Επίδομα παιδιού: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στην πλατφόρμα – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αιτήσεις

parent-child

Μέχρι χθες Κυριακή στις δυο το μεσημέρι, δηλαδή τις πρώτες 40 ώρες της λειτουργίας της, υποβλήθηκαν συνολικά πάνω από 38.000 αιτήσεις στην νέα πλατφόρμα

Πριν από λίγο αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2018. Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και από την ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr).

Μέχρι χθες Κυριακή στις δυο το μεσημέρι, δηλαδή τις πρώτες 40 ώρες της λειτουργίας της, υποβλήθηκαν συνολικά πάνω από 38.000 αιτήσεις στην νέα πλατφόρμα. Μάλιστα, οι 25.000 είχαν ήδη ολοκληρωθεί σε τελικό στάδιο και περισσότερες από 23.000 εξ αυτών, δηλαδή το 94% των ολοκληρωμένων, είχαν ήδη εγκριθεί. Σε εκκρεμότητα παρέμεναν περί τις 13.500 αιτήσεις για διάφορους λόγους, όπως επισύναψη δικαιολογητικών, ζητήματα στη σύνθεση της οικογένειας, στην υποβολή του Ε1, στην συναίνεση έτερου μέλους ή για άλλους λόγους.

Στην πρώτη σελίδα της νέας πλατφόρμας υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τα επτά βήματα συμπλήρωσης και υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης για το Επίδομα Παιδιού. Υπενθυμίζεται πως στις 25-27 Ιουνίου θα πληρωθεί η Β δόση του Επιδόματος Παιδιού 2018 σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση (Ε1) και Α21 μέχρι τις 20 Ιουνίου. Φυσικά η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος του 2018, για όσους επιθυμούν να υποβάλλουν αργότερα αίτηση για το Επίδομα Παιδιού. Στις 25-27 Ιουλίου θα ακολουθήσει η καταβολή της Γ δόσης 2018, σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση και αίτηση Α21 έως και την 20η Ιουλίου.

Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν οι επόμενες διμηνιαίες δόσεις. Σε κάθε καταβολή επιδόματος παιδιού θα συμπεριλαμβάνονται τυχόν αναδρομικά επιδόματα δικαιούχων που δεν έχουν καταβληθεί καθώς και τυχόν συμψηφισμοί οφειλών προηγούμενων ετών που θα έχουν οριστικοποιηθεί και ελεγχθεί. Προσοχή, προαπαιτούμενο για την υποβολή της αίτησης Α21 είναι η προηγούμενη υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τα εισοδήματα του 2017.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

MONIKA SIEDLOK

Καλημερα σασ δυστυχως παραμενει προβλημα οτι αφορα μετεγγραφες φοιτητων δεν μπορουμε να βαλουμε το πρωτο πασο και δεν μας αφινι να προχορισι ι αιτισι ουτε το δευτερο πασο, μας βγαζει βαρυτητα 300 Πιγα στιν ΟΠΕΚΑ κε μου ειπαν πως να διορτοτι το προβλημα μπορειτε να μας ενημερωσετε σχετικα με αυτο προβλημα ευχαριστω πολυ.

Μαλιστα.

Αυτο θα πει δικαιοσυνη!!!! Με 3ο παιδι φετος, 1.800 ευρω μικροτερο Ε1 και 320 ευρω επιδομα λιγοτερα απο περυσι!!!!

Μιχάλης Χρήστου

Αγαπητοί κύριοι, δεν αποκαταστάθηκε το πρόβλημα γιατί προφανώς δεν είχε πάθει τίποτα. Αποκαταστάθηκε η λειτουργία της πλατφόρμας. Το ίδιο λάθος γίνεται μονίμως όταν αποκαθίστανται οι ζημιές, οι βλάβες κλπ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gavroglou_8

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις συνέργειες ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι τροπολογίες του για το νέο σύστημα του διορισμού των εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών Α.Σ.Ε.Π. έτους 2008

danellis_nai

Δύο άτομα που κινούνταν κοντά στο σπίτι του βουλευτή, θεωρήθηκαν ύποπτα και ελέγχθηκαν από αστυνομικούς, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα το επιλήψιμο - Δεν βρέθηκε και κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός, έπειτα από την έρευνα ανδρών του ΤΕΕΜ στο σημείο

22