"Μη ρεαλιστική" η Kοινή χρήση των αεροπλανοφόρων μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας

"Μη ρεαλιστική" η Kοινή χρήση των αεροπλανοφόρων μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας

Είναι "μη ρεαλιστικό" η Βρετανία και η Γαλλία να μοιράζονται τα αεροπλανοφόρα τους, έστω κι αν εξετάζονται κοινά αμυντικά προγράμματα σε άλλους...

Είναι "μη ρεαλιστικό" η Βρετανία και η Γαλλία να μοιράζονται τα αεροπλανοφόρα τους, έστω κι αν εξετάζονται κοινά αμυντικά προγράμματα σε άλλους τομείς, δήλωσαν σήμερα οι υπουργοί 'Αμυνας της Βρετανίας Λίαμ Φοξ και της Γαλλίας Ερβέ Μορέν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Λονδίνο και το Παρίσι, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της στρατιωτικής τους συνεργασίας, εξέταζαν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούν από κοινού τα αεροπλανοφόρα τους προκειμένου να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δυνατότητες και να περιορίσουν τις δαπάνες τους.

"Όσον αφορά την κοινή χρήση των αεροπλανοφόρων, τείνω να πιστεύω ότι είναι παντελώς μη ρεαλιστική", δήλωσε ο Λίαμ Φοξ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο υπουργοί στο Παρίσι. "Έχουμε διαδρόμους αεροδρομίου για το Α400Μ (το ευρωπαϊκό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος), τα σκάφη ανεφοδιασμού, ενδεχομένως μια συνεργασία στα ναυτικά μέσα αλλά όχι στα αεροπλανοφόρα. Τα πράγματα πρέπει να είναι σαφή", είπε από την πλευρά του ο Μορέν. Η εφημερίδα The Times είχε γράψει στο φύλλο της Τρίτης, ότι η Βρετανία και η Γαλλία ετοιμάζονται να ανακοινώσουν πως τα τρία αεροπλανοφόρα τους θα μοιράζονται τις αποστολές.

Η συμφωνία αυτή, κατά το δημοσίευμα, θα επέτρεπε τουλάχιστον ένα από τα τρία πλοία (δύο βρετανικά και ένα γαλλικό) να βρίσκεται συνεχώς σε περιπολία, λαμβανομένων υπόψη των περιόδων που απαιτούνται για τη συντήρηση των πλοίων.

Η Βρετανία έχει εν ενεργεία δύο αεροπλανοφόρα, τα HMS Ark Royal και HMS Illustrious και η Γαλλία ένα, το Charles de Gaulle.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης