Σφοδρή κριτική στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών

gavroglou-epitropi

Οι φορείς υποστηρίζουν ότι με τις προωθούμενες αλλαγές στις  σχολικές δομές θα προωθούνται οι «ημέτεροι» σε νευραλγικές θέσεις 

Κριτική από το σύνολο σχεδόν των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών δέχεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που τροποποιεί τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κατά την επεξεργασία των προωθούμενων ρυθμίσεων από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής οι φορείς κατήγγειλαν ότι η ηγεσία του υπουργείου επιχειρεί να ελέγξει τις διαδικασίες ώστε να προωθεί τα δικά της στελέχη τις νευραλγικές θέσεις.

Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Θανάσης Κικίνης υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο ακολουθεί «την τακτική: να προαχθούν οι δικές μας επιλογές» ενώ για την απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να καταργήσει το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είπε «το Προεδρικό Διάταγμα δεν είχε τιμωρητικό χαρακτήρα» ωστόσο παραδέχθηκε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για απολύσεις.

Οι εκπρόσωποι των σχολικών συμβούλων που πλήττονται από τα προωθούμενες ρυθμίσεις ανέφεραν ότι το σχέδιο νόμου οδηγεί «στην απαξίωση των σχολικών συμβούλων καθώς το νέο σύστημα επιλογής είναι άδικο και μη αξιοκρατικό».

Ο κ. Βασίλης Φερφύρης του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με τις νέες διατάξεις ενώ και ο κ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος των Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών εξήγησε πως είναι «απαράδεκτος» και «αναξιοπρεπής» ο τρόπος στελέχωσης των ΔΕΥΠ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

thesprotia

Τα μπλόκα είχαν στηθεί έγκαιρα από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και του τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Φιλιατών κι έτσι οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 25 και 23 χρόνων έπεσαν στο δόκανο χωρίς να αντισταθούν

moria

Θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες που τυχόν υπάρχουν από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής. Τώρα προέχει να σβήσουμε τη φωτιά» δήλωσε στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος

3