Κύπριος o ένας εκ των αντιπροέδρων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

korniliou

Ο Κορνήλιος Κορνηλίου θα ασκήσει καθήκοντα αντιπροέδρου κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης που θα αρχίσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου εξελέγη αντιπρόεδρος της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Κορνηλίου θα ασκήσει καθήκοντα αντιπροέδρου κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης που θα αρχίσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόεδρος της 73ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών εξελέγη η υποψήφια του Ισημερινού, María Fernanda Espinosa Garcés, σε εκλογές που διενεργήθηκαν χθες, Τρίτη.

Η κ. Espinosa Garcés εξελέγη στη θέση της προέδρου με 128 ψήφους, έναντι 62 ψήφων που έλαβε η υποψήφια της Ονδούρας, Mary Elizabeth Flores Flake.

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση αυτή σε διάστημα μεγαλύτερο των δέκα ετών και την τέταρτη συνολικά στην ιστορία της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς Οργανισμού.

Εξελέγησαν, επίσης, δια βοής οι 21 αντιπρόεδροι της 73ης Γενικής Συνέλευσης, οι οποίοι προέρχονται από Κύπρο, Αλγερία, Μπουρκίνα Φάσο, Καμπότζη, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Γκάμπια, Γουιάνα, Ιράκ, Ιαπωνία, Ναμίμπια, Παναμά, Κατάρ, Σαν Μαρίνο, Ισπανία, Σουδάν και Ουκρανία, και οι πέντε είναι ex officio, τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, δηλαδή Κίνα, Γαλλία, Ρωσική Ομοσπονδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

samos0

Οι γονείς των μαθητών δηλώνουν πως «ως ένδειξη καλής θέλησης προς όλες τις πλευρές» προτείνουν σε όλους τους συλλόγους την άμεση άρση της απόφασης αποχής των παιδιών τους από τα μαθήματα

police0

Το δράμα ξεκίνησε από τον χωρισμό του μαθητή της Β' Λυκείου με την κοπέλα του - «Να περνάτε καλά στη ζωή σας» έγραφε στο σημείωμά του, απευθυνόμενος στους γονείς του και στην αγαπημένη του

5