Λευκωσία: Υπάρχει ενδιαφέρον από Γκουτέρες να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για το Κυπριακό

Λευκωσία: Υπάρχει ενδιαφέρον από Γκουτέρες να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για το Κυπριακό

Αναφέρει στην έκθεσή του ότι προτίθεται να διορίσει κάποιον ειδικό απεσταλμένο

kypriako
Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σχολιάζοντας την έκθεση του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, στην οποία διατυπώνει τη πρόθεση για διορισμό ειδικού απεσταλμένου, ανέφερε πως «αυτό που συγκρατούμε, ανάμεσα σε άλλα σημεία, και το οποίο μπορεί να τύχουν σχολιασμού είναι το γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον γγ του ΟΗΕ για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, και ο ίδιος ο γγ αναφέρει στην έκθεσή του ότι προτίθεται να διορίσει κάποιον ειδικό απεσταλμένο, ενώ ακριβώς επαληθεύεται η έκκληση που έκανε την οποία είχε κάνει από την αρχή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προς τον Αντόνιο Γκουτέρες, δηλαδή να έχουμε επανέναρξη διαπραγμάτευσης από εκεί από όπου είχαμε μείνει στο Κραν Μοντανά, με δεδομένο το πλαίσιο του γγ, και βεβαίως να υπάρξει αυτή τη στιγμή η κατάλληλη προετοιμασία».

Ο κ. Προδρόμου στις δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων επεσήμανε πως μιλάμε για προσχέδιο της έκθεσης του γγ του ΟΗΕ, και υπενθύμισε πως ο Νίκος Αναστασιάδης ποτε δεν έθεσε προϋποθέσεις για διορισμό απεσταλμένου και εννοούσε «ακριβώς αυτό που προτείνει τώρα ο γγ, δηλαδή κάποιος σύμβουλός του να ανιχνεύσει το πεδίο, να διαπιστώσει ότι υπάρχει πράγματι ετοιμότητα».

«Ελπίζουμε» συνέχισε ο κ Προδρόμου «και η τουρκική πλευρά να επιδείξει ετοιμότητα, γιατί, ως γνωστό μέχρι στιγμής δεν υπήρχε η θετική ανταπόκριση της 'Αγκυρας για το διορισμό κάποιου συμβούλου του γγ του ΟΗΕ. Εν πάση περιπτώσει, η δική μας πλευρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι έτοιμος», συμπλήρωσε.

Σε σχέση με το περιεχόμενο του προσχεδίου της έκθεσης του γγ του ΟΗΕ, ο κ. Προδρόμου είπε πως «αποδεικνύεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον και επίσης για τη δική μας πλευράς είναι ικανοποιητικό γιατί γίνεται αναφορά στο πλαίσιο Γκουτέρες, το οποίο πέρα από ημερομηνίες, συζητήσεις, είναι σαφέστατο ότι περιλαμβάνει τις έξι παραμέτρους, μεταξύ των οποίων οι δύο που για μας είναι εκ των ων ουκ άνευ, δηλαδή κατάργηση των εγγυήσεων και παρεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας και η αποχώρηση του κατοχικού στρατού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης