Νέος αντιπρόεδρος του συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας

antipo

Στη γενική συνέλευση αναπτύχθηκαν, εκτός των διοικητικών και εσωτερικών κανονιστικών θεμάτων, σύγχρονα ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ξενοφοβία

Στις 31 Μαΐου στο Νόβι Σαντ της Σερβίας πραγματοποιήθηκε η 15η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC) με γενικό θέμα: «Θα είστε η μαρτυρία μου», στην οποία συμμετέχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς και άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

papas012


Η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελείται από τους Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυϊας κ. Κλεόπα, Θεοφιλ. Επίσκοπο Χριστουπόλεως κ. Μακάριο, πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθάγγελο Σίσκο, Βιβλιοφύλακα των Πατριαρχείων, κ. Νικόλαο Jovic και κ. Υβόννη Βίγκα. Παρόντες, επίσης, στη Γενική Συνέλευση ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, μέχρι τώρα Αντιπρόεδρος του CEC, καθώς και ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος είχε οριστεί ως ένας από τους τρεις συντονιστές της Συνελεύσεως, ενώ ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Μακάριος συμμετείχε εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Επιτροπή εξονομασμού των υποψηφίων (Nominations Committee).

Στη γενική συνέλευση αναπτύχθηκαν, εκτός των διοικητικών και εσωτερικών κανονιστικών θεμάτων, σύγχρονα ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ξενοφοβία.

Τιμητικώς είχαν κληθεί να ομιλήσουν στην ολομέλεια ο Συροϊακωβίτης Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Εφραίμ, ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρη κ. Justin Welby, καθώς και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος, ωστόσο, δεν παρέστη στις εργασίες της Συνελεύσεως. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ διάβασε στα μέλη της ολομέλειας το Μήνυμα του Οικουμενικού Πατιάρχου και μετέφερε τον χαιρετισμό του.

Ένας από τους βασικούς λόγους της Συνέλευσης ήταν να εκλεγεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου η θητεία είναι πενταετής.

Τα μέλη της Γενικής Συνελεύσεως εξέλεξαν παμψηφί τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυϊας κ. Κλεόπα ως τον νέο Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του CEC. Η εκλογή του Σεβ. κ. Κλεόπα ικανοποίησε τις Εκκλησίες που μετέχουν στο CEC και κυρίως τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, τα μέλη των οποίων έσπευσαν να τον συγχαρούν και να του ευχηθούν «καλή διακονία» στην ευθυνοφόρα θέση την οποία ανέλαβε. Ο Μητροπολίτης Κλεόπας ευχαρίστησε τα μέλη της Γενικής Συνελεύσεως για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, υποσχέθηκε, μάλιστα, ότι θα εργαστεί για την Χριστιανική μαρτυρία στο χώρο της Ευρώπης και για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, καθώς και για την προβολή του έργου της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

papas

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ - ΣΟΥΗΔΙΑ

Ο Κλέοπας είναι άλλος ένας οπαδός της πανθρησκείας, μασόνος όπως και η μαριονέτα των Οβραίων ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος που εγκωμιάζει τον Ερντογάν. Στην Ελληνική εκκλησία Αγία Τριάδα στο Γκέτεμποργκ επέτρεψε ο Κλέοπας να γίνεται με Σουηδό παπά μαζί με τον Ελληνα συν λειτουργία της ανάστασης και του Πάσχα. Κατά την λειτουργία ο Σουηδός παπάς μακάριζε τον μασόνο βασιλιά της Σουηδίας και την οικογένειά του.

Διονύσης

Όταν Άξιοι και Ικανοί άνθρωποι αναλαμβάνουν θεσμικούς ρόλους, τότε και η Εκκλησία «Απαγκιστρώνεται» συμβάλλοντας δυναμικά στη διαμόρφωση της επόμενης μέρας....

Ανόσιος

Ο οικουμενισμός και η παγκοσμιοποίηση θα φέρουν την ισορροπία στον πλανήτη. Όλα τα παραμάγαζα και τα τσιφλικάτα θα καταρευσουν σα παράγκες μετά από καταιγίδα.

με αυτο το πλευρό να κοιμάσαι Ααρόν...

Τα σχέδια των Εβραιων για παγκοσμιοποίηση και πανθρησκεία δεν θα περάσουν

Παρατήρηση

Πολύ οικουμενιστικό πρόσωπο ο σεβαστός Μητροπολίτης

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ - ΣΟΥΗΔΙΑ

μασόνος

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης