Επαναδραστηριοποίηση του ΟΗΕ στο Κυπριακό

kypriako

Η Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει βολιδοσκοπήσει τις δυο πλευρές στην Κύπρο για πραγματοποίηση επίσκεψης της Τζέιν Χολ Λουτ στη Λευκωσία στο διάστημα 9-12 Ιουλίου

Η Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει βολιδοσκοπήσει τις δυο πλευρές στην Κύπρο για πραγματοποίηση επίσκεψης της Τζέιν Χολ Λουτ στη Λευκωσία στο διάστημα 9-12 Ιουλίου. Η κυρία Λουτ αναμένεται να πραγματοποιήσει επαφές ως απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού οι οποίες είχαν διακοπεί το περασμένο καλοκαίρι στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Ο εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ, Στέφαν Ντούζαρικ, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα μετά τις τουρκικές εκλογές να αρχίσει ένας απεσταλμένος του κ. Γκουτέρες διερευνητικές επαφές για το Κυπριακό, είπε πως «δύο πράγματα είναι κρίσιμα στον διορισμό ενός απεσταλμένου. Ο απεσταλμένος και η χρονική στιγμή. `Οταν αισθανθούμε ότι ο χρόνος είναι κατάλληλος και για τα δύο, θα προχωρήσουμε».

Παρά την άρνηση των Ηνωμένων Εθνών να επιβεβαιώσουν την πρόθεση του ΓΓ του ΟΗΕ να διορίσει ως προσωρινή απεσταλμένη του την Τζέιν Χολ Λουτ, για τις διερευνητικές επαφές με τις δύο πλευρές, τις εγγυήτριες δυνάμεις, την ΕΕ και πιθανόν άλλους, άριστα ενημερωμένη πηγή των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ότι από μέρους της Γραμματείας βολιδοσκοπήθηκαν οι δύο πλευρές στην Κύπρο (που έχουν ήδη αποδεχθεί την κ. Λουτ) για πραγματοποίηση της επίσκεψης στη Λευκωσία στο διάστημα 9-12 Ιουλίου. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν έχουν συζητηθεί ημερομηνίες για επισκέψεις της κ. Λουτ στις άλλες πρωτεύουσες και αν η Τουρκία συναίνεσε τελικά στον διορισμό της.

Πάντως, μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχει υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για τις καλές του υπηρεσίες, στην οποία θα πρέπει να παράσχει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία, τόσο για όσα συνέβησαν μετά τις 28 Σεπτεμβρίου 2017 που υπέβαλε την τελευταία του έκθεση, όσο και για τις προθέσεις του στο εγγύς μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

police0

Το δράμα ξεκίνησε από τον χωρισμό του μαθητή της Β' Λυκείου με την κοπέλα του - «Να περνάτε καλά στη ζωή σας» έγραφε στο σημείωμά του, απευθυνόμενος στους γονείς του και στην αγαπημένη του