Με δηλητηριασμένο δόλωμα σκότωσαν λύκο στη Φλώρινα

Με δηλητηριασμένο δόλωμα σκότωσαν λύκο στη Φλώρινα

Από δηλητηριασμένο δόλωμα, πέθανε λύκος στην περιοχή του Νυμφαίου...

Από δηλητηριασμένο δόλωμα, πέθανε λύκος στην περιοχή του Νυμφαίου. Πρόκειται για ένα νεαρό αρσενικό ζώο, ηλικίας περίπου 1,5 έτους, που εντοπίστηκε σε άσχημη κατάσταση από διερχόμενο ποδηλάτη στην περιοχή του Νυμφαίου Φλώρινας, το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος» επιχείρησαν για τη διάσωσή του, παρέχοντας στο λύκο τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια τον μετέφεραν στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Άγριων Ζώων της Οργάνωσης. Δυστυχώς, λίγο αργότερα ο λύκος εξέπνευσε από πνευμονικό οίδημα.

Η νεκροψία του ζώου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ και οι μακροσκοπικές ενδείξεις συστήνουν δηλητηρίαση από κατανάλωση φόλας. Τα δείγματα που ελήφθησαν έχουν σταλεί για περαιτέρω τοξικολογικές αναλύσεις.

«Δυστυχώς, η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί μία ακόμη σοβαρή απειλή για τη βιοποικιλότητα. Πρόκειται για διαδεδομένη και παράνομη μέθοδο για τη θανάτωση άγριων ζώων, πολλά από τα οποία είναι απειλούμενα», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Ο λύκος προστατεύεται σε όλη την Ευρώπη από τη νομοθεσία, με τη Σύμβαση της Βέρνης και την Οδηγία 92/43 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Ελλάδα, ο λύκος έπαψε να θεωρείται επιζήμιο είδος από το 1991 και χαρακτηρίζεται επίσημα «τρωτό» είδος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pixel3

Ναυλώνουν πούλμαν με “αυθόρμητους” υποστηρικτές τα οποία ξεκινούν από το κέντρο της Αθήνας με προορισμό πόλεις της επαρχίας για λογαριασμό υποψηφίων - Γραφεία εύρεσης εργασίας ψαρεύουν τους ενδιαφερόμενους μέσω των σόσιαλ μίντια και τους πληρώνουν με μαύρο χρήμα.

1
ste-eisods

Η απόφαση «δεν ήταν αναμενόμενη και δεν ήταν λογική» αφού υπήρχε η προηγούμενη απόφαση του ΣΤ΄ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας δηλώνει στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ

17