Βενεζουέλα: Το Καράκας χαρακτηρίζεται πιο επικίνδυνη πόλη από τη Βαγδάτη

Βενεζουέλα: Το Καράκας χαρακτηρίζεται πιο επικίνδυνη πόλη από τη Βαγδάτη

Τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, υπερασπίστηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες...

Τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, υπερασπίστηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, απορρίπτοντας τις προεκλογικές αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η εγκληματικότητα αυξήθηκε απότομα κατά τη διάρκεια των 11 χρόνων που βρίσκεται στην εξουσίαΔολοφονίες, απαγωγές και ληστείες δείχνουν να μην μπορούν να ελεγχθούν, ενώ ανησυχούν ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους οι οποίοι προσέρχονται στις κάλπες στις 26 Σεπτεμβρίου για την ανάδειξη νέας βουλής, τη σημαντικότερη εκλογική μάχη πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2012.

Η κυβέρνηση δεν έχει δημοσιοποιήσει τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τους φόνους εδώ και χρόνια.

Ωστόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη μεγαλύτερη πετρελαιοεξαγωγό χώρα της Νότιας Αμερικής, απηχώντας τις απόψεις μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), λένε ότι η Βενεζουέλα είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου εκτός εμπόλεμων ζωνών. «Δεν είναι αλήθεια ότι η Βενεζουέλα είναι ένα από τα πιο ανασφαλή κράτη στον κόσμο, ούτε είναι αλήθεια ότι σήμερα υπάρχει περισσότερη βία σε σχέση με πριν από 11 χρόνια», είπε ο Τσάβες μιλώντας στην τηλεόραση.

Τα στοιχεία της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της αστυνομίας δείχνουν ότι ανάμεσα στο 1998 και στο 2005, οι ανθρωποκτονίες αυξήθηκαν κατά περίπου 120% και έφτασαν τους 9.944 φόνους το χρόνο. ΜΚΟ υποστηρίζουν ότι πέρυσι ο αριθμός αυξήθηκε και κινήθηκε μεταξύ 13.000 και 16.000. Ο Τσάβες κατηγορεί συχνά τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι με την προπαγάνδα τους τροφοδοτούν τους φόβους των ψηφοφόρων σε μία προσπάθεια να αμαυρώσουν τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής του «επανάστασης». Ο πρόεδρος της χώρας λέει ότι η συγκρότηση νέας αστυνομικής δύναμης και η λήψη άλλων μέτρων εναντίον της εγκληματικότητας έχουν δώσει καρπούς.

Τα κυβερνητικά στελέχη ήταν εξοργισμένα από άρθρο της εφημερίδας New York Times την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το οποίο, η πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Καράκας, είναι πιο επικίνδυνη από τη Βαγδάτη του Ιράκ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα του Τσάβες θα διατηρήσει την πλειοψηφία αλλά η αντιπολίτευση θα κερδίσει περίπου το 1/3 των εδρών του σώματος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

andreas-ksanthos-bouli

Με τη νέα ρύθμιση που βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας, θα δημιουργηθεί μητρώο καταγραφής ληπτών, και όσοι εντάσσονται σε αυτό δεν θα διώκονται, ανέφερε ακόμη ο υπουργός Υγείας

bf6806e8b632f9dfb25103361615290b_XL

Σε αντίστοιχη περίπτωση πριν 40 ημέρες, η Αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές ατόμων που αντιδρούσαν στην Συμφωνία των Πρεσπών - «Η δημοκρατία έχει καταλυθεί - Η Αστυνομία χρησιμοποιείται κατά το δοκούν» αναφέρει ανακοίνωση του Φορέα Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία

2
orestis_main01

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα προκαλέσει βροχές, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς την Πέμπτη - Πάνω από  20.000 κεραυνοί έπεσαν τη Δευτέρα - Δείτε   πώς  κινείται το βαρομετρικό

2