«Μέκκα» της κάνναβης η Αθήνα για τρεις ημέρες

BALKANNABIS-EXPO

Περισσότεροι από 120 εκθέτες και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα καθώς και επιχειρηματίες του κλάδου θα δώσουν το «παρών»  στην έκθεση BALKANNABIS EXPO 2018

Όλα είναι έτοιμα για την μεγαλύτερη εμπορική έκθεση κάνναβης «BALKANNABIS EXPO 2018» που ξεκινάει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή προσελκύοντας επιχειρηματίες, επιστήμονες, τουρίστες από όλο τον κόσμο αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν την παραγωγή και καλλιέργειά της ως… εργαλείο ανάπτυξης που θα φέρει επενδύσεις 2 δισ. ευρώ.

Τις εργασίες της έκθεσης που γίνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας θα ανοίξουν, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα ∆ούρου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Στρατής Ζαφείρης αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης που συμμετείχε και στο σποτ της κυβέρνησης για την αποποινικοποίηση της ιατρικής κάνναβης ενώ θα μιλήσουν εκπρόσωποι από το υπουργείο Υγείας και τον Δήμο Αθηναίων.

Περισσότεροι από 120 εκθέτες και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα καθώς και επιχειρηματίες του κλάδου θα δώσουν το «παρών» για να παρουσιάσουν εφαρμογές, προϊόντα και τεχνολογίες που αναπτύσσονται δυναμικά γύρω από την ιατρική και βιομηχανική χρήση του φυτού. Υγεία, διατροφή, σπόροι, καλλιεργητικός εξοπλισµός, ένδυση, βιομηχανικές και αγροτικές εφαρµογές θα έχουν την τιμητική τους. Επίσης, θα γίνουν συζητήσεις µε 35 κορυφαίους οµιλητές διεθνούς κύρους από 17 διαφορετικές χώρες ενώ θα υπάρχει πλούσιο εικαστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα όπως: έκθεση µε Πόστερ Κάνναβης από 51 καλλιτέχνες και 26 χώρες, έκθεση µε Σκίτσα Κάνναβης, circo performance από το Circo Cachivache, ζογκλέρ, installations.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις αδειοδοτήσεις, το θεσμικό πλαίσιο, τα δεδομένα της αγοράς και τις προοπτικές ενώ οι επαγγελματίες στο χώρο της υγείας για πρώτη φορά στη χώρα, θα παρακολουθήσουν δύο εξειδικευμένα, επαγγελματικά σεμινάρια για την ιατρική και φαρμακευτική χρήση της κάνναβης, λαμβάνοντας και πιστοποίηση στη θεραπεία μέσω της Κάνναβης.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια για ασθενείς σχετικά με την οικιακή καλλιέργεια για ιατρική χρήση, καθώς και εμπειρίες ασθενών από τα Βαλκάνια που χρησιμοποιούν θεραπευτικά την κάνναβη παρατηρώντας ουσιαστική βελτίωση στην καθημερινή τους ζωή. Εκτός από τα σεμινάρια, στις 1 και 2 Ιουνίου στην Τεχνόπολη θα πραγματοποιηθούν δύο συνέδρια με 40 κορυφαίους ομιλητές διεθνούς κύρους, ανοιχτά στο κοινό.

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου (12.00- 21.00, στο αμφιθέατρο Αθήνα 9.84) θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο “Η επιστήμη της ιατρικής Κάνναβης” με την συμμετοχή διακεκριμένων ιατρών ενώ το Σάββατο 2 Ιουνίου (12.00 - 21.00, στο αμφιθέατρο Αθήνα 9.84), το συνέδριο, με τίτλο «Συνάντηση Κορυφής για την Βιομηχανική Κάνναβη» με θέμα την βιομηχανική χρήση το οποίο απευθύνεται σε παραγωγούς και καλλιεργητές. Μεταξύ των θεμάτων που θα παρουσιάσουν Έλληνες και ξένοι διευθυντές εταιρειών αλλά και πανεπιστημιακοί είναι: το νομικό πλαίσιο για την καλλιέργεια της βιομηχανικής Κάνναβης στην Ελλάδα, τα δεδομένα για την αναπτυσσόμενη βιομηχανία της κάνναβης, ο ρόλος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στην αξιολόγηση και αξιοποίηση ποικιλιών βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα, οι καλλιεργητικές διαδικασίες για την παραγωγή της (βιομηχανικής) κάνναβης στις ελληνικές συνθήκες.

Στην έκθεση θα υπάρχουν τρόφιμα, συμπληρώματα διατροφής, φάρμακα από κάνναβη: σπορέλαια με υψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα λιπαρά και αμινοξέα, αλεύρι και πρωτεΐνη χωρίς γλουτένη, έλαια Κανναβιδιόλης (CBD), σπόρια, εγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα από κάνναβη για ένα σύνολο νευρολογικών και ανίατων ασθενειών που έχουν μπει στην καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων εξαιτίας των ευεργετικών τους ιδιοτήτων. Οι παρευρισκόμενοι θα έρθουν σε επαφή με καινοτόμες βιομηχανικές εφαρμογές για την δόμηση, την ένδυση, τη μόνωση, τα βιο-πλαστικά και την ενέργεια που προσφέρει η κάνναβη κατακτώντας το ενδιαφέρον των επιστημόνων, του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «η παγκόσμια νόμιμη αγορά της κάνναβης αναμένεται να ξεπεράσει τα 65 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2025. Στην Ελλάδα οι ασθενείς που θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν κάνναβη για την πάθησή τους υπολογίζονται σε περίπου 200.000, ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπολογίζονται σε 15 εκατομμύρια οι ασθενείς που θα μπορούν να λαμβάνουν κάνναβη για ιατρική χρήση, διαμορφώνοντας μια αγορά άνω των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια».

ΣΧΟΛΙΑ (58)

