Εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης προώθησης και πώλησης φαρμάκων μέσω διαδικτύου

peripoliko_9

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε πλήθος φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων χωρίς άδεια κυκλοφορίας του ΕΟΦ – Οι αρχές εντόπισαν τον άνθρωπο που τα προωθούσε μέσω ιστοσελίδας 

Μια υπόθεση παράνομης προώθησης και πώλησης φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων μέσω διαδικτύου εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μετά από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ένας άντρας στην Πάτρα προωθούσε φαρμακευτικά προϊόντα αγνώστου προέλευσης και εργοστασίου παρασκευής, για τα οποία δεν είχε εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ. Η προώθηση των προϊόντων γινόταν μέσω ιστοσελίδας ηλεκτρονικού καταστήματος που διαχειριζόταν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πραγματοποίησε αιφνίδια έρευνα στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη και από τα ευρήματα ταυτοποιήθηκε ως κάτοχος-διαχειριστής της επίμαχης ιστοσελίδας ηλεκτρονικού καταστήματος.

Κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και εξωτερικός σκληρός δίσκος, τα οποία θα αποσταλούν στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία για τα κατά Νόμο.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελίες σχετικά με την ύπαρξη ιστοσελίδων, λογαριασμών - προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και αγγελιών σε ιστοτόπους αγοραπωλησιών, που διαφήμιζαν, προωθούσαν και διέθεταν προς πώληση πλήθος παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων.

Τα συγκεκριμένα σκευάσματα, που δεν είχαν την άδεια του ΕΟΦ, έθεταν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προς διερεύνηση των καταγγελλομένων και ανακάλυψη των αγνώστων δραστών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης