Χάος στο νεκροταφείο Καλαμαριάς: «Δυσοσμία και υγρά που στάζουν από τους θαλάμους που μπαίνουν οι σοροί»

Χάος στο νεκροταφείο Καλαμαριάς: «Δυσοσμία και υγρά που στάζουν από τους θαλάμους που μπαίνουν οι σοροί»

Έγγραφη καταγγελία στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης έκαναν τα μέλη της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδας - Κινδυνεύει τόσο η υγεία των υπαλλήλων γραφείων τελετών και δήμου, όσο και των συγγενών των νεκρών


nekr_009
Τρωκτικά και κατσαρίδες κάνουν… βόλτες στα νεκροστάσια των κοιμητηρίων του δήμου Καλαμαριάς, στα οποία καταγγέλθηκε ότι επικρατεί απόλυτο χάος, με άμεσο κίνδυνο την υγεία τόσο των υπαλλήλων γραφείων τελετών και του δήμου, όσο και συγγενών των νεκρών. Το μεσημέρι ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας και εξετάζεται εάν οι υπεύθυνοι των κοιμητηρίων έχουν τελέσει αδικήματα που σχετίζονται με την προστασία της δημόσιας υγείας.

Έγγραφη καταγγελία στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης έκαναν τα μέλη της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδας.

«Μέλη μας έχουν καταγγείλει ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Στον χώρο υπάρχει δυσοσμία, μέχρι και υγρά στάζουν από τους θαλάμους όπου μπαίνουν οι σοροί», αποκάλυψε στο protothema.gr ο εκπρόσωπος της Ένωσης στην Κεντρική Μακεδονία Νέστωρ Νικολόπουλος. «Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε την καταγγελία στον εισαγγελέα. Δεν είμαστε μόνον εμείς το ζήτημα, αλλά κυρίως οι συγγενείς των νεκρών που αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση», σημείωσε. Επιβεβαίωσε πως στην καταγγελία που έχει σταλεί στον εισαγγελέα γίνονται αναφορές για εμφανίσεις τρωκτικών και κατσαρίδων. «Ο χώρος φαίνεται πως δεν καθαρίζεται σχεδόν ποτέ. Μέλη μας έχουν καταγγείλει περιστατικά με εμφάνιση ποντικιών», είπε.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας παρήγγειλε στην εισαγγελέα Εμμανουέλλα Κετσιατζή και αυτή με τη σειρά της στην αστυνομία, να γίνει κατ’ επείγουσα έρευνα και να εξεταστεί εάν ισχύουν όσα έχουν καταγγελθεί. Να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της έκθεσης, της παράβασης καθήκοντος και της παράβασης του υγειονομικού κανονισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης