«Παραλύει» η Αθήνα την Τετάρτη : Δεμένα και τα πλοία - Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

aper_009

Συμμετοχή στην απεργία δήλωσαν εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης και εργαζόμενοι στον τύπο και τα ΜΜΕ 


Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία από τη 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως τις 12 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην απεργία.

Ο ηλεκτρικός θα κινηθεί κανονικά, αύριο, αλλά την Πέμπτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από τις 5πμ έως τις 8 πμ. Την Πέμπτη 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλει.

Συμμετοχή στην απεργία δήλωσαν εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία ενώ στην 24ωρη κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στον τύπο και τα ΜΜΕ από τις 6πμ της Τετάρτης έως τις 6 πμ της Πέμπτης 31 Μαΐου.

Το κεντρικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ , ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης Σταύρος Κουτσιουμπέλης τονίζει «Οι περικοπές των μισθών στο δημόσιο έφτασαν στο 40% ενώ αντίστοιχη είναι και η μείωση των εργαζομένων σε αυτό.

Από 950.000 το 2010 (όλες οι μορφές απασχόλησης) σε 545.000 το Δεκέμβρη του 2017. Η υποστελέχωση κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών ιδιαίτερα σε εποχή οικονομικής κρίσης, όπως η Υγεία – Πρόνοια, η Παιδεία, η Αυτοδιοίκηση, η Ασφάλιση, ο Πολιτισμός κ.ά. εντείνουν περεταίρω τις κοινωνικές ανισότητες και θέτουν εμπόδια στην πρόσβαση, την ποιότητα και επάρκεια τόσο κρίσιμων κοινωνικών αγαθών».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Δρ Φλιτ

Στην απεργία κλασσικα συμμετέχουν οι κηφήνες στα δημόσια τεμπελχανεια που αφου χόρεψαν τσιφτετέλια στο Σύνταγμα και ψήφισαν ''οχι" στο δημοψήφισμα, Συριζα και πρώτη φορα αριστερά τωρα την τρωνε στον κ@@@ καθημερινά και απεργουν ζητώντας αυξήσεις μισθών και τα καραπαπαριλικια που τους έταξε ο Τσίπρας

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tseqqqw

Ο σύζυγος 30χρονης Ροδίτισσας, η οποία αποκάλυψε ότι την απατούσε με τον καλύτερό του φίλο, εγκατέλειψε οριστικά την οικογενειακή στέγη για να συνεχίσει τη ζωή του μαζί με τον φίλο του στη βρετανική πρωτεύουσα

25