ΕΔΕ για τις καταγγελίες στο Νοσοκομείο Χανίων

"Κλειδί" ο αυτόχειρας στην υπόθεση της νεκρής γυναίκας στα Χανιά

Tη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) διέταξε την Πέμπτη ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων Χαράλαμπος Δουλγεράκης...

Tη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) διέταξε την Πέμπτη ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων Χαράλαμπος Δουλγεράκης, ύστερα από επιστολή της διευθύντριας της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων Εύας Μπαλωμενάκη αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα νεογνών του νοσοκομείου.
Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό "Νέα Τηλεόραση," η ΕΔΕ ανατέθηκε στον διευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Γιώργο Αρχοντάκη, ο οποίος εντός δέκα ημερών θα πρέπει να υποβάλει το πόρισμά του.

Ο κ. Δουλγεράκης εξέφρασε πάντως την απορία του γιατί η επιστολή δημοσιεύτηκε σε μερίδα του Τύπου, χωρίς, όπως είπε, για το περιεχόμενό της να έχει λάβει γνώση ο ίδιος, ο προϊστάμενος της ΔΥΠΕ Κρήτης, αλλά και το Υπουργείο Υγείας.

Σημείο τριβής εκτός από τη λειτουργία της μονάδας νεογνών είναι τα όσα υποστηρίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η κ. Μπαλωμενάκη για συναδέλφους της γιατρούς τονίζοντας χαρακτηριστικά:

"Στον εργασιακό μου χώρο τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αντίθετα, παρατηρώ καθημερινά τους μαυραγορίτες της υγείας συναδέλφους μου να πλουτίζουν συνεχώς εις βάρος των ασθενών, που δήθεν εθελουσίως τους καταθέτουν τις χρηματικές ταρίφες (φακελάκια), το ύψος των οποίων η μεγαλοπρέπειά τους έχει καθορίσει".

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων, η κ. Μπαλωμενάκη στο πλαίσιο της ΕΔΕ θα κληθεί να αποδείξει τα όσα υποστηρίζει.

"Η κ. Μπαλωμενάκη εφόσον γνωρίζει, θα πρέπει να καταθέσει", είπε χαρακτηριστικά.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων με αφορμή τις συγκεκριμένες αναφορές κάλεσε και τους πολίτες, αν αντιλαμβάνονται συμπεριφορές χρηματισμού από γιατρούς, να το καταγγέλλουν επώνυμα.


    

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης