Κρατική αποπληρωμή στεγαστικού δανείου 101.000 ευρώ σε αστυνομικό, θύμα εγκλήματος βίας

STEGASTIKO-DANEIO

Ποιος είναι ο ανθυπαστυνόμος Βασίλειος Μαρτζακλής -  Το βράδυ της 11ης Μαΐου 2014 και το Αστυνομικό Μετάλλιο

Την αποπληρωμή εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών του στεγαστικού δανείου α’ κατοικίας του θύματος εγκλήματος βίας, ανθυπαστυνόμου Βασίλειου Μαρτζακλή, ύψους 101.000 ευρώ, πραγματοποίησαν με κοινή απόφασή τους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Νικόλαος Τόσκας και οι υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της 11ης Μαΐου 2014, ο ανθυπαστυνόμος Βασίλειος Μαρτζάκλης επιστρέφοντας στην οικία του και εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, αντιλήφθηκε συμπλοκή μεταξύ ιδιοκτήτη κοντινού σπιτιού και οπλισμένου με μαχαίρι Ρομά διαρρήκτη.

Επενέβη άμεσα και με αυτοθυσία διέσωσε τον πολίτη, πλην όμως κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε θανάσιμα, από τις μαχαιριές που δέχθηκε στα πλευρά από το δράστη. Ακολούθησε τότε αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό των Ρομά όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο δράστης.

Τώρα, με την υπ΄ αριθμ. ΔΟΔΑ 0005812 ΕΞ 2018 απόφαση των κ.κ. Τόσκα και Τσακαλώτου και σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 1897/1990 «περί απονομής συντάξεως και παροχής βοηθείας σε θύματα τρομοκρατίας, κ.λπ.», πραγματοποιήθηκε η αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου α’ κατοικίας του ανθυπαστυνόμου Βασίλειου Μαρτζακλή, ύψους 101.000 ευρώ. Η εν λόγω δαπάνη θα βαρύνει με το αντίστοιχο ποσό τον κρατικό προϋπολογισμό και εντάσσεται στις πιστώσεις του υπουργείου Οικονομικών του οικονομικού έτους 2018.

Η σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε, στο Β΄ τεύχος και στο 1.889 φύλλο της Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πάντως, στις 11 Απριλίου 2018, σε ειδική τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, επιδόθηκε Αστυνομικό Μετάλλιο μαζί με αντίστοιχο δίπλωμα «Αστυνομικού Σταυρού», στον Ανθυπαστυνόμο ε.α. Βασίλειο Μαρτζάκλη.

Το Αστυνομικό Μετάλλιο και το αντίστοιχο Δίπλωμα απένειμε στους γιους του τιμώμενου αστυνομικού, Παρασκευά και Βασίλειο, ο γενικός περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.

Επίσης, στην ειδική τελετή απονομής του Αστυνομικού Μεταλλίου παρέστησαν η σύζυγος, τα παιδιά, οι γονείς, τα αδέλφια, συγγενείς και φίλοι του τιμώμενου αστυνομικού, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Τί έγινε με τον δράστη;

Η δολοφονία έγινε πριν 4 χρόνια. Δεν μάθαμε ποτέ το όνομα του δράστη, δεν είδαμε ποτέ φωτογραφία του. Δικάστηκε; Καταδικάστηκε; Για ποιό αδίκημα και σε ποιά ποινή; Εφετείο έγινε; Κάντε και λίγη έρευνα της μισής ώρας, όχι μόνο αντιγραφή των δελτίων τύπου!

Nα και κάτι σωστό

που κάνει αυτή η κυβέρνηση

σχόλιο

Αν ο ένοχος του εγκλήματος είναι από "ευπαθη ομάδα", ποτέ δεν δολοφονεί, πάντα μα πάντα "τραυματίζει θανάσιμα"!!! Ετσι, για να μη ξέρεις, τον τραυμάτισε η τον σκότωσε...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

larisa_me

Οι επικοινωνίες που είχε η Βασιλική Κουκουνασούλη Σιλεβίστα πριν την εξαφάνισή της αναμένεται να οδηγήσει τις αρχές στον εντοπισμό της - Η 59χρονη είχε πάρει μόνο το κινητό μαζί της - Γυναίκα που της έμοιαζε εντοπίστηκε κοντά στην Αγία Τριάδα, στη Λάρισα