Κρις Σπύρου: "Θα κάνουμε Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία"

Κρις Σπύρου: "Θα κάνουμε Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία"

Αποφασισμένος να πραγματοποιήσει λειτουργία στην Αγία Σοφία εμφανίζεται ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός παράγοντας και πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας κ.Κρις Σπύρου.

Αποφασισμένος να πραγματοποιήσει λειτουργία στην Αγία Σοφία εμφανίζεται ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός παράγοντας και πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας κ.Κρις Σπύρου.

Τα μέλη της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας, θα επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν στις 17 Σεπτεμβρίου, την πρώτη χριστιανική θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία, μετά από 557 χρόνια.

Πριν από χρόνια, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μια ομάδα Αμερικανών πολιτών, οι περισσότεροι από αυτούς Ελληνορθόδοξοι, ίδρυσαν την Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας.

Η Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας, έτσι όπως είναι εγγεγραμμένη και αναγνωρισμένη από τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αποτελεί ένα θρησκευτικό, μη-κερδοσκοπικό οργανισμό.

Η αποστολή της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας είναι η αποκατάσταση του Μέγα Ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, στην αρχική υπόσταση ως ελεύθερη και λειτουργούσα Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία.

Έτσι στις 16 Σεπτεμβρίου 2009, εξ ονόματος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας, ο Προέδρου της Κρις Σπύρου,  απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Ερντογάν και τον ενημέρωσε ότι στις 17 Σεπτεμβρίου 2010, ημέρα κατά την οποία είναι η γιορτή της Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, μια αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Ενορίας θα επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη, με σκοπό την τέλεση Θείας Λειτουργίας στην Αγία Σοφία.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανακηρύξει την Κωνσταντινούπολη ως «Πόλη, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010». Εμείς, ως μέλη της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας πιστεύουμε πως η τέλεση της πρώτης χριστιανικής Θείας Λειτουργίας στην Αγία Σοφία μετά από 557 χρόνια, αποτελεί τον πλέον κατάλληλο τρόπο για να ανακτήσουμε την θρησκευτική μας ταυτότητα και να αποτίσουμε φόρο τιμής στην παράδοση και στην προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά» δήλωσε  ο κ.Σπύρου, καταλήγοντας : «Θα πάμε στην Κωνσταντινούπολη στις 17 Σεπτεμβρίου με πνεύμα ειρήνης, και με απόλυτη επίγνωση των δικαιωμάτων μας ως πολιτών της Ευρώπης και του κόσμου.  Η πρόσκλησή μας στον Πρωθυπουργό κ. Ερντογάν και στον επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Δρ. Μπαρντάκογλου έγινε στο πνεύμα συμφιλίωσης, αλληλοσεβασμού  και ανεξιθρησκίας».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μίλησε επίσης ο επικεφαλής του νομικού τμήματος του οργανισμού, δικηγόρος Steeven Scheebaum, ο οποίος ανέφερε ότι «εξετάζεται η δυνατότητα προσφυγής σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια για τη διεκδίκηση του δικαιώματος επαναλειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τόπος λατρείας των Ορθοδόξων Χριστιανών».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skai_bomb_arthro

Οι εικόνες έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας στην ταράτσα του κτιρίου που στεγάζει τα γραφεία του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής» - Οι δράστες κινήθηκαν επί της Εθνάρχου Μακαρίου στο ρεύμα προς Πειραιά και, αφού τοποθέτησαν τη βόμβα στο μεταλλικό κιγκλίδωμα, στο πλάι του δρόμου, διέφυγαν, κάνοντας αναστροφή στο φανάρι, έξω ακριβώς από το κτίριο

kypros_elam

Η επίσκεψη μελών του ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου) σε σχολείο στην Πάφο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις – Ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων κάνει λόγο για παραπλάνηση και μοίρασε πάνω από τα μισά μπουφάν σε παιδιά οικογενειών μεταναστών 

turkish_F-4

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έκαναν ρεκόρ προκλητικότητας των τελευταίων 19 μηνών τη Δευτέρα στο Αιγαίο - Σήμερα Τρίτη, τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας δεν κατέγραψαν ούτε μία παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου

prosfyges

Οι ήδη απάνθρωπες συνθήκες στα κέντρα προσφύγων των ελληνικών νησιών επιδεινώνονται εδώ και μήνες - Σειρά μέτρων θα μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση, ωστόσο αυτά δεν λαμβάνονται

1