Με δηλητηριασμένο δόλωμα σκότωσαν λύκο στη Φλώρινα

Με δηλητηριασμένο δόλωμα σκότωσαν λύκο στη Φλώρινα

Από δηλητηριασμένο δόλωμα, πέθανε λύκος στην περιοχή του Νυμφαίου...

Από δηλητηριασμένο δόλωμα, πέθανε λύκος στην περιοχή του Νυμφαίου. Πρόκειται για ένα νεαρό αρσενικό ζώο, ηλικίας περίπου 1,5 έτους, που εντοπίστηκε σε άσχημη κατάσταση από διερχόμενο ποδηλάτη στην περιοχή του Νυμφαίου Φλώρινας, το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος» επιχείρησαν για τη διάσωσή του, παρέχοντας στο λύκο τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια τον μετέφεραν στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Άγριων Ζώων της Οργάνωσης. Δυστυχώς, λίγο αργότερα ο λύκος εξέπνευσε από πνευμονικό οίδημα.

Η νεκροψία του ζώου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ και οι μακροσκοπικές ενδείξεις συστήνουν δηλητηρίαση από κατανάλωση φόλας. Τα δείγματα που ελήφθησαν έχουν σταλεί για περαιτέρω τοξικολογικές αναλύσεις.

«Δυστυχώς, η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί μία ακόμη σοβαρή απειλή για τη βιοποικιλότητα. Πρόκειται για διαδεδομένη και παράνομη μέθοδο για τη θανάτωση άγριων ζώων, πολλά από τα οποία είναι απειλούμενα», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Ο λύκος προστατεύεται σε όλη την Ευρώπη από τη νομοθεσία, με τη Σύμβαση της Βέρνης και την Οδηγία 92/43 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Ελλάδα, ο λύκος έπαψε να θεωρείται επιζήμιο είδος από το 1991 και χαρακτηρίζεται επίσημα «τρωτό» είδος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rixardos_main01

Μεγάλο πλιάτσικο στα 6.000 (νόμιμα και παράνομα) ενεχυροδανειστήρια - Σε φοροδιαφυγή άνω των 150.000 και ξέπλυμα μαύρου χρήματος εστιάζουν οι αρχές - «Ξέραμε πως είναι φούσκα» λέει το «δεξί χέρι» του Ριχάρδου

ieronimos

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο οποίος, δεν έχει μιλήσει έως σήμερα - Στην επιτροπή, στην οποία θα συμμετάσχουν και νομικοί, θα μετέχουν και Μητροπολίτες