Νεαρός Κρητικός εμπλέκεται σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Νεαρός Κρητικός εμπλέκεται σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Σε έρευνα που έγινε σπίτι του κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι με ιδιαίτερα «σκληρό» υλικό

peripoliko_6
Δικογραφία για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε εις βάρος 30χρονου στην Κρήτη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Όπως αναφέρει το cretapost.gr, προηγήθηκε αξιοποίηση στοιχείων του αμερικανικού οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children), σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική Επικράτεια δύο χρήστες του Διαδικτύου που απέκτησαν πρόσβαση σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και μέσω των προφίλ τους αντάλλαξαν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Την ίδια ώρα, οι έρευνες των αστυνομικών αρχών έδειξαν ότι μέρος από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση που χρησιμοποιούσε ο 30χρονος από την Κρήτη.

Κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι

Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη συνδρομή αστυνομικών της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κρήτης διενήργησαν έρευνα στο σπίτι του και εντόπισαν τρεις σκληρούς δίσκους, που προχώρησαν στην κατάσχεσή τους.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 30χρονου στην υπό διερεύνηση υπόθεση και διαπιστώθηκε η διαχείριση ενός εκ των δύο προφίλ που εμπλέκονται στην ανταλλαγή του παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Όπως προέκυψε, ο διαχειριστής του δεύτερου προφίλ είχε συλληφθεί στις 6 Ιουνίου 2018, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και σε βάρος του είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία.

Τα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνησή τους, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης