«Παραλύει» η Αθήνα την Τετάρτη : Δεμένα και τα πλοία - Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

«Παραλύει» η Αθήνα την Τετάρτη : Δεμένα και τα πλοία - Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Συμμετοχή στην απεργία δήλωσαν εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης και εργαζόμενοι στον τύπο και τα ΜΜΕ 


aper_009
Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία από τη 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως τις 12 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην απεργία.

Ο ηλεκτρικός θα κινηθεί κανονικά, αύριο, αλλά την Πέμπτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από τις 5πμ έως τις 8 πμ. Την Πέμπτη 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλει.

Συμμετοχή στην απεργία δήλωσαν εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία ενώ στην 24ωρη κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στον τύπο και τα ΜΜΕ από τις 6πμ της Τετάρτης έως τις 6 πμ της Πέμπτης 31 Μαΐου.

Το κεντρικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ , ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης Σταύρος Κουτσιουμπέλης τονίζει «Οι περικοπές των μισθών στο δημόσιο έφτασαν στο 40% ενώ αντίστοιχη είναι και η μείωση των εργαζομένων σε αυτό.

Από 950.000 το 2010 (όλες οι μορφές απασχόλησης) σε 545.000 το Δεκέμβρη του 2017. Η υποστελέχωση κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών ιδιαίτερα σε εποχή οικονομικής κρίσης, όπως η Υγεία – Πρόνοια, η Παιδεία, η Αυτοδιοίκηση, η Ασφάλιση, ο Πολιτισμός κ.ά. εντείνουν περεταίρω τις κοινωνικές ανισότητες και θέτουν εμπόδια στην πρόσβαση, την ποιότητα και επάρκεια τόσο κρίσιμων κοινωνικών αγαθών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης