Ο Ρέτσος των 40 εκατομμυρίων ευρώ και η Μύκονος

Ο Ρέτσος των 40 εκατομμυρίων ευρώ και η Μύκονος

Ο φακός του protothema.gr τον πέτυχε τον νεαρό αμυντικό σε ένα απο τα δημοφιλέστερα μπαρ του νησιού με τους πρώην συμπαίκτες από τον Ολυμπιακό

retsos
Ήταν μόλις το περασμένο καλοκαίρι όταν ο αμούστακος Παναγιώτης Ρέτσος ανάγκαζε την Μπάγερν Λεβερκούζεν να βγάλει 22 εκατ. ευρώ απο τα ταμεία της προκειμένου να πείσει τον Ολυμπιακό να τον στείλει με την πρώτη πτήση στη Γερμανία...

Και κάπως έτσι ο νεαρός αμυντικός έγινε, η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καταφέρνοντας στη πορεία με τις επιδόσεις του να προκαλέσει limit up των μετοχών του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Σήμερα για παράδειγμα εάν μια άλλη ομάδα ενδιαφερθεί να κάνει δικό της τον ταλαντούχο διεθνή αμυντικό ο οποίος, να σημειωθεί, πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στην Bundesliga την σεζόν που ολοκληρώθηκε, ενώ εξαργύρωσε την πολύ καλή του απόδοση με μία θέση στην κορυφαία ενδεκάδα της Λεβερκούζεν, όπως την ψήφισε ο κόσμος της ομάδας, θα πρέπει να δαπανήσει, ούτε λίγο, ούτε πολύ γύρω στα 40 εκατ. ευρώ.

971df05a-fc98-41df-9192-339d4d25f9b4


Ο Παναγιώτης Ρέτσος που λάμβανε 200.000 ευρώ το χρόνο ως παίκτης του Ολυμπιακού με την μεταγραφή του στην Λεβερκούζεν κατάφερε να πενταπλασιάσει τις αποδοχές του λαμβάνοντας 1 εκατ ευρώ για κάθε χρόνο παρουσίες του στις “ασπιρίνες”.

Χρήματα που του δίνουν τη δυνατότητα να απολαμβάνει τα ωραία και ακριβά της ζωής, για παράδειγμα, μια βδομάδα ξέγνοιαστων διακοπών στη Μύκονο με διαμονή σε βίλα και ξεφάντωμα στα καλύτερα κέντρα διασκέδασης του νησιού. Άλλωστε οι ποδοσφαιριστές και δη οι σταρ της στρογγυλής θεάς το ’χουν κάτι σαν τάμα να περνάνε μέρος των διακοπών τους στο κυκλαδίτικο νησί και ο Παναγιώτης Ρέτσος στα 20 του χρόνια δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει την παράδοση πριν επιστρέψει στο Λεβερκούζεν για να ξεκινήσει προετοιμασία.

Ο φακός του protothema.gr τον πέτυχε σε ένα απο τα δημοφιλέστερα μπαρ του νησιού, το Mykonos Bar μαζί με τους πρώην συμπαίκτες από τον Ολυμπιακό, Θανάση Ανδρούτσου και Δημήτρη Νικολάου με τους οποίους είναι αχώριστος.

Κλείσιμο
Απο την Θύελλα Αγίου Δημητρίου στα γήπεδα της Bundesliga

Ο Παναγιώτης Ρέτσος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη Θύελλα Αγίου Δημητρίου, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε και ο μεγαλύτερος αδελφός του, ενώ ο μικρός του αδελφός αγωνιζόταν στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Το 2008 εντάχθηκε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού όπου παρέμεινε έως και το 2016, κατακτώντας πρωταθλήματα ενώ ήταν κι ένας από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της τα τελευταία χρόνια (2015-16).

Ο Ολυμπιακός του έδωσε επαγγελματικό συμβόλαιό το 2016, όπως και σε αρκετούς ακόμη ποδοσφαιριστές των ακαδημιών, μεταξύ αυτών και οι Θανάσης Ανδρούτσος και Γιώργος Μανθάτηςοι οποίοι έγιναν βασικά στελέχη της πρώτης ομάδας.

Σε ηλικία 18 ετών, έγινε ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του συλλόγου,νώ παράλληλα έγινε και ο νεότερος αρχηγός όλων των αθλητικών τμημάτων του Ολυμπιακού. Το εν λόγω επίτευγμα τον κατατάσσει ανάμεσα στους νεότερους ποδοσφαιριστές που υπήρξαν αρχηγοί των ομάδων, σε όλη την καταγεγραμμένη ιστορία του ποδοσφαίρου.

4346d156-686a-489d-9d76-e4d0ed14f54b
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης