Κρατική αποπληρωμή στεγαστικού δανείου 101.000 ευρώ σε αστυνομικό, θύμα εγκλήματος βίας

Κρατική αποπληρωμή στεγαστικού δανείου 101.000 ευρώ σε αστυνομικό, θύμα εγκλήματος βίας

Ποιος είναι ο ανθυπαστυνόμος Βασίλειος Μαρτζακλής -  Το βράδυ της 11ης Μαΐου 2014 και το Αστυνομικό Μετάλλιο

STEGASTIKO-DANEIO
Την αποπληρωμή εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών του στεγαστικού δανείου α’ κατοικίας του θύματος εγκλήματος βίας, ανθυπαστυνόμου Βασίλειου Μαρτζακλή, ύψους 101.000 ευρώ, πραγματοποίησαν με κοινή απόφασή τους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Νικόλαος Τόσκας και οι υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της 11ης Μαΐου 2014, ο ανθυπαστυνόμος Βασίλειος Μαρτζάκλης επιστρέφοντας στην οικία του και εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, αντιλήφθηκε συμπλοκή μεταξύ ιδιοκτήτη κοντινού σπιτιού και οπλισμένου με μαχαίρι Ρομά διαρρήκτη.

Επενέβη άμεσα και με αυτοθυσία διέσωσε τον πολίτη, πλην όμως κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε θανάσιμα, από τις μαχαιριές που δέχθηκε στα πλευρά από το δράστη. Ακολούθησε τότε αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό των Ρομά όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο δράστης.

Τώρα, με την υπ΄ αριθμ. ΔΟΔΑ 0005812 ΕΞ 2018 απόφαση των κ.κ. Τόσκα και Τσακαλώτου και σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 1897/1990 «περί απονομής συντάξεως και παροχής βοηθείας σε θύματα τρομοκρατίας, κ.λπ.», πραγματοποιήθηκε η αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου α’ κατοικίας του ανθυπαστυνόμου Βασίλειου Μαρτζακλή, ύψους 101.000 ευρώ. Η εν λόγω δαπάνη θα βαρύνει με το αντίστοιχο ποσό τον κρατικό προϋπολογισμό και εντάσσεται στις πιστώσεις του υπουργείου Οικονομικών του οικονομικού έτους 2018.

Η σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε, στο Β΄ τεύχος και στο 1.889 φύλλο της Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πάντως, στις 11 Απριλίου 2018, σε ειδική τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, επιδόθηκε Αστυνομικό Μετάλλιο μαζί με αντίστοιχο δίπλωμα «Αστυνομικού Σταυρού», στον Ανθυπαστυνόμο ε.α. Βασίλειο Μαρτζάκλη.

Κλείσιμο
Το Αστυνομικό Μετάλλιο και το αντίστοιχο Δίπλωμα απένειμε στους γιους του τιμώμενου αστυνομικού, Παρασκευά και Βασίλειο, ο γενικός περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.

Επίσης, στην ειδική τελετή απονομής του Αστυνομικού Μεταλλίου παρέστησαν η σύζυγος, τα παιδιά, οι γονείς, τα αδέλφια, συγγενείς και φίλοι του τιμώμενου αστυνομικού, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης