Αντιπροσωπεία Ουκρανών αξιωματούχων στην Αθήνα για επενδύσεις

ep_27

Πιτσιόρλας, Μητσοτάκης, Γεννηματά συζήτησαν με Ουκρανούς αξιωματούχους για θέματα συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων και το θέμα της ενδυνάμωσης των ελληνοουκρανικών επιχειρηματικών σχέσεων

Κλιμάκιο Ουκρανών αξιωματούχων επισκέφτηκε την Αθήνα με σκοπό την γνωριμία και ενημέρωση Ελλήνων πολιτικών για τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ουκρανία, στον δρόμο της για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, καθώς και την επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών.

Στην ουκρανική αντιπροσωπεία, συμμετείχε η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Επενδύσεων της Ουκρανίας Γίουλια Κοβαλίβ, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Γιούρι Γκούσεφ, και η Βλαντισλάβα Ρυτούσκα, Αντιπρόεδρος της Επενδυτικής Εταιρείας Sigma Bleyzer και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Ουκρανίας.

ep_926


Η αντιπροσωπεία, συζήτησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα, θέματα συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων και το θέμα της ενδυνάμωσης των ελληνοουκρανικών επιχειρηματικών σχέσεων. Πρόσφατα μάλιστα, η ελληνική εταιρεία ΣΑΡΑΝΤΗΣ, εξαγόρασε την ουκρανική εταιρεία Ergopack. Η Ουκρανία εξάλλου, είναι στην φάση των μεγάλων αποκρατικοποιήσεων και θεωρείται η χώρα κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, τομέας που αναπτύσσεται ταχύτατα, όπως και η Αγροτική Ανάπτυξη.

Στις συναντήσεις που είχαν, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, συζητήθηκε η πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία και η αμοιβαία στήριξη στα Διεθνή ζητήματα. Συζητήθηκε επίσης η αυτονόμηση της Ουκρανικής Εκκλησίας με την στήριξη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Συναντήσεις έγιναν επίσης με Έλληνες Ευρωβουλευτές, ειδική σύσκεψη στο ΥΠΕΞ, καθώς και συνάντηση με την Αναπληρωτή Πρέσβειρα των ΗΠΑ Κέιτ Μπερνς.

epe_26


Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μπούμπουρα, κ. Παντελής Μπούμπουρας, ως οικοδεσπότης της Ουκρανικής Αντιπροσωπείας, δήλωσε σταθερός υποστηρικτής της Ελληνοουκρανικής φιλίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «Οι δεσμοί των δυο χωρών μας, είναι ιστορικοί και διαχρονικοί. Ως Έλληνας της διασποράς, μέσω του Ιδρύματος της οικογένειάς μου, θα στηρίζω πάντα δράσεις που θα συμβάλλουν στην αμοιβαία προκοπή των δυο πατρίδων μου, της Ελλάδος και της Ουκρανίας. Θα προχωρήσουμε με διοργανώσεις συναντήσεων επιχειρηματιών και πολιτικών».


epe-672


ΣΧΟΛΙΑ (1)

Aμπεμπελελέκoυα

Aυτοί δεν είναι ναζιστές; Πως θα συνεργαστούν με αξιωματούχους της Ουκρανικής νεοναζιστικής κυβέρνησης;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rdgrdrdw

Ήταν 88 ετών - Νοσηλεύοταν το τελευταίο διάστημα με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο - Ποιος ήταν ο μεγάλος άντρας της σπουδαίας οικογένειας του Παναθηναϊκού

14