Στα «δίχτυα» της αστυνομίας ειδικός φρουρός για κλοπή

Στα «δίχτυα» της αστυνομίας ειδικός φρουρός για κλοπή

Ο ειδικός φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, και σε βάρος τους διετάχθη ένορκη διοικητική εξέταση....

Στα «δίχτυα» της  υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έπεσε  ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής  μαζί με έναν 43χρονο ιδιώτη, κατηγορούμενοι για κλοπή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος από κοινού.

Η υπόθεση είδε το «φως» της δημοσιότητας την Τρίτη έπειτα από καταγγελία ιδιώτη, στις 2 Ιουνίου, σύμφωνα με την οποία είχαν διαρρήξει το ΙΧ αυτοκίνητο του αδελφού του,  από το οποίο έκλεψαν μεταξύ άλλων και έναν ακριβό φορητό υπολογιστή.

Λίγες ημέρες μετά την κλοπή, ο καταγγέλων είδε σε αγγελία γνωστής ηλεκτρονικής ιστοσελίδας πώλησης αντικειμένων έναν φορητό υπολογιστή που έφερε ακριβώς τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά- μάρκα, τύπο, σειριακό αριθμό- με αυτά του υπολογιστή που είχαν αρπάξει από το αυτοκίνητο του αδελφού του.

Ο ιδιώτης έκλεισε ραντεβού με τους πωλητές και εμφανίστηκαν ο ειδικός φρουρός, 31 ετών ως πωλητής και ο 43χρονος συνεργός του ως ιδιοκτήτης του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Κινητοποιήθηκε αμέσως η Αστυνομία και μετά από παγίδα που έστησαν στους κατηγορούμενους, συνελήφθη πρώτα ο 43χρονος, κατά τη συνάντηση του με τον καταγγέλοντα προκειμένου να του πουλήσει τον υπολογιστή αντί 1.500 ευρώ. Ο 43χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε αγοράσει τον υπολογιστή από τον 31χρονο ειδικό φρουρό μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας αντί 1.000 ευρώ, χρήματα τα οποία όφειλε ακόμα.

Αμέσως μετά με την υπόδειξη των αστυνομικών ο συλληφθείς έκλεισε ραντεβού με τον 31χρονο προκειμένου να του παραδώσει το οφειλόμενο ποσό. Έτσι συνελήφθη ο ειδικός φρουρός,  ενώ στο σπίτι του μετά από έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ κινητά τηλέφωνα, έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές για δύο από τους οποίους είχε αναρτηθεί αναγγελία πώλησης σε ιστοσελίδα και 550 ευρώ.


Στο σπίτι του 43χρονου βρέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα με αντίστοιχες κάρτες sim και ένας φορητός ηλεκτρονικό υπολογιστή

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ο ειδικός φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, και σε βάρος τους διετάχθη ένορκη διοικητική εξέταση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kalamarakia01

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ φέρονται να αφαίρεσαν τους σκληρούς δίσκους από τους υπολογιστές και την ταμειακή μηχανή, προκειμένου να διασταυρώσουν αν ο καταστηματάρχης είχε φροντίσει να κόψει τις αποδείξεις που αντιστοιχούν στα δελτία παραγγελίας που έχουν αναρτήσει οι δυσαρεστημένοι πελάτες στον τουριστικό οδηγό tripadvisor

22
kanakakis0

Στόχος του υποψηφίου δημάρχου Κηφισιάς είναι η διασφάλιση πρόσθετων πόρων για το Δήμο και η διοχέτευσή τους σε έργα αναγκαία για τη βελτίωση της καθημερινότητας και όχι σε έργα βιτρίνας.