Ζάκυνθος: «Κλειδί» η απολογία του πατροκτόνου για τα αίτια της δολοφονίας

Ζάκυνθος: «Κλειδί» η απολογία του πατροκτόνου για τα αίτια της δολοφονίας

Ο 26χρονος είχε υποστεί χρόνια κακοποίηση στα χέρια του πατέρα του- Οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν δεχθεί καταγγελία και για τις συνθήκες διαβίωσης των ανηλίκων παιδιών του θύματος , χωρίς ουσιαστικά να παρέμβουν

zakinthos-_foniko
Η αυριανή απολογία του 26χρονου πατροκτόνου στη Ζάκυνθο αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια που οδήγησαν τον νέο άνθρωπο  να σκοτώσει τον 70χρονο πατέρα του. Η ζωή του δράστη  όσα χρόνια έζησε κοντά στον πατέρα του, όπως μαρτυρούν συγγενείς και φίλοι, περιγράφεται με τρεις λέξεις: Ξυλοδαρμοί, κακοποίηση, σιωπή- το τελευταίο από την πλευρά του παιδιού.

Τελικά, η μητέρα του χώρισε από τον ταχυδρόμο και αργότερα ο 26χρονος, σήμερα, βρήκε αγκαλιά και θαλπωρή κοντά στον πατριό του, ο οποίος μιλώντας στο protothema.gr, εξήγησε για ποιόν λόγο έφτασε ο νεαρός στο έγκλημα.

« Για να φτάσει το παιδί σε αυτό το σημείο, πρέπει να είχαν δει πολλά τα μάτια του και να είχε βιώσει πολλά και ο ίδιος σε μικρή ηλικία. Μέχρι 10 ετών ζούσε με τον πατέρα του και μετά ήρθε σε εμένα μαζί με τη μητέρα του. Τα κράταγε όλα μέσα του το παιδί μέχρι που ξέσπασε δυστυχώς με αυτό τον άσχημο τρόπο. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί απολογείται αύριο και θα μείνω σε αυτά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του χωριού Βολίμες Ζακύνθου Βασίλης Χαρτάς, απ’οπου κατάγεται ο 26χρονος ανέφερε ότι παλαιότερα, λίγο πριν ο 70χρονος χάσει την τρίτη σύζυγό του από καρκίνο και μείνει μόνος με τα δυο ανήλικα παιδιά του, υπήρξε ανώνυμη καταγγελία σε βάρος του, η οποία προκάλεσε την παρέμβαση κοινωνικής λειτουργού, χωρίς ωστόσο να υπάρξει περαιτέρω παρέμβαση αν και διαπιστώθηκε «περίεργο κλίμα» στο σπίτι. «Κοινωνικοί λειτουργοί και άνθρωποι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» είχαν επισκεφθεί τον 70χρονο και τα δυο ανήλικα παιδιά του και είχαν μιλήσει μαζί τους. Μάλιστα, όταν η γυναίκα νοσηλευόταν και έκανε χημειοθεραπείες, τα παιδιά ήταν μόνα τους στο σπίτι με τον 70χρονο. Εκείνο το διάστημα είχε γίνει ανώνυμη καταγγελία στο δήμο Ζακύνθου που έλεγε "ελάτε να δείτε τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι του 70χρονου με τα ανήλικα παιδιά". Και από ό,τι θυμάμαι ο δήμος ενδιαφέρθηκε αμέσως. Είχε επικοινωνήσει μαζί τους με κοινωνική λειτουργό που εδρεύει στην Πρόνοια κι αλήθεια είναι ότι υπήρχε ένα κλίμα περίεργο στο σπίτι αλλά οι κοινωνικές υπηρεσίες μπορούν να επέμβουν μέχρι ενός σημείου» είπε ο πρόεδρος του χωριού Βολίμες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης