Χάος στα σύνορα: Διακινητές στέλνουν μετανάστες στην Αλβανία αλλά αυτοί καταλήγουν στο Πωγώνι

Χάος στα σύνορα: Διακινητές στέλνουν μετανάστες στην Αλβανία αλλά αυτοί καταλήγουν στο Πωγώνι

Οι κάτοικοι των χωριών που πραγματικά φυλάνε Θερμοπύλες, είναι αγανακτισμένοι από την κρατική αδιαφορία - Αντί να τους προστατεύσει από τους Αλβανούς λαθρομετανάστες, η Πολιτεία τους στέλνει και Ασιάτες, Αφρικανούς κλπ. μετανάστες

δεε
Αλβανοί λαθροδιακινητές εξαπατούν μετανάστες από τη Συρία, το Ιράκ, την Αλγερία, το Μαρόκο κλπ., υποσχόμενοι ότι θα τους περάσουν στα Σκόπια, την Ιταλία κλπ. Οι μετανάστες αυτοί είναι εφοδιασμένοι με έγγραφα από το ελληνικό κράτος και προέρχονται συνήθως από τα χοτ σποτ. Αφού τους πάρουν τα χρήματα, τους περνούν στο αλβανικό έδαφος από αφύλακτα σημεία της μεθορίου. Περιπλανώμενοι στο άγνωστο αλβανικό έδαφος, οι μετανάστες πέφτουν πάνω σε Αλβανούς αστυνομικούς, οι οποίοι αφού τους ξυλοφορτώνουν τις περισσότερες φορές, τους στέλνουν πίσω στην Ελλάδα, όχι από την Κακαβιά, αλλά από διάφορα αφρούρητα περάσματα των συνόρων. Πιθανότατα υπάρχει συνεννόηση μεταξύ Αλβανών λαθροδιακινητών και Αλβανών αστυνομικών, που ενημερώνονται για την είσοδο των μεταναστών στη γειτονική χώρα.

10306085_405931156248668_5732160185148843117_n

Οι μετανάστες περιφέρονται στα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου, χωρίς στέγη, τροφή κλπ.

Πρόσφατο είναι το παράδειγμα Μαροκινού που τριγυρνούσε άσκοπα στην Καστάνιανη για τρεις μέρες. Οι λιγοστοί κάτοικοι τον λυπήθηκαν και του έδωσαν ρούχα και φαγητό. Τελικά έφυγε για τα Γιάννενα, χωρίς, ευτυχώς, παρατράγουδα.

to_xorio_11


Κλείσιμο
Οι λιγοστοί συνοριοφύλακες όταν τους εντοπίζουν δεν μπορούν να τους συλλάβουν, καθώς οι μετανάστες έχουν έγγραφα. Τους οδηγούν στα κοντινά χοτ σποτ(π.χ. Δολιανά). Η μεθόριος όμως με αυτό τον τρόπο μένει αφύλακτη!

Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα, στρατός δεν υπάρχει στα ελληνοαλβανικά σύνορα από το 2009 (κυβέρνηση Καραμανλή) και οι βαρύγδουπες εξαγγελίες του κύριου Καμμένου το 2015 για άμεση επάνδρωση των ακριτικών φυλακίων στο Πωγώνι δεν έχουν υλοποιηθεί τρία χρόνια μετά( ευτυχώς επρόκειτο για άμεση επάνδρωση…).

synoriofylakes


Οι κάτοικοι των χωριών που πραγματικά φυλάνε Θερμοπύλες, είναι αγανακτισμένοι από την κρατική αδιαφορία. Αντί να τους προστατεύσει από τους Αλβανούς λαθρομετανάστες, η Πολιτεία τους στέλνει και Ασιάτες, Αφρικανούς κλπ. μετανάστες.

Η ανησυχία και η αγωνία των κατοίκων για το πού μπορούν να οδηγηθούν οι απελπισμένοι αυτοί μετανάστες, είναι εύλογη και έκδηλη.

Ελπίζουμε να δοθεί άμεση λύση στο, καινούργιο αυτό πρόβλημα. Οι αντοχές και η υπομονή των ακριτών του Πωγωνίου έχουν εξαντληθεί εδώ και καιρό.

Οι Αλβανοί, για μια ακόμη φορά, δείχνουν το ποιόν τους και φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει και δεν μπορούμε να τους εμπιστευόμαστε.

Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει άμεση και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε. Πριν να είναι αργά…

ΚΤΙΣΜΑΤΑ_ΠΩΓΩΝΙΟΥ


ΥΓ. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, διαβάζουμε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, πριν φύγει για διακοπές θα τακτοποιήσει και τις εκκρεμότητες με την Αλβανία, ανάμεσα στις οποίες και θέματα συνόρων!

Μετά την απαράδεκτη συμφωνία για το σκοπιανό και το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας (τα Σκόπια βρισκόταν πάντα εκτός των ορίων της Μακεδονίας), της γλώσσας και της εθνικότητας στους Σκοπιανούς, προετοιμάζεται κάτι για την Ήπειρο;

Δώσαμε στους Αλβανούς το νησί Άγιος Παύλος της Μεγάλης Πρέσπας , τη νήσο Σάσωνα με νόμο που ψήφισε η Βουλή το 1914 και δέκα χρόνια αργότερα, παραχωρήσαμε στη γειτονική χώρα και 14 χωριά στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Τώρα έχει σειρά κάτι άλλο στην Ήπειρο; Ο πολιτικός δεινόσαυρος της γειτονικής χώρας Σαλί Μπερίσα, αναρωτήθηκε σε ποιον ανήκουν οι Οθωνοί. Φυσικά στην Ελλάδα και αναφέρονται ήδη από την αρχαιότητα ως Οθρωνός (πιθανότατα από το φυτό οθόννα).

Με τη φόρα όμως που έχουν πάρει ορισμένοι, βλέποντας την ακατανόητη υποχωρητικότητα της ελληνικής κυβέρνησης, αποθρασύνονται. Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, τώρα γκρίζες ζώνες και στο Ιόνιο; Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί μοιραία θα καταλήξουμε και σε γκρίζες ζώνες στον Σαρωνικό…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης