασφαλείας που εξιχνίασαν το πλήθος κλοπών, βρήκαν μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων στο πλαίσιο των ερευνών και το επέστρεψαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο ηλικιωμένος δράστης δεν συνελήφθη, μια και τα αδικήματά του δεν ήταν αυτόφωρα, αλλά σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ζωοκλοπή κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου. Η προανάκριση συνεχίζεται και εξετάζεται αν ο 70χρονος έχει διαπράξει και άλλες ζωοκλοπές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης