Σημαντική δωρεά στο ΚΕΑ/ΑΜΕΑ από την Ένωση Εφοπλιστών

0000_paidia

Η Εταιρία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ συνεισέφερε οικονομικά στη δημιουργία επαγγελματικού Εργαστηρίου Εστίασης - Στο  Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΚΕΑ/ΑΜΕΑ φοιτούν περίπου 90 άτομα με νοητική υστέρηση

Στις ανάγκες  του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α), φορέα παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ένταξης ατόμων με ελαφρά νοητική υστέρηση ανταποκρίθηκε άμεσα η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, Εταιρία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού. Συνέβαλε στη δημιουργία επαγγελματικού Εργαστηρίου Εστίασης, το οποίο οι καταρτιζόμενοι με σχετική υποστήριξη λειτουργούν ως δομή τροφοδοσίας  για τις ανάγκες ολοκλήρου του Κέντρου, δυναμικότητας σήμερα ενενήντα (90) ατόμων. 

Οι ενέργειες στήριξης και αρωγής στο Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α. καταδεικνύουν για άλλη μια φορά τη διαρκή προσφορά της ναυτιλιακής κοινότητας σε φορείς και δομές που περιθάλπουν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού οι οποίες σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής ύφεσης πλήττονται βαθύτατα. 

Σημειώνεται ότι η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ιδρύθηκε από μέλη της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και έχει ως αντικείμενο την υλοποίηση κοινωφελών προγραμμάτων, δράσεων ενίσχυσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, έργων ανθρωπιστικού περιεχομένου και δωρεών ευρύτερου ενδιαφέροντος για την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

Το Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α.) είναι ένα Φιλανθρωπικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο (Ν.Π.Ι.Δ.) που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με Ειδική Αναγνώριση από την Περιφέρεια Αττικής. Ιδρύθηκε το 1993 από γονείς ατόμων με Νοητική Υστέρηση.

Σύμφωνα με την από 8/12/2011 απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, το εν λόγω Κέντρο εντάσσεται στην κατηγορία των Κέντρων Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με Νοητική Υστέρηση. Λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή (7.00 - 16.00).


Άποψη των εγκαταστάσεων του ΚΕΑ/ΑΜΕΑ στην Κάτω Αφαία Χαϊδαρίου


Κατά τα 25 συναπτά έτη της λειτουργίας του, το Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α. έχει πιστοποιηθεί ως:

- Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης Ατόμων με Αναπηρίες (κωδ. ΕΟΠΠΕΠ: 1800-05).
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 (Κ.Δ.Β.Μ. 2) (κωδ. ΕΟΠΠΕΠ: 2440-05).
- Φορέας Παροχής Κοινωνικής Φροντίδας μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που διαθέτει: Διαχειριστική Επάρκεια Τύπου Α (αρ.πρωτ.1167/6.215) για πράξεις με τεχνικό αντικείμενο, Διαχειριστική Επάρκεια Τύπου Β (αρ.πρωτ.7078/14.7.10) για πράξεις χωρίς τεχνικό αντικείμενο και Διαχειριστική Επάρκεια, τεχνικό αντικείμενο και Διαχειριστική Επάρκεια Τύπου Γ (αρ.πρωτ. 4678/16.10.2013) για διεύθυνση σχεδιασμού προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής.

- Επίσης, είναι ενταγμένο στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.) βάσει του νόμου 2646/98 (αρ. 09111 ΦΑΝ 22049038Ν 0289) καθώς και στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας βάσει του νόμου 2646/98 (αρ. 09111 ΦΑΝ 22049038Ν 0340).

Στόχος του Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α. είναι, πέρα από την παροχή Προγραμμάτων Κοινωνικοποίησης, παροχής Υπηρεσιών Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, Συμβουλευτικής, Αποκατάστασης, Αυτόνομης Διαβίωσης, Ψυχαγωγίας Άθλησης και η Ειδική Αγωγή, η Κατάρτιση και η Επαγγελματική Αποκατάσταση σε άτομα που έχουν διαγνωστεί με Νοητική Υστέρηση ηλικίας 8 ετών και άνω.

Η παροχή των ανωτέρω υπηρεσιών είναι αποτέλεσμα 25ετους εργασίας και μελέτης πάνω στις ανάγκες των ατόμων με Νοητική Υστέρηση και την αντίστοιχη εφαρμογή προγραμμάτων που στοχεύουν στην κάλυψη των ειδικών αυτών αναγκών. Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των Α.Μ.Ε.Α. και κυρίως των ατόμων με Νοητική Υστέρηση και συναφών Αναπηριών έχει γίνει σχεδιασμός προγραμμάτων σε συνδυασμό με τις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε ατόμου.

Οι δομές του Κ.Ε.Α. /Α.Μ.Ε.Α. είναι:

Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας
Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2
Προστατευμένα Παραγωγικά εργαστήρια
Αθλητικό Σωματείο Ολυμπιακή φλόγα
Σ.Υ.Δ "ΑΜΑΛΘΕΙΑ"

Το Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α. βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Όμορων Δήμων.
Επιπροσθέτως, το Κέντρο συμμετέχει ενεργά σε Δίκτυο Φορέων που άπτονται του εύρους των δραστηριοτήτων του.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΚΕΑ/ΑΜΕΑ και τις δράσεις του υπάρχουν στο www.kea-amea.gr  και στο τηλέφωνο 210 2848733.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fileleutheros_tmima_arthro_new

Πώς αντέδρασαν οι «κύκλοι» του υπουργείου Δικαιοσύνης για το αυτόφωρο που αφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» - Έπειτα από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι δημοσιογράφοι Μαυρίδης, Λάμψιας και Γαλανού κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και την Κυριακή θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα - Τους επισκέφθηκαν οι βουλευτές Βασίλης Κικίλιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Ανδρέας Λοβέρδος - Στην Ευρωβουλή φέρνει το θέμα η Εύα Καϊλή - Και κόντρα Καμμένου με Μαντζουράνη στο Twitter

11
neo_video_kosmimatopwleio_arthro

Μετά τον ξυλοδαρμό και αφού έχει δεχτεί τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ, ο δράστης δέχεται μια ακόμη κλωτσιά στην πλάτη - Σε κατάσταση αμόκ, αρπάζει ένα κομμάτι γυαλί, απειλεί τους πάντες και τρέχει να ξεφύγει, αλλά πέφτει και ακινητοποιείται από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, που του καταφέρνουν και ένα χτύπημα με το γκλομπ

27
ieronimos

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη διεθνή ημερίδα με θέμα «Μαζική αιμορραγία μετά τον τοκετό», που διοργάνωσαν από κοινού η Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία.

3
again_main_mavrides_lampsias

Θα περάσουν τη νύχτα στο ΑΤ Εξαρχείων - Νωρίτερα, είχαν μεταβεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, όπου παρουσιάστηκαν αυτοβούλως, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος - «Το αυτόφωρο ισχύει για όλους», τονίζουν κύκλοι του υπ. Δικαιοσύνης

19
lagoudis_arthro

Φύλλο και φτερό κάνει την έκθεση αυτοψίας της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αγρινίου ο εμπειρογνώμονας των συνηγόρων της οικογένειας, Ανδριανός Γκουρμπάτσης - Μιλά ευθέως για δολοφονία - Περιγράφει το προφίλ των δραστών

2