Κρήτη: Συνελήφθησαν οι ιερόσυλοι που ρήμαξαν 36 εκκλησίες

Κρήτη: Συνελήφθησαν οι ιερόσυλοι που ρήμαξαν 36 εκκλησίες

Πρόκειται για  δύο Έλληνες 33 και 36 ετών και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

keria
Η 37η εισβολή τους σε ναό, ήταν η τελευταία για τους δυο Έλληνες ιερόσυλους οι οποίοι δεν είχαν αφήσει εκκλησία που να μην διαρρήξουν σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου και του Λασιθίου, από τις οποίες κλέβοντας μετρητά, αφιερώματα πιστών, εκκλησιαστικά είδη μέχρι και δοχεία με… ελαιόλαδο!

Την αποτελεσματική έρευνα για των εντοπισμό των δυο δραστών ηλικίας 33 και 36 χρόνων διενήργησαν οι αστυνομικοί της Αγίου Νικολάου, αλλά χρειάστηκε να της Ασφαλείας Ιεράπετρας, των τμημάτων Σητείας και Μινώα Πεδιάδος και των σταθμών Οροπεδίου Λασιθίου και Μακρύ Γιαλού για να ομαδοποιήσουν τις συνολικά 36 διαρρήξεις με λεία συνολικής αξίας άνω των 12.000 ευρώ που είχαν γίνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο!

Οι ιερόσυλοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του σταθμού Οροπεδίου Λασιθίου τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν προσπάθησαν να εισβάλλουν σε μια ακόμη εκκλησία της περιοχής. Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποίησαν και κατασχέθηκαν. Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι αυτοί είχαν ρημάξει 32 εκκλησίες και παρεκκλήσια προκαλώντας και σημαντικές ζημιές, ενώ από τον Σεπτέμβριο ως τον Νοέμβριο του 2017 ο 33χρονος είχε διαρρήξει μόνος του άλλους τέσσερις ναούς στον Άγιο Νικόλαο.

Η προανάκριση συνεχίζεται για να διαλευκανθούν και άλλες κλοπές που ενδέχεται να έχουν διαπράξει οι δράστες σε άλλες περιοχές της Κρήτης, κυρίως στα Χανιά όπου επίσης έχουν γίνει στόχοι διαρρηκτών δεκάδες εκκλησίες. Στο μεταξύ, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης