Μυτιλήνη: Συνεχίζει για τρίτη ημέρα την απεργία πείνας ο πρόεδρος της Μόριας

4491962

 «Με δεσμεύσεις για την αποσυμφόρηση του καταυλισμού της Μόριας φτάσαμε σήμερα να έχουμε σχεδόν οκτώ χιλιάδες ανθρώπους. Κι ο αριθμός αυτός μέρα με τη μέρα ανεβαίνει», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ.Νίκος Τρακέλλης

Συνεχίζει για τρίτη μέρα την απεργία πείνας ο πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης ο οποίος μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ δήλωσε πως «δεν έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα δεσμεύθηκε πως θα γίνουν ο γενικός γραμματέας Υποδοχής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Γκουγκουλής, που επισκέφθηκε το νησί και συναντήθηκε μαζί του».

«Ζητάω λύσεις και όχι δεσμεύσεις. Δεσμεύσεις είχα σήμερα, δεσμεύσεις όμως έχουμε αρκετές τρία χρόνια τώρα» δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Τρακέλλης. «Με δεσμεύσεις για την αποσυμφόρηση του καταυλισμού της Μόριας φτάσαμε σήμερα να έχουμε σχεδόν οκτώ χιλιάδες ανθρώπους. Κι ο αριθμός αυτός μέρα με τη μέρα ανεβαίνει....» κατέληξε.

Όπως είπε στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο κ. Ανδρέας Γκουγκούλης, «συζητήσαμε με τον πρόεδρο της Μόριας τα ζητήματα που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και τον ενημέρωσα ότι για το θέμα των αποζημιώσεων των κατοίκων έχει πιστωθεί ο Δήμος και τις επόμενες ημέρες οι δικαιούχοι θα πάρουν τα χρήματά τους.

Για το θέμα του αποχετευτικού δικτύου του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχει δρομολογηθεί η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ΔΕΥΑΛ για να ξεκινήσει το έργο. Επίσης από την Αστυνομία έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφάλειας στην περιοχή, ενώ για το θέμα της αποσυμφόρησης, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα σε δομές της ηπειρωτικής χώρας για να δημιουργηθούν νέες θέσεις, προκειμένου να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό να γίνει η μεταφορά προσφύγων για να μείνει τόσος πληθυσμός στο ΚΥΤ όση είναι η δυναμικότητα του».

Ο Νίκος Τρακελλης, κατέληξε ο κ. Γκουγκούλης, «κάνει απεργία πείνας, είναι υποχρέωσή μας να ακούμε και να πράττουμε σύντομα και αποτελεσματικά, προκειμένου οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την κίνηση να εκλείψουν και να επιστρέψει σύντομα στο σπίτι του και τα παιδιά του».

«Όλα αυτά τα έχουμε ξανακούσει. Οι δεσμεύσεις δεν αρκούν, θέλουμε άμεσα το κέντρο να λειτουργεί, με αυτό το βάρος που μπορεί να σηκώσει, δηλαδή μέχρι 3.000 άτομα για να είναι ανεκτή η κατάσταση και για τους ντόπιους κατοίκους αλλά και για τους πρόσφυγες που διαβιούν μέσα στο χώρο» λέει με τη σειρά του ο πρόεδρος της Μόριας που αποφάσισε να συνεχίσει την απεργία πείνας και περιμένει την αυριανή προγραμματισμένη επίσκεψη στο νησί του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα ο οποίος θα έλθει συνοδεύοντας την Ντούνια Μιγιάτοβιτς, επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 2 το μεσημέρι ο υφυπουργός και η επίτροπος θα επισκεφθούν το ΚΥΤ της Μόριας, ακολούθως τον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής.

Τέλος, στη Μυτιλήνη βρέθηκε σήμερα για να συμπαρασταθεί στον αγώνα του προέδρου της Μόριας και ο Κώστας Φουτράκης, πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκειούς στη Χίο, που γειτνιάζει με το αντίστοιχο καταυλισμό του ΚΥΤ της Χίου στη ΒΙΑΛ. Όπως υποστήριξε ο κ. Φουτράκης, «οι πρόεδροι των χωριών καθημερινά ζούμε το πρόβλημα μέσα από τα παράπονα των δημοτών και δεν δίνεται λύση. Δεν πήραμε καμία απάντηση από τη συνάντηση σήμερα με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, παρά αοριστίες που τις ίδιες ακούμε εδώ και χρόνια».

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Με λένε Καρανίκα και βροντοκτυπώ τις χάντρες.

Πρόεδρε γερά, είμαστε μαζί σου. Venceremos. Viva la victoria Tsiepre.

;;;

Προσωπικα, όσο έχω παρακολουθήσει,όπως και στην προκειμένη περιπτωση, όλοι οι νησιώτες ζητάνε τη μεταφορά των μεταναστών στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, και ν ανανεώνεται ο καταυλισμός συνέχεια με μάξιμουμ τη χωρητικότητα του, για το καλό των νησιωτών αλλά και των μεταναστων..με λίγα λόγια,όχι μονο συμφωνούν με το σχεδιο εποικισμου της ελλαδος, αλλά θέλουν και να το επισπεύσουν..αυτο λεγεται ειρωνία..το πρόβλημα το λύνεις στη ρίζα του, δε ζητάς να μεταφερθεί αλλού παίζοντας ταυτόχρονα τον ανθρωπιστή, και δε μπορείς να ζητάς να πνίγει όλη η ελλαδα αρκεί να ξελασκαρεις εσυ..συμφωνούμε ότι όντως πρέπει να γίνει κάτι,η κατάσταση προφανώς είναι τραγική, αλλά αυτό το κάτι δεν είναι η μεταφορά τους στην υπόλοιπη χωρα, αλλα το κλείσιμο των συνορων, άμεση απέλαση όλων όσων δεν είναι προσφυγες δηλαδή οι περισσοτεροι, και όσοι είναι προσφυγες να μείνουν με τη προυποθεση ότι θα φύγουν όταν δε θα κινδυνευουν, γιατί στην τελική αυτό είναι πρόσφυγας, αλλιώς είναι μετανάστης ή λαθρομετανάστης αφού είναι παράνομο να περνάς απ' τη θάλασσα, και όλως τυχαία χωρίς χαρτιά(συνθήκη Σένγκεν που όλοι την ερμηνεύουν κατά πως θελουν)..όλα τα άλλα είναι ειρωνικά, και αν δε το βλεπουν, ή είναι πολύ "ανθρωπιστές" για να ζηταν να κλείσουν τα σύνορα, ας περιμένουν το νομπελ ειρήνης που ποθούν να παρηγοριουνται..

Μυτιληνιός γκαζμάς

Εγώ πάντως στις επόμενες εκλογές ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναψηφίσω. Όλο το νησί βασικά. Ας μην κρυβόμαστε. Τρία χρόνια τώρα έχει πέσει μεγάλη μάσα με τους λαθρομετανάστες. 5 ευρω φόρτιση κινητού. 10 ευρώ ντουζ. Και όλα μαύρα. Τώρα μπορεί να μπουκάρανε σε κάτι εκκλησιές και αφού αφόδευαν μέσα, να πετούσαν και τις εικόνες στη θάλασσα, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Γιατί διαμαρτύρονται ορισμένοι δεν καταλαβαίνω. ΣΥΡΙΖΑ ζητήσαμε, ΣΥΡΙΖΑ λάβαμε.

Τα Νοbel έρχονται

Θέλω από 200.000 μετανάστες σε κάθε συριζονήσι!

Έλα Αλέκο

Πρόεδρε στο ξαναγράψα, θα σε βγάλουν γραφικό, τρελό, θαυμαστή του Στυλιανού Πατακου, κρυφοχρυσαυγιτη, κτλ κτλ σ'αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μανούλα, τα διδάσκονται στην ΚΝ€ . Άσε που τώρα έχουν σφίξει οι κώλοι που έφυγε ο Λαζαρίδης, σιγά μην ασχοληθεί ο Τσίπρας με σένα καλέ μου πρόεδρε

kyriakos

Αύριο σταματάει γιατί θα βρει "άλλο τρόπο να αγωνιστεί".

Γουστάρωωωωωω

Φέρτε κι άλλους πρόσφυγες!

Συριζάκιας Μυτιληνιός

Δηλαδή επειδή πέτυχε η απεργία πείνας του σύντροφου Κουφοντίνα, πήραμε τώρα όλοι φόρα??? Άστο πρόεδρε, δεν πετυχαίνει πάντα. Ειδικά στην περίπτωσή σου.

Δεν περνάει

Δυστυχώς κύριε πρόεδρε δεν σ'ακούει κανείς γιατί απλά δεν υπήρξες τρομοκράτης,ούτε δολοφόνος για να σε έχει στα ώπα ώπα η χούντα της αριστεράς. Άσε που το κουμάντο δεν το κάνεις εσύ αλλά οι ΜΚΟ του σόρος.

Ένα μονάχα έχω να πω. ....

Δεν παίρνουν χαμπάρι φίλε δήμαρχε αν πεθάνεις εσύ όπως και όλοι μας τους διευκολύνεις όπως και οι αυτόχειρες,όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα .... Γι αυτό παράτησε την απεργια πείνας; και παρατήσου αν δεν αντέχεις ....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kal2

Με ένα κολλάζ φωτογραφιών και ένα συγκλονιστικό κείμενο εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους ανθρώπους που χάνουν αγαπημένα πρόσωπα και περιουσίες από τη φωτιά  στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού - «Ευχαριστούμε Μάτι» το μήνυμα του Αμερικανού πρέσβη

5