Αστυνομικοί Δυτικής Αττικής κατά Τόσκα: Γνωρίζετε ότι είμαστε 30% λιγότεροι από όσο προβλέπεται;

Αστυνομικοί Δυτικής Αττικής κατά Τόσκα: Γνωρίζετε ότι είμαστε 30% λιγότεροι από όσο προβλέπεται;

toskas_nikos
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας Νικόλαος δήλωσε χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση ότι, το κύριο πρόβλημα για την εγκληματικότητα είναι στην Δυτική Αττική, και ότι είναι η πιο προβληματική περιοχή στην Ελλάδα. Από αυτό ορμώμενοι οι αστυνομικοί της Δυτικής Αττικής εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία επιτίθενται στον κ. Τόσκα για το γεγονός πως δεν έχουν την απαραίτητη στήριξη από αυτόν και αυτό δυσκολεύει κατά πολύ το σύνολο του έργου που πρέπει να επιτελέσουν

Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Οι διαπιστώσεις του κ. Υπουργού όσον αφορά το αίσθημα ασφάλειας για τους κατοίκους αλλά και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή εμπεριέχεται στην φράση του Υπουργού ότι: ‘’στην Δυτική Αττική μένουν λαϊκοί άνθρωποι, είναι φτωχή γειτονιά και όπως χαρακτηριστικά ένας άλλος συμπολίτης είπε αν το θέμα ήταν στην Κηφισιά ή στο Ψυχικό το κράτος δεν λέω ο Τόσκας θα το είχε λύσει’’.

Η παραπάνω διαπίστωση είναι μια μεγάλη αλήθεια την οποία εμείς ως Ένωση την έχουμε αναδείξει βασιζόμενοι σε στοιχεία και αποδείξεις.

Οφείλουμε όμως να ενημερώσουμε τον κ. Υπουργό σε ότι μας αφορά κανένας διαχωρισμός δεν γίνεται για τους πολίτες και καθημερινά εργαζόμαστε με αυταπάρνηση, με άμεσο κίνδυνο για την ζωή μας προκειμένου να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας που δυστυχώς όμως οι αποφάσεις, οι διαταγές των υπηρεσιακών παραγόντων καθίστανται τροχοπέδη σε αυτό.

Και αυτό γιατί:

Κλείσιμο
Γνωρίζει ο κ. Υπουργός ότι η οργανική δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής (ένστολη αστυνόμευση) υπολείπεται κατά 30% από την προβλεπόμενη και ότι υπηρεσίες ασφαλείας υπολειτουργούν; Έχει κάποιος την ευθύνη για αυτό;

Γνωρίζει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι καθημερινά διατάσσονται και φεύγουν από την Δυτική Αττική αστυνομικοί για να εκτελέσουν υπηρεσία σε άλλες διευθύνσεις, είτε για την φύλαξη υποτιθέμενων στόχων είτε για την λήψη μέτρων με αποτέλεσμα όλο και λιγότεροι αστυνομικοί καθημερινά να εκτελούν υπηρεσία στην Δυτική Αττική; Έχει κάποιος την ευθύνη για αυτό;

Γνωρίζει ο κ. Υπουργός ότι για όλα τα παραπάνω η Ένωση μας έχει παρέμβει στους έχοντες την ευθύνη αξιωματικούς και, οι οποίοι αν και αναγνωρίζουν το διαχρονικό πρόβλημα, συνεχίζουν να θέτουν σε δεύτερη μοίρα την Δυτική Αττική γιατί απλά στην Δυτική Αττική όπως είπε και ο Υπουργός δεν μένουν επώνυμοι και ισχυροί που μπορεί να τους φανούν χρήσιμοι στο μέλλον.

Η Ένωση μας ζητά από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη άμεση συνάντηση μαζί του προκειμένου να τον ενημερώσουμε διεξοδικά έτσι ώστε να πληροφορηθεί για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Δυτική Αττική αλλά και για να μπορέσει να πάρει αποφάσεις που δεν θα υπηρετούν το συμφέρον των λίγων αλλά των πολλών αλλά και γιατί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι ακριβώς βιώνουμε καθημερινά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης