Χριστόφιας και Έρογλου κατέθεσαν τις θέσεις τους στο περιουσιακό

Εντατικές επαφές Χριστόφια - Έρογλου τον Σεπτέμβριο

Νέα συνάντηση στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για λύση του Κυπριακού είχαν σήμερα, Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Νέα συνάντηση στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για λύση του Κυπριακού είχαν σήμερα, Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου. Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων συζήτησαν και σήμερα το περιουσιακό και κατέθεσαν προφορικά τις θέσεις τους επί του θέματος.

 Όπως δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αλεξάντερ Ντάουνερ υπήρξε μια μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα των ολοήμερων εντατικών συναντήσεων και αντί στις 7 και 10 Σεπτεμβρίου (όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί) οι συναντήσεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων θα γίνουν στις 8 και 10 του μήνα για συνέχιση της συζήτησης του περιουσιακού.

Σε δηλώσεις κατά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης, ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Χριστόφιας είπε ότι δεν έχουν κατατεθεί έγγραφα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να γίνει ''σοβαρή συζήτηση'' και να αποφευχθούν οι διαρροές.
''Κάναμε προφορικές αναφορές για τις γενικές μας θέσεις πάνω στο περιουσιακό. Η ουσία είναι μπροστά ακόμα και θα αρχίσει συζήτηση την επόμενη εβδομάδα'', ανέφερε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο πρόεδρος Χριστόφιας διευκρίνισε ότι στη σημερινή συνάντηση ''δεν έχουν κατατεθεί έγγραφα'', προσθέτοντας ότι οι θέσεις κατατέθηκαν προφορικά.
Ερωτηθείς αν άλλαξε κάτι επί της διαδικασίας, ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ''δεν άλλαξε κάτι'' και πρόσθεσε πως οι προτάσεις θα κατατεθούν ''εν καιρώ τω δέοντι''.
Σε ερώτηση αν από την προφορική ανάλυση διαπιστώνει κάποια μετακίνηση της τ/κ πλευράς προς τη σωστή κατεύθυνση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως ''ο καθένας και εμείς λέμε πως οι δίκες μας οι προτάσεις, οι θέσεις είναι προς την ορθότερη των κατευθύνσεων''.
''Ασφαλώς θα πει η κάθε πλευρά ότι οι δικές της προτάσεις είναι προς την ορθή κατεύθυνση. Θα γίνει σοβαρή συζήτηση, ελπίζω να είναι σοβαρή διότι θέλουμε να τηρηθεί και η εμπιστευτικότητα. Εάν θέλουμε να έχουμε κίνηση προς τα μπρος, και το εύχομαι πραγματικά, θα πρέπει να τηρηθεί η εμπιστευτικότητα και από εμάς και από τις ηγεσίες των κομμάτων''.
Σε ερώτηση για το λόγο που δεν έχουν δοθεί οι προτάσεις στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διερωτήθηκε ''πού ξέρετε ότι δεν έχουν δοθεί''.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη μετακίνηση της πρώτης ημέρας των ολοήμερων συνομιλιών από την Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου στην Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου κατόπιν αιτήματος της ε/κ πλευράς.ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης