Βόλος: Στις 19:30 στην κεντρική παραλία το μεγάλο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό

vol05

Κλειστή η αγορά της πόλης - Κάλεσμα για συμμετοχή στον κόσμο από τους επαγγελματικούς συλλόγους

Συλλαλητήριο υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, διοργανώνεται αύριο και στον Βόλο, όπου φορείς, σύλλογοι και επαγγελματικές οργανώσεις καλούν τους Βολιώτες να διαδηλώσουν ότι το όνομα "Μακεδονία" είναι ελληνικό και αποτελεί κληρονομιά του ελληνικού πολιτισμού και έθνους.

Το παμμαγνησιακό συλλαλητήριο τελεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος και θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική παραλία του Βόλου στις 7.30 το απόγευμα.

Η πρόεδρος του συλλόγου Μακεδόνων Βόλου «Μέγας Αλέξανδρος», Βέτα Μπελιτσιώτη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι «δεν παραχωρούμε το όνομα ‘Μακεδονία’ και το πρόβλημα δεν είναι, ούτε πολιτικό, ούτε κομματικό. Η Μακεδονία είναι μία και ανήκει στην Ελλάδα, δεν ανήκει στους Σλάβους που δεν έχουν καμία σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό».

Τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, όσο και η Ομοσπονδία Βιοτεχνών, Επαγγελματιών και Εμπόρων Βόλου, θα κρατήσει αύριο κλειστή την αγορά και καλεί τον κόσμο σε μαζική συγκέντρωση μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Κύριος ομιλητής στο συλλαλητήριο, θα είναι ο καθηγητής στο ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Αθανάσιος Καραθανάσης, ενώ ομιλία θα εκφωνήσει και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

fm

Συλλαλητήριο μόνο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας? Γιατί δεν γίνονται συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Κρήτης κλπ περιοχών? Διαμαρτύρομαι!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mat_prespes

Στο βίντεο που έχει αναρτήσει στο facebook ο Αλφρέντο Σαλτιέλ καταγράφεται η ένταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν ουρανό σκεπασμένο από μαύρο καπνό που έχουν δημιουργήσει τα χημικά

5