Χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων σε σπίτι στο Άργος

Ar09

Συνελήφθη ένας 50χρονος αλλοδαπός

Έβγαλε «λαγό» ο δειγματοληπτικός έλεγχος που έκαναν οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 50χρονος αλλοδαπός στο Άργος, καθώς τα συνολικά 80 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης που μετέφερε αποκάλυψαν ότι ήταν οργανωμένος λαθρέμπορος.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του 50χρονου στο Άργος, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών βρήκαν ακόμη 2.010 πακέτα τσιγάρων που επίσης δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του φόρου και κατασχέθηκαν, όπως και το όχημά του ως μέσο για την διακίνηση λαθραίων εμπορευμάτων και 350 ευρώ που προέρχονταν από την πώλησή τους.

Τα λαθραία πακέτα τσιγάρων εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο για να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ ο 50χρονος αλλοδαπός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ο οποίος του άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

2010 πακέτα...

...τσιγάρων πιάστηκαν. Πόσα εκατομμύρια πουλήθηκαν και τι κέρδη απέφεραν; Συμπέρασμα: να αυξηθούν ακόμη ποιό πολύ οι φόροι του καπνού ώστε να ασχολούνται όλοι με το λαθρεμπόριο των τσιγάρων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mati_istoria_arthro

«Μέσα στη θάλασσα ένιωσα ότι θα πεθάνω» λέει ο Δημήτρης Φιλιππής - «Το μόνο που ήθελα, ήταν να ξέρω ότι είναι καλά η γυναίκα μου και το παιδί μου» ανέφερε, ενώ αυτό που παλεύει να συνειδητοποιήσει είναι πώς χάθηκαν τόσες ζωές άδικα, τονίζοντας ότι το κράτος απουσίαζε