ΣΥνεχίζε να ΡΙχνεις ΖΑρια

Σανο και χασισι για τον λαό

qwerty

Η καλυτερη του καρανικα θα γινει ντιρλα απο τα "κεράσματα" των χασισοκαλιεργητων

Αντιαντιδεξιός

Η μαριχουάνα/χασίς επηρεάζει τη μνήμη, την κρίση και την αντίληψη. Δημιουργεί παρόμοιες μεταβολές με αυτές της χρήσης ηρωίνη, κοκαΐνης και οινοπνεύματος. Σχετίζεται με είδη καρκίνου στο αναπνευστικό, ανοσοποιητικό και γεννητικό σύστημα. Με 5 τσιγάρα μαριχουάνα/χασίς την εβδομάδα περιέχουν τόσα καρκινογόνα χημικά συστατικά όσα 20 τσιγάρα καπνού την ημέρα. Καταστρέφει κύτταρα και ιστούς που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό. Συστηματική χρήση χασίς οδηγεί στην ανάγκη για λήψη όλο και μεγαλύτερης ποσότητας. Έτσι είναι περισσότερο πιθανό να οδηγηθεί ο χρήστης κάνναβης και στη χρήση άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών. Ένα από τα βασικά επιχειρήματα όσων αμφισβητούν την δημιουργία εξάρτησης είναι ότι το αλκοόλ είναι πιο επικίνδυνο. Η πραγματικότητα είναι ότι η μαριχουάνα και το χασίς είναι ψυχοτρόπες ουσίες. Από πλευρά φαρμακολογικής τοξικότητας η κάνναβη είναι πράγματι λιγότερο τοξική. Η τοξικότητα δεν είναι όμως το μόνο κριτήριο επικίνδυνότητας. Αυξανόμενος αριθμός μελετών δείχνουν ότι η χρήση της δεν είναι ακίνδυνη και μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Γι'αυτό όλες οι χώρες που ακολουθούσαν ανεκτική πολιτική στο θέμα της κάνναβης, (πχ Ολλανδία), αναθεωρούν την πολιτική τους. Μετά τη λήψη της ουσίας παρατηρούνται σημαντικές επιπτώσεις στις λειτουργίες του ατόμου, όπως μείωση των αντανακλαστικών, διαταραχή στην αντίληψη του χρόνου, διαταραχή στην προσοχή και στη μνημονική λειτουργία. Aν και δεν υπάρχει σαφώς τεκμηριωμένη φυσική εξάρτηση από την ουσία, εντούτοις δημιουργείται ψυχολογική εξάρτηση, που σε πολλές περιπτώσεις οδηγεί σε μια σχεδόν καταναγκαστικά επαναλαμβανόμενη συχνή χρήση. Αυτή με τη σειρά της οδηγεί το άτομο σε κατάσταση μειωμένης δραστηριότητας και κινήτρων για την επιδίωξη στόχων. Από την κλινική πείρα έχει φανεί ότι σε νεαρά άτομα με ιδιοσυστασιακή προδιάθεση στην ψυχική διαταραχή, η χρήση της κάνναβης οδηγεί σε εκδήλωση ψυχωσικών επεισοδίων, καθώς και αυξημένο κίνδυνο υποτροπής. Τέλος, η χρήση της κάνναβης φέρνει το νέο άτομο σε ευκολότερη επαφή και με άλλες παράνομες ουσίες, αυξάνοντας την πιθανότητα εμπλοκής με αυτές. Σε καμία αναπτυγμένη χώρα δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία η ελεύθερη χρήση της κάνναβης. Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες προβλέπεται νομικά η διαφοροποίηση της ποινής, αναλόγως της ποσότητας, καθώς και της χρήσης από το ίδιο το άτομο ή όχι. Σε ελάχιστες χώρες δεν διώκεται ποινικά η υπό σαφείς και καθορισμένους όρους χρήση της κάνναβης, όπως σε συγκεκριμένους χώρους, έως συγκεκριμένη ποσότητα κ.λπ. -ΟΚΑΝΑ, 2018

Ltpwq

Ρε δεν μας παρατάς....! Εσύ και τα περιττά σου λόγια.. Πιες τσιγάρο να βρεις την υγειά σου φίλε/η μου

!!!!

ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

καραμελενιος ερευνητης

...να υπηρχε τετοιος ζηλος για επενδυση και για αλλους τομεις και τεχνολογιες... ετσι για το variety ρε gmt.

τ

Η χούντα του Παπαδόπουλου κοίμιζε τον λαό με "θεάματα". Η χούντα του σύριζα είναι προχώ. Θα τον κοιμίζει με πρέζα.

g

κκε το κομμα σου χαφιε!

Κωστας

Άντε να υποδεχτείτε στην ΜΕΚΚΑ και τους ΑΣΣΑΣΙΝΟΥΣ!!!

Ωμη πραγματικοτητα

Αληθεια, ολοι εσεις που κατακρινετε την νομιμοποιηση της χρησης τι ακριβως ειναι αυτο που φοβαστε? Μην παρασυρθει το παιδι σας αυριο-μεθαυριο? Αν ναι, τοτε κατι αλλο φταιει...

είσαι χαζός ή τον παριστάνεις;;;

ή μήπως είσαι απλά χαζό ΣυριζΟΡΚ ;;

Πραγματικοτητα

Τα συμφέροντα τους φίλε μου ...αυτό φοβούνται μην και χάσουν την κονόμα ...απτήν άλλη έχουμε και τους μπουρτζόβλαχους ουπς... σορρυ (αδιάβαστους) ήθελα να πω , καλά αυτοί έχουν μείνει στην εποχή της Ποτοαπαγόρευσης... μην ανησυχείς όμως θα εκλείψουν σαν τους δεινοσαύρους😜

Γιατί θα ξεφύγετε

Δεν φοβόμαστε τα χασισόμουτρα της αριστεράς. Απλά δεν γουστάρουμε η κάθε πόλη να γίνουν Εξάρχεια και οι πάρκα , Πεδίον του Άρεως. Απο την πρώτη μέρα ξέφυγε το πράγμα. Εκεί που μιλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο για φαρμακευτική κάνναβη ή νεολαία απαιτούσε την χρήση κάνναβης και για "ψυχαγωγικούς" λόγους. ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ να περάσει ο νόμος για να καλιεργήσουν τις εκτάσεις τους και να βγάλουν ναρκοχρήμα οι διάφοροι στρατηγικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης.

Γιατί μόνο στα εξαρχεια καταναλώνουν κάνναβη...ΞΥΠΝΑ και δες τι γίνετε γύρω σου.Και αν δεν γουστάρεις κάνναβη δεν σε αναγκάζει κανείς , αυτοί που το κάνουμε το κάνουμε ως επιλογή δεν είναι μόδα η ετσι μας την βάρεσε.Eιναι δικαiωμα μας το τι θα κανουμε με το σωμα μας . Οπως ειπα ΔΕΝ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Το πως θα εξουσιαζει το σώμα του ο καθένας είναι δικαίωμά του , την στιγμή μάλιστα που δεν ενοχλεί ΚΑΝΕΝΑΝ , το κατάλαβες αυτό; ο καθένας να κοιτάει την δουλειά του.Αντε γιατι παρατράβηξε το αστειο.

ΚΑΨΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ

Κανεις λαθος που δεν ενοχλει κανεναν. Ουτε εμεις - μη χρηστες - ειμαστε υποχρεωμενοι να εισπνεουμε τις ουσιες σας καθε φορα που περναμε απο παρκα, πολυκατοικιες κτλ. Μαλλον οι ουσιες εκαναν τη δουλειτσα πανω στο μυαλουδακι σας και το εχουν καψει για τα καλα - και αυτη ειναι η χειροτερη ενοχληση για ολους μας.

Μπεκρουλιακες

Εσείς είστε αυτοί με τον βρωμο καπνό σας και το βρωμο αλκοόλ σας που ταλαιπορειτε τοσο κοσμο, σκοτώνετε κόσμο και κοσμάκη με τα αλκοολια σας, προσωπικά ελληναρα μου ατμιζω αυτο το βοτάνι ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ...τοσο μαλλον να μιλας πως το κανω σε πάρκα ...δεν το καπνίζω καν.

Ελληνας έμπορος κάνναβης

Μου τη σπάει που τα σχολια υπονοειται οτι μονο οι Αλβανοι κάνουν εμποριο κάνναβης, ειμαστε και εμεις οι Ελληνες εμποροι και τα βαποράκια μας, εμας δεν μας σκέφτεται κανεις επιτέλους? Τοσα χρονια εχουμε μάθει να ζουμε πλουσιοπάροχα με Μερσεντες, σπιταρονες, εξοχικα, ταξιδια στο εξωτερικο, πεντάστερα ξενοδοχεια και απο την μια μέρα στην άλλη θα μας τα κοψετε αυτα? Και τί θα κάνουμε εμεις μετά ρε? Θα πρέπει να βρουμε κανονικες δουλειές οπως τα υπολοιπα κοροιδα και να πληρώνουμε φόρους? Για χαζους μας έχετε? Οχι στην αποποινικοποίηση, ναι στο παράνομο εμπόριο , τα λεφτά σε μας, οχι στο κράτος!

Ilias

Χα αχαχαχαχαχ αχ χα!!! Ρε ΣΥΡΙΖΑΙΕ πόνο μόνο στην οικογένεια σου δινεις και στον εαυτό σου!!!! Εμείς οι δεξιοί για σερβιτόρο σε έχουμε!!!!!!!!!! Χαχαχα α α αχαχ!!! Έχεις ίδια φάτσα με τον Καρανικα;;; ÷÷÷;;;;; χαχαχαχαχαχαχ!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sylalitirio-MACEDONIA-IS-GREECE

Ξεκινά την επόμενη του μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα με στόχο τη συλλογή χιλιάδων υπογραφών σε όλη την επικράτεια για να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική πλευρά

12