Κέρκυρα: Εκτός λειτουργίας για δεύτερη εβδομάδα το μηχάνημα χημειοθεραπειών - Σε απόγνωση οι ασθενείς

Κέρκυρα: Εκτός λειτουργίας για δεύτερη εβδομάδα το μηχάνημα χημειοθεραπειών - Σε απόγνωση οι ασθενείς

Η διοίκηση του Νοσοκομείου σε ανακοίνωσή της  ανέφερε ότι πράττει τα δέοντα για την έγκαιρη και απρόσκοπτη συνέχιση της θεραπείας των ασθενών έως την αποκατάσταση της βλάβης

nosokomio-kerkiras1484671098
Για δεύτερη εβδομάδα δεν πραγματοποιούνται χημειοθεραπείες στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας λόγω βλάβης στο μηχάνημα διάλυσης των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων (θάλαμος νηματικής ροής).

Μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης το βράδυ της Δευτέρας, καρκινοπαθής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της επεσήμανε ότι «εδώ και δέκα μέρες δεν γίνονται οι χημειοθεραπείες. Επικοινώνησα με την γιατρό η οποία μας ζήτησε να κάνουμε την αιμοδοσία μας κανονικά και παράλληλα, όπως είπε προσπαθεί να εξυπηρετήσει τους πολλούς ασθενείς που έχει. Θέλω να σημειώσω επίσης το εφεδρικό μηχάνημα που βρίσκεται στην αποθήκη είναι χαλασμένο. Περιμένω ακόμα για το που θα πάω. Μία ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι μπορεί να γίνει μέσω Ιωαννίνων, δηλαδή να σταλούν τα φάρμακα εκεί το πρωί, να φτιαχτούν και να επιστραφούν το βράδυ. Άρα ο ασθενής θα κάνει την θεραπεία του το πρωί, κάτι που πρακτικά δεν γίνεται σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε οι ασθενείς, καθώς θα πρέπει να δοθούν άμεσα. Επίσης υπάρχει η λύση της ιδιωτικής κλινικής με λεφτά από την τσέπη μας τα οποία δεν έχουμε. Μία ακόμα λύση είναι να πάμε στα Ιωάννινα για την θεραπεία μας, ωστόσο εκεί υπάρχει λίστα αναμονής 3 μηνών».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Χρυσόστομος Μπούκας, ανέφερε ότι «αφού συνεννοηθώ με την Ογκολόγο γιατρό του Νοσοκομείου, αναλαμβάνω την διάλυση των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, ώστε οι χημειοθεραπείες να εκτελούνται κανονικά μέχρι της επιδιόρθωσης του μηχανήματος».

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ Μάνος Αντωνάκης, επιβεβαίωσε την προσωρινή λύση που δόθηκε για μεταφορά φαρμάκων στα Ιωάννινα, υποστηρίζοντας ότι μπορούν να μείνουν ακόμα και δύο ημέρες, ωστόσο όπως είπε αυτό δεν αποτελεί λύση μπροστά στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου εξέδωσε μια ανακοίνωση που υπάρχει αναρτημένη στην Κλινική Ειδικών Θεραπειών, η οποία απευθύνεται στους ασθενείς, όπου ενημερώνει ότι η « Διοίκηση του Νοσοκομείου με ευαισθησία για το πρόβλημα που έχει ανακύψει στο Τμήμα Ειδικών Θεραπειών πράττει ότι είναι δυνατό για την έγκαιρη και απρόσκοπτη συνέχιση της θεραπείας σας, σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς του τμήματος έως την λειτουργική επαναφορά του μηχανήματος νηματικής ροής από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Πηγή:
Κλείσιμο
corfunews.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης