Με ενστάσεις συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

Με ενστάσεις συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό μετά την καταδίκη δύο κατηγορουμένων με ισόβια – Το θύμα τραυματίστηκε θανάσιμα πριν πέντε χρόνια στα Κάτω Πετράλωνα 

loukman
Tην ερχόμενη Τρίτη 26 Ιουνίου αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του 27χρονου Σαχζάτ Λουκμάν, πριν από περίπου πέντε χρόνια στα Κάτω Πετράλωνα.

Σήμερα, δεύτερη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης κατά της πολιτικής αγωγής, οι οποίες δεν έγιναν δεκτές από το δικαστήριο.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Σαχάτ Λουκμάν κάθονται οι Διονύσης Λιακόπουλος και Χρ. Στεργιόπουλος, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε ισόβια με το δικαστήριο να τους αναγνωρίζει ρατσιστικό κίνητρο.

Ακόμη, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία δυο εκ των βασικών μαρτύρων της υπόθεσης, δήλωσαν με επιστολή τους ότι αδυνατούν να καταθέσουν στη δίκη, διότι βρίσκονται στο εξωτερικό. Ωστόσο, η μαρτυρία τους είναι κομβικής σημασίας αφού και οι δύο φέρονται το βράδυ της δολοφονίας να άκουσαν τα βογγητά του Σαχζάτ Λουκμάν από τα μαχαιρώματα, καθώς το σπίτι τους βρίσκονταν στη παρακείμενη πολυκατοικία, ενώ είδαν τους δράστες να φεύγουν με τη μηχανή εγκαταλείποντας το θύμα.

Ο 27χρονος Λουκμαν μετανάστης από το Πακιστάν δολοφονήθηκε στα Κάτω Πετράλωνα ενώ πήγαινε για δουλειά με το ποδήλατό του στη λαϊκή αγορά. Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας οι δυο κατηγορούμενοι τον μαχαίρωσαν θανάσιμα.

Έξω από το χώρο του δικαστηρίου πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης