ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πυρά και από το τουρκικό ΥΠΕΞ για την 48ωρη άδεια στον Κουφοντίνα με αιχμές για τους «οκτώ»

Πυρά και από το τουρκικό ΥΠΕΞ για την 48ωρη άδεια στον Κουφοντίνα με αιχμές για τους «οκτώ»

Η Άγκυρα εκφράζει εκ νέου αμφιβολίες για τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα

koufontinas1
Πυρά κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης, την οποία και αμφισβητεί για τον τρόπο λειτουργίας της, εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζοντας την 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε για τρίτη φορά στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Hamy Aksoy, σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι ο Κουφοντίνας «έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ως δράστης της δολοφονίας του ακολούθου Τύπου της πρεσβείας μας στην Αθήνα, Cetin Gorgu, (1991) και της απόπειρας δολοφονίας του Γενικού Γραμματέα της πρεσβείας μας στην Αθήνα Deniz Bolukbasi (1991), καθώς και ένας από τους δράστες της δολοφονίας του Γενικού Γραμματέα της πρεσβείας μας στην Αθήνα, Haluk Sipahioglu (1994)».

«Καταδικάζουμε έντονα το γεγονός ότι ο Κουφοντίνας, που έχει κάνει χρήση του δικαιώματος αδείας δύο φορές στο παρελθόν, θα επωφεληθεί του δικαιώματος για τρίτη φορά. Το γεγονός ενισχύει ακόμη περισσότερο τις αμφιβολίες μας για τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα», τονίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικούς. 

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι «τέτοια ανοχή σε έναν αιμοδιψή τρομοκράτη αποτελεί ασέβεια στη μνήμη των διπλωματών μας και των οικογενειών τους. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ένας επικίνδυνος τρομοκράτης που πήρε τις ζωές διπλωματών μας που εκπροσωπούν τη χώρα μας επάξια στο εξωτερικό, μπορεί να επωφεληθεί από τέτοιες ρυθμίσεις».

Μάλιστα, το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί τις ελληνικές αρχές «να αποφεύγουν κινήσεις που προκαλούν αδυναμία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στην τιμωρία των τρομοκρατών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης