Κύπριος o ένας εκ των αντιπροέδρων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

korniliou

Ο Κορνήλιος Κορνηλίου θα ασκήσει καθήκοντα αντιπροέδρου κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης που θα αρχίσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου εξελέγη αντιπρόεδρος της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Κορνηλίου θα ασκήσει καθήκοντα αντιπροέδρου κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης που θα αρχίσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόεδρος της 73ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών εξελέγη η υποψήφια του Ισημερινού, María Fernanda Espinosa Garcés, σε εκλογές που διενεργήθηκαν χθες, Τρίτη.

Η κ. Espinosa Garcés εξελέγη στη θέση της προέδρου με 128 ψήφους, έναντι 62 ψήφων που έλαβε η υποψήφια της Ονδούρας, Mary Elizabeth Flores Flake.

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση αυτή σε διάστημα μεγαλύτερο των δέκα ετών και την τέταρτη συνολικά στην ιστορία της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς Οργανισμού.

Εξελέγησαν, επίσης, δια βοής οι 21 αντιπρόεδροι της 73ης Γενικής Συνέλευσης, οι οποίοι προέρχονται από Κύπρο, Αλγερία, Μπουρκίνα Φάσο, Καμπότζη, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Γκάμπια, Γουιάνα, Ιράκ, Ιαπωνία, Ναμίμπια, Παναμά, Κατάρ, Σαν Μαρίνο, Ισπανία, Σουδάν και Ουκρανία, και οι πέντε είναι ex officio, τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, δηλαδή Κίνα, Γαλλία, Ρωσική Ομοσπονδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vitali-kosioni-tsokli-xoukli-karkinos-thessaloniki

Οι τρεις δημοσιογράφοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε πλειάδα ερωτημάτων στο 6ο Πανελλήνιο Forum «Διευρύνοντας τα Σύνορα» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη - Περιέγραψαν την προσωπική τους εμπειρία κόντρα στον καρκίνο