Αίγυπτος: Η Μονή Σινά και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διάδοση της Βυζαντινής Μουσικής

Αίγυπτος: Η Μονή Σινά και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διάδοση της Βυζαντινής Μουσικής

Ο Προκαθήμενος του θεοβάδιστου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, δεν έκρυψε τη μεγάλη του ικανοποίηση για το γεγονός ότι την επόμενη χρονιά, το τμήμα αυτό βυζαντινής μουσικής θα έχει να παρουσιάσει και τους πρώτους επί πτυχίω σπουδαστές

egy09
Με μία εορταστική εκδήλωση, με αφορμή την ιδιαίτερα πετυχημένη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Κάιρο – σε συνεργασία από φέτος με την ιστορική Αμπέτειο Σχολή της αιγυπτιακής πρωτεύουσας – η Ιερά Μονή και Αρχιεπισκοπή Σινά ένωσε και επίσημα τις δυνάμεις της με το Ίδρυμα Εκκλησιαστικής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο ιδιαίτερα σημαντικό αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που φέρνει πιο κοντά τους δύο λαούς και τα δύο κράτη.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης , ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός συνεχάρη τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίο Νάκο, Γενικό Δ/ντή του εν λόγω Ιδρύματος, για την προσφορά του στην εκπαίδευση των ελλήνων αλλά και των αραβόφωνων ελληνορθόδοξων, που διαμένουν στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια.

Μάλιστα, ο Προκαθήμενος του θεοβάδιστου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, δεν έκρυψε τη μεγάλη του ικανοποίηση για το γεγονός ότι την επόμενη χρονιά, το τμήμα αυτό βυζαντινής μουσικής θα έχει να παρουσιάσει και τους πρώτους επί πτυχίω σπουδαστές.

Και ως απόδειξη της ενίσχυσης της συνεργασίας που ξεκίνησε δυναμικά φέτος, προσκάλεσε για το άμεσο χρονικό διάστημα το Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών να διοργανώσει με ένα δικό του χορωδιακό κλιμάκιο μία μεγάλη συναυλία βυζαντινής μουσικής, τόσο στο Σινά όσο και στο Κάιρο.

Από την πλευρά της, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής Δρα Μαριέττα Κουμαριανού, τόνισε ότι οι αρχές είναι στο πλευρό του όλου εγχειρήματος.

Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απόδοση εκκλησιαστικών ύμνων και βυζαντινών τραγουδιών καθώς και αποσπασμάτων από όπερα εκ μέρους του π. Ειρηναίου Νάκου καθώς και το πολυχρόνιο του Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